Επικαιρότητα

Ένα βήμα πίσω ο Καντάφι

Την άμεση κατάπαυση του πυρός προκειμένου να προστατευτούν οι άμαχοι, μετά και την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ανακοίνωσε ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών. Για πλήγματα στην αντιαεροπορική άμυνα των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι προετοιμάζονται πάντως Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία και Γαλλία.

Την άμεση κατάπαυση του πυρός προκειμένου να προστατευτούν οι άμαχοι, μετά και την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ανακοίνωσε ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών.
Για πλήγματα στην αντιαεροπορική άμυνα των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι προετοιμάζονται πάντως Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία και Γαλλία. Σε διαρκή σύνοδο οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του ΝΑΤΟ. Διαφωνούν στο ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης Γερμανία και Ρωσία.

Κοντά στην Βεγγάζη το τελευταίο προπύργιο των αντικαθεστωτικών πλησιάζουν οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι. Προειδοποίηση για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει, σε συνεργασία με τους συμμάχους της για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα, ξεκαθάρισαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας. Κυβερνητική σύσκεψη το απόγευμα υπό τον Γιώργο Παπανδρέου.
Λέμε όχι σε κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε επέμβαση στην Λιβύη, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα. ΟΧΙ σε ελληνική συνδρομή και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Ιαπωνία, συνεχίζονται οι δραματικές προσπάθειες επιστημόνων και τεχνικών να αποτρέψουν την διαρροή ραδιενέργειας από τους λαβωμένους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα. Οι ειδικοί μελετούν πλέον και το ενδεχόμενων «ταφής» των αντιδραστήρων με τσιμέντο και άμμο.

Νέα κόντρα σήμερα στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Δεν πρόκειται να πωληθεί δημόσια γη τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Το θέμα δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών επανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Να μην χρησιμοποιηθούν οι μαθητές στην αντιπαράθεση για τις συνενώσεις σχολείων, κάλεσε εκπαιδευτικούς και φορείς της Αυτοδιοίκησης η υπουργός Παιδείας.

Μέχρι και την Τρίτη 22 του μήνα συνεχίζονται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων, κόντρα στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Χρηματιστήριο! Στο μείον 0,27% στις 15:45μμ. Στις 1.616 μονάδες ο γενικός δείκτης.

ΚΑΙΡΟΣ. Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη αύριο Σάββατο στην Αττική με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι νότιοι – νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου

Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x