Επικαιρότητα

Εγκαταλείπουν τη χώρα οι οδοντίατροι!

Στην αλλοδαπή, ιδίως σε χώρες της Ευρώπης, αναζητούν πλέον επαγγελματική διέξοδο οι Έλληνες οδοντίατροι. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ), η αναγκαστική μετανάστευση εκτός συνόρων του ιατρικού δυναμικού του κλάδου τους λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Στην αλλοδαπή, ιδίως σε χώρες της Ευρώπης, αναζητούν πλέον επαγγελματική διέξοδο οι Έλληνες οδοντίατροι.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ), η αναγκαστική μετανάστευση εκτός συνόρων του ιατρικού δυναμικού του κλάδου τους λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

«Από τα στοιχεία του Συλλόγου μας προκύπτει ότι το 2010 περίπου 150 οδοντίατροι, έφυγαν για το εξωτερικό, ποσοστό αυξημένο κατά 40% σε σχέση με το 2009» ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΣΑ, κ. Αθανάσιος Υφαντής, την Παρασκευή με αφορμή τις επικείμενες εκλογές των οδοντιάτρων.

Ως πλέον ανησυχητικό στοιχείο για την κατάσταση του κλάδου στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία επισήμανε δε ότι στο ποσοστό των αποχωρούντων οδοντιάτρων συμπεριλαμβάνονται και οδοντίατροι που ασκούν το επάγγελμα αρκετά χρόνια, αλλά που τους «γονάτισε» η κρίση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x