Μουσική

Οι U.N.K.L.E. στο sport-fm.gr

Οι U.N.K.L.E. επιστρέφουν στην Ελλάδα για 2 συναυλίες: την Παρασκευή 8 Απριλίου θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 9 Απριλίου στην Αθήνα. Ο James Lavelle μας μίλησε από το Λονδίνο.

Παράξενο πράγμα αυτοί οι U.N.K.L.E. Μπάντα που κανείς απ' όσους… μυριάδες μουσικόφιλους ξέρω, δεν μισεί, και πολλοί λατρεύουν. Με 15 χρόνια και πέντε δίσκους, δεν έχουν όμως την εμπορική επιτυχία που αξίζουν. Αυτό είναι και το παράπονο του «μυαλού» τους, James Lavelle, του 37χρονου μουσικού, συνθέτη, τραγουδιστή (που και που), ιδιοκτήτη δισκογραφικής, dj, γνωστού πια, ως του τύπου που έχει τους καλύτερους γκεστ ερμηνευτές σε κάθε δίσκο του! Μέχρι και ο «αρχηγός» Nick Cave, πέρασε μια βόλτα…

Οι U.N.K.L.E. επιστρέφουν στην Ελλάδα για 2 συναυλίες: την Παρασκευή 8 Απριλίου θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη στο Principal και το Σάββατο 9 Απριλίου στην Αθήνα, στο Vox της Ιεράς Οδού 16.

Ο James Lavelle μας μίλησε από το Λονδίνο. Διαβάστε τι μας είπε...

Συνέντευξη στον Γιάννη Λυμπέρη

ΕΡΩΤ.: Σε κάθε δίσκο οι UNKLE ακούγονται διαφορετικοί. Χιπ χοπ, electronica, ροκ. Είναι ηθελημένο ή απλά προκύπτει;
JAMES: Ηθελημένο ναι, από την άποψη πως βλέπουμε πάντα μπροστά. Υπάρχουν σε κάθε δουλειά μας, διαφορετικοί άνθρωποι, άλλα αισθήματα και συναισθήματα μεταξύ μας, που πιστεύω πως βγαίνουν σε κάθε κομμάτι.

ΕΡΩΤ.: Βλέπεις ποτέ τον εαυτό σου σαν "σκηνοθέτη" παρά σαν συνθέτη;
JAMES: Είναι λογικό να υπάρχει μια τέτοια σύγκριση. Θέλω να κρατάω την ισορροπία μεταξύ όλων όσων αφορούν τους UNKLE. Δεν εμπλέκομαι 100% στο συνθετικό μέρος, αλλά έχω την εποπτεία των πάντων. Από τα εξώφυλλα μέχρι τα βίντεο.



ΕΡΩΤ.: Πως προέκυψε η εντυπωσιακή συνεργασία με τον Nick Cave;
JAMES: Τυχαία. Είναι φίλος του Pablo Clements, συνεργάτη μου και βασικού συνθέτη της μπάντας πλέον. Τον ρώτησε, είπε ναι!

ΕΡΩΤ.: Με ποιούς θέλεις να συνεργαστείς;
JAMES: Με τον Matt Berninger των National και τον Robert Plant.

ΕΡΩΤ.: Υπάρχει κάτι, μετά από πέντε δίσκους με δεκάδες συνεργασίας, που ήθελες, αλλά δεν πέτυχες;
JAMES: Περισσότερες πωλήσεις, μεγαλύτερο κοινό! Δεν το λέω εγωϊστικά, από την άποψη ότι αξίζουμε να πουλάμε εκατομμύρια. Το θέλω, ώστε με τα χρήματα που μπορούμε να κάνουμε όσα πραγματικά θέλουμε στις συναυλίες μας και δεν μπορούμε λόγω μπάτζετ. Γιατί να μην κάνω και εγώ όσα οι U2 ή όλοι αυτοί οι τυχαίοι ποπ σταρς… Οχι πως είμαι απογοητευμένος. Το αντίθετο. Μόνο να δεις ειδήσεις στην τηλεόραση, καταλαβαίνεις ένας είσαι τυχερός ή όχι.

ΕΡΩΤ.: θα υπάρχει κάτι διαφορετικό στις συναυλίες, σε σχέση με πέρσι;
JAMES: Κάτι δραστικά νέο, όχι. Θέλουμε πάντα να έχουμε την ίδια αίσθηση, το ίδιο vibe. Να ακούς τα τραγούδια μας, όχι όπως τα ακούς στο δίσκο, που μπορεί να είσαι οπουδήποτε. Στο σπίτι, στη δουλειά, στο δρόμο. Είμαστε μεγαλωμένοι μέσα στην club κουλτούρα, και θέλουμε στις συναυλίες ο κόσμος να περνά καλά. Δημιουργούμε το setlist μας, σαν να είμαστε dj. Επιλέγουμε τα… ανεβαστικά τραγούδια μας, το πολύ δυνατά, ένα best of. Αυτός είναι και ο σκοπός, η διασκέδαση του κοινού!

ΕΡΩΤ.: Όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην μουσική βιομηχανία, τι θεωρείς το καλύτερο και το χειρότερο, που σου έχουν συμβεί;
JAMES: Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Αγαπώ τη μουσική και την ίδια στιγμή, τη μισώ! Τέτοια είναι η σχέση μας. Κάνω αυτό που πάντα ονειρευόμουν, θεωρώ τον εαυτό μου ως τον τυχερότερο άνθρωπο, αλλά υπάρχουν βράδια που γυρίζω σπίτι, και δεν θέλω να ακούσω ούτε τραγούδι!



Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Οι ζωντανές εμφανίσεις των U.N.K.L.E. είναι ένα μουσικό και οπτικό θέαμα, πέρα από την συμβατική έννοια της συναυλίας: με πλήρη μπάντα επί σκηνής, «πειράζουν» την εικόνα του ροκ συγκροτήματος, πλουτίζοντας τον ήχο τους με προηχογραφημένα αποσπάσματα, ενώ εντυπωσιακά visuals γεμίζουν τον χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι προηγούμενες εμφανίσεις τους στο Ejekt Festival συζητιούνται ακόμα από το κοινό…

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Εισιτήρια (και για τις 2 συναυλίες) πωλούνται ήδη προς 30 ευρώ στο www.ticketarena.gr και από 3/2 στα καταστήματα Public και Tickethouse. Στο ταμείο θα κοστίζουν 35 ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x