Euroleague

Πρώτο βήμα για το ραντεβού

Θα τα πουν σίγουρα στον τελικό του Κυπέλλου. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και στους τελικούς της Α1. Κρίμα δεν είναι να μη συναντηθούν και στην Ευρωλίγκα; Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός καλούνται να κάνουν απόψε το πρώτο βήμα προς το ραντεβού των ημιτελικών του Final 4 της Βαρκελώνης απέναντι σε Σιένα στο ΣΕΦ (21:00, Novasports 3) και Μπαρτσελόνα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» (21:45, ΕΤ1) αντίστοιχα.

Θα τα πουν σίγουρα στον τελικό του Κυπέλλου. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και στους τελικούς της Α1. Κρίμα δεν είναι να μη συναντηθούν και στην Ευρωλίγκα; Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός καλούνται να κάνουν απόψε το πρώτο βήμα προς το ραντεβού των ημιτελικών του Final 4 της Βαρκελώνης απέναντι σε Σιένα στο ΣΕΦ (21:00, Novasports 3) και Μπαρτσελόνα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» (21:45, ΕΤ1) αντίστοιχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται αντιμέτωποι με την πρόκληση της τρίτης συνεχούς παρουσίας σε Final 4. Μετά την τέταρτη θέση στο Βερολίνο και τη δεύτερη στο Παρίσι, στόχος τους είναι η πρώτη στη Βαρκελώνη. Επειδή όμως κάθε πράγμα στον καιρό του και… η κούπα το Μάιο, καλούνται πρώτα να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στη Σιένα. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι παίκτες του δεν επαναπαύονται στο πλεονέκτημα έδρας, ούτε στη θεωρητική ανωτερότητά τους από τους πρωταθλητές Ιταλίας, γνωρίζοντας πως όλα και όλοι κρίνονται στο παρκέ. Στην πρώτη από τις μίνιμουμ τρεις και μάξιμουμ πέντε μάχες με τη Σιένα ο «Ντούντα» προβληματίζεται για τη συμμετοχή του Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση, έκανε και τη Δευτέρα θεραπεία και θα αποφασιστεί λίγο πριν το τζάμπολ αν θα είναι στη δωδεκάδα. Πιθανότατα θα βρίσκεται εκεί, αλλά θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του ματς, αφού ο κίνδυνος υποτροπής ελλοχεύει και η πρόκριση δεν κρίνεται απόψε. Παράλληλα και πέραν της δεδομένης απουσίας του άτυχου Παναγιώτη Βασιλόπουλου, άγνωστο είναι αν ο Μάρκο Κέσελ συμπεριληφθεί στην αποστολή, αφού είναι μεν υγιής, αλλά προέρχεται από μακρά απουσία λόγω τραυματισμού.

Η Σιένα, για την οποία η πρόκριση στα προημιτελικά ήταν υπέρβαση μιας και επετεύχθη χωρίς τον τραυματία Μπο ΜακΚάλεμπ, θα έχει στις τάξεις της τόσο τον Αμερικανό, που πάντως δεν έχει παίξει σε επίσημο ματς από τις 9 Ιανουαρίου, όσο και τον Ριμάντας Καουκένας που στις αρχές του μήνα υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Σέρβος Ίλια Μπελόσεβιτς, ο Ισπανός Ντανιέλ Ιερεθουέλο και ο Τούρκος Ρετζέπ Ανκαραλί. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει την Πέμπτη, ξανά στο ΣΕΦ, στις 21:45, προτού η σειρά μεταφερθεί στην Ιταλία την επόμενη εβδομάδα.

Ο Παναθηναϊκός μετά τον αυτοκαταστροφικό τρόπο με τον οποίο έχασε την πρωτιά στο Top 16, καλείται να φέρει εις πέρας μία πολύ δύσκολη αποστολή και να κρατήσει έξω από το σπίτι της την οικοδέσποινα (στο «Παλαού Σαντ Τζόρντι») του Final 4 Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί με όπλο την υπεροπλία, την κεκτημένη ταχύτητα (έξι στα έξι στο Top 16), για κάποιους και τη διαιτησία, αλλά φυσικά το πλεονέκτημα έδρας στο κατάμεστο «Παλαού Μπλαουγκράνα» προβάλλουν ως φαβορί, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν τις αντιρρήσεις τους. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε τον Άλεξ Μάριτς να επιστρέφει την περασμένη εβδομάδα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μετά από τέσσερις μήνες και να αγωνίζεται την Παρασκευή απέναντι στον Άρη. Στον αντίποδα, ο Τσάβι Πασκουάλ, η ομάδα του οποίου έχει νικήσει στις τέσσερις τελευταίες μονομαχίες με τους «πράσινους», δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Πιτ Μάικλ και Τζιανλούκα Μπαζίλε, αλλά επανέρχονται καθώς ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους οι Φραν Βάσκεθ και Τζο Ινγκλες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Μαυροβούνιος Ζόραν Σουτούλοβιτς, ο Σλοβένος Ματέι Μπολτάουζερ και ο Λετονός Όλεγκς Λάτισεβς. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει την Πέμπτη και πάλι στη Βαρκελώνη, στις 22:15, πριν η σειρά έρθει στο ΟΑΚΑ.

Απόψε γίνεται η πρώτη μάχη και στα υπόλοιπα δύο ζευγάρια, Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Βαλένθια στον ισπανικό εμφύλιο (21:45) και Κάχα Λαμποράλ κόντρα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:30) στο πιο αμφίρροπο «δίδυμο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x