Stoiximan Super League

Ο Λάζαρος φωνάζει «παρών»

Η φετινή, είναι η τρίτη χρονιά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με τον Παναθηναϊκό και σύμφωνα με τα νούμερα, είναι και η πιο παραγωγική. Τα πέντε γκολ σε 19 παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας ξεπέρασαν ήδη τα τέσσερα που είχε ως άθροισμα τις δύο πρώτες χρονιές. Επιπλέον, η αρμονική προσαρμογή του σε όλες τις θέσεις από τη μέση και μπροστά αλλά και οι καλές του εμφανίσεις που συνοδεύονται με το πάθος που βγάζει στο χορτάρι, δείχνουν πως ο Λάζαρος ωρίμασε.

Η φετινή, είναι η τρίτη χρονιά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με τον Παναθηναϊκό και σύμφωνα με τα νούμερα, είναι και η πιο παραγωγική.

Τα πέντε γκολ σε 19 παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας ξεπέρασαν ήδη τα τέσσερα που είχε ως άθροισμα τις δύο πρώτες χρονιές.

Επιπλέον, η αρμονική προσαρμογή του σε όλες τις θέσεις από τη μέση και μπροστά αλλά και οι καλές του εμφανίσεις που συνοδεύονται με το πάθος που βγάζει στο χορτάρι, δείχνουν πως ο Λάζαρος ωρίμασε.

Η μεταγραφή του από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2008 ήταν σίριαλ, από την άποψη πως τον ήθελε ο Ολυμπιακός αλλά και ομάδες του εξωτερικού. Τα λεφτά που δόθηκαν (2,2 εκατ. ευρώ), για κάποιους ήταν υπερβολικά. Ο Χριστοδουλόπουλος, αλήθεια είναι πως τα δύο πρώτα χρόνια δεν δικαιολόγησε τα λεφτά που δόθηκαν. Λίγο οι τραυματισμοί, λίγο η πίεση και η προσαρμογή του στα νέα δεδομένα, τον έκαναν να δείχνει τα στοιχεία για τα οποία ξοδεύτηκαν τόσα λεφτά, περιστασιακά.

Οι φετινές του εμφανίσεις, δεδομένα, είναι πιο μεστές. Η χρησιμοποίησή του σε όλες τις θέσεις από τη μέση και μπροστά αφού ανταπεξέρχεται με την ίδια ευκολία, είναι προσόν, για τον εκάστοτε προπονητή του. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μεγαλώνει σαν το… κρασί, αφού το παιχνίδι του είναι ξεκάθαρα πιο ώριμο.

Τρανό παράδειγμα, το Κυριακάτικο παιχνίδι εναντίον της Κέρκυρας. Αν και οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού εμφανίστηκαν χωρίς όρεξη στο τερέν, ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν επηρεάστηκε ούτε από αυτό, ούτε από το κρύο, ούτε από τον ελάχιστο κόσμο που βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Και επιβραβεύτηκε, πετυχαίνοντας ένα από τα ομορφότερα γκολ της σεζόν. Το δεύτερο σερί, αφού είχε σκοράρει και με τον Ηρακλή παρότι μόλις είχε επιστρέψει απο τραυματισμό. Ο Χριστοδουλόπουλος δείχνει να είναι ένας από τους ελάχιστους ανεπηρέαστους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο Καραϊσκάκη, κάτι, που μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Ειδικότερα ενόψει των play off, που θα χρειαστεί η ομάδα να βασιστεί σε παίκτες που θα έχουν και την κατάλληλη ψυχολογία...

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x