Europa League

Φαβορί στα… σχοινιά

Με εκκαθαρίσεις απειλούνται πολλά από τα θεωρητικά φαβορί του Europa League εν όψει των επαναληπτικών της Πέμπτης για τους «16» της διοργάνωσης. Σε δυσχερή θέση Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Διαβάστε το preview του www.sport-fm.gr για τις οκτώ μεγάλες ρεβάνς.

Με εκκαθαρίσεις απειλούνται πολλά από τα θεωρητικά φαβορί του Europa League εν όψει των επαναληπτικών της Πέμπτης για τους «16» της διοργάνωσης. Σε δυσχερή θέση Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Διαβάστε το preview του www.sport-fm.gr για τις οκτώ μεγάλες ρεβάνς.

Αναλυτικά…

Στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ φιλοξενεί την Μπράγκα με στόχο να ανατρέψει το 1-0 της Πορτογαλίας. Ο Κένι Νταλγκλίς δεν υπολογίζει στον τραυματία Στίβεν Τζέραρντ και τον Λουίς Σουάρες που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Δύσκολο έργο έχει και η Μάντσεστερ Σίτι που φιλοξενεί τη Ντιναμό στη ρεβάνς του 2-0 του Κιέβου. Τα προβλήματα μειώθηκαν για τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, αφού θα λείψει σίγουρα μόνο ο Άνταμ Τζόνσον, ενώ πιθανή είναι η επανεμφάνιση των Τζέιμς Μίλνερ και Νάιτζελ Ντε Γιονγκ που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή.

Σε ακόμη πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, καθώς καλείται να… ανέβει το «βουνό» του 3-0 με το οποίο ηττήθηκε από την Τβέντε στην Ολλανδία. Σαν να μην έφτανε το βαρύ σκορ, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Χούμποτσαν, Λομπάερτς, Σέμακ και Μπιστρόφ, ενώ εκτιμάται πως Κερζακόφ και Μπουχάροφ δεν είναι σε θέση να βγάλουν 90λεπτο.

Η Πόρτο έχει σαφές προβάδισμα έναντι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά το 1-0 στη ρωσική πρωτεύουσα. Ο Αντρέ Βίλας Μπόας θα παρατάξει τους «δράκους» χωρίς τους Μαϊκόν, Αλβάρο και Μαριάνο.

Οι έτεροι Μοσχοβίτες είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα. Η Σπαρτάκ φιλοξενεί τον Άγιαξ με προίκα το 1-0 από το Άμστερνταμ, με τους Ολλανδούς να έχουν δύο πολύ σημαντικές απουσίες, αυτές του τραυματία Στεκέλενμπουργκ και του τιμωρημένου Ελ Χαμνταουί.

Η Βιγιαρεάλ βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στους «8» έπειτα από το 3-2 στο Λεβερκούζεν, αλλά δεν επαναπαύεται εν όψει του επαναληπτικού στο «Μαδριγάλ». Ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο καταστρώνει τα πλάνα του δίχως τους τραυματίες Άνχελ Λόπεθ και Μάρκος Σένα.

Αμφίρροπη αναμέτρηση θα γίνει στο Παρίσι, αφού το 2-1 υπέρ της Μπενφίκα δεν διασφαλίζει απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Σαντόμ και Σεάρα θα λείψουν από τους γηπεδούχους, ενώ μοναδικός απών για τους «αετούς» θα είναι ο Ρούμπεν Αμορίμ.

Τέλος, ανοικτούς λογαριασμούς έχουν Ρέιντζερς και Αϊντχόφεν μετά το 0-0 στο «Φίλιπς Στάντιον». Ο Γέλαβιτς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ στη λίστα τραυματιών είναι οι ΜακΚάλοκ, Μπρόουντφουτ και Νες, αλλά επανέρχεται ο Νέισμιθ για τους γηπεδούχους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

20:00 Μάντσεστερ Σίτι-Ντιναμό Κιέβου (0-2)
20:00 Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα (1-2)
20:00 Σπαρτάκ Μόσχας-Άγιαξ (1-0)
20:00 Ζενίτ-Τβέντε (0-3)
22:05 Πόρτο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-0)
22:05 Λίβερπουλ-Μπράγκα (0-1)
22:05 Ρέιντζερς-Αϊντχόφεν (0-0)
22:05 Βιγιαρεάλ-Λεβερκούζεν (3-2)

* Την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει η κλήρωση της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης του Europa League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x