Euroleague

Έδειξε τα... αστέρια του!

Ο Παναθηναϊκός μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» έφτασε μία ανάσα από την πηγή… Έπαιξε στα ίσια την Μπαρτσελόνα, χωρίς να επηρεαστεί από τα φαλτσο-σφυρίγματα των διαιτητών και παρά την ήττα με σκορ 83-82 – με τον Διαμαντίδη να αστοχεί στην εκπνοή – έδειξε στους Καταλανούς ότι δεν θα ρίξουν στο καναβάτσο όσο εύκολα νόμιζαν τον πεντάκις πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» έφτασε μία ανάσα από την πηγή… Έπαιξε στα ίσια την Μπαρτσελόνα, χωρίς να επηρεαστεί από τα φαλτσο-σφυρίγματα των διαιτητών και παρά την ήττα με σκορ 83-82 – με τον Διαμαντίδη να αστοχεί στην εκπνοή – έδειξε στους Καταλανούς ότι δεν θα ρίξουν στο καναβάτσο όσο εύκολα νόμιζαν τον πεντάκις πρωταθλητή Ευρώπης.

Πλέον, η συνέχεια της σειράς θα διεξαχθεί την Πέμπτη, στο ίδιο γήπεδο.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος έκανε ατομικό ρεκόρ στην Euroleague με 26 πόντους.

«Μίλησε» για του Ισπανούς ο Ναβάρο όταν τον χρειάστηκαν.

* Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία.


Το ματς

Με Διαμαντίδη, Καλάθη, Σάτο, Φώτση και Βουγιούκα ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό ο Ομπράντοβιτς. Από τον Άντερσον ήρθε το πρώτο εύστοχο καλάθι της αναμέτρησης (3-0) με τον Βουγιούκα να απαντά άμεσα (3-2). Οι «πράσινοι» έφεραν την μπάλα κοντά στο καλάθι και κατάφεραν να μην αφήσουν την Μπαρτσελό,να να ξεφύγει. Πόντο-πόντο πορεύονταν οι δύο ομάδες. Δύο συνεχόμενα καλάθια του Λόρμπεκ, όμως, επέτρεψαν στους γηπεδούχους να φτάσουν στο +5 (11-6). Στο -1 μείωσαν οι Βουγιούκας και Νίκολας (11-10), ενώ λίγο αργότερα σε συνδυασμό με την καλή αμυντική λειτουργία ήρθε η ισοφάριση με τον αρχηγό της ομάδας (14-14). Αξιοσημείωτο το ότι ο Παναθηναϊκός δεν επιχείρησε στην πρώτη περίοδο ούτε ένα σουτ από τα 6,75.

Δυνατά μπήκε στο παρκέ ο Διαμαντίδης και με τέσσερις δικούς του πόντους έφερε μπροστά τους φιλοξενούμενους με 18-14. Εν' Ντονγκ και Γκριμάου ξανάδωσαν προβάδισμα στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ (21-18), ενώ ζημιά έκανε ο πρώην "πράσινος" Γιάκα Λάκοβιτς με ένα λέι απ και ένα τρίποντο (26-21). Οι Αμερικανοί του Παναθηναϊκού, Νίκολας και Μπατίστ, μείωσαν σε 26-25. Καλό νέο ήρθε για το "τριφύλλι" με το τρίτο φάουλ που χρεώθηκε ο Εν' Ντονγκ. Τρίποντο από τον Άντερσον έφερε τους "μπλαουγκράνα" στο +4 (29-25). Μετά από πολύ ώρα έκαναν το πρώτο τους σουτ από τα 6,75 οι «πράσινοι» και συγκεκριμένα ο Νίκολας για το 30-30. Λόρμπεκ, Πέροβιτς και ο Ναβάρο με ένα τρίποντο, έτρεξαν σερί 7-0 και έφεραν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της 1' πριν την ολοκλήρωση του δευτέρου δεκαλέπτου (37-30). Απάντησαν οι πρωταθλητές Ελλάδας με λέι απ του Αμερικανού σούτινγκ γκαρντ και ένα τρίποντο του αρχηγού τους. Με σκορ 37-35 οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε τους γηπεδούχους να "χτίσουν" διαφορά, επιβάλλοντας στο μεγαλύτερο μέρος το ρυθμό του.

Μπροστά πέρασε με την έναρξη του β' μέρους ο Παναθηναϊκός με τρίποντο του Καστοριανού γκαρντ (37-38). Ο πρώτος πονοκέφαλος ήρθε για τον Ομπράντοβιτς με τον Φώτση να χρεώνεται το τρίτο του φάουλ και ενώ το σκορ ήταν στο 40-40. Χάρις στον Μπατίστ οι "πράσινοι" ξαναπέρασαν μπροστά με 44-43, ενώ λίγο μετά το τρίποντο του Νικ Καλάθη έκανε το 47-45 για τους φιλοξενούμενους. Ισοφαρίσε από τη γραμμή των ελευθέρων βολών ο Ρίκι Ρούμπιο. Εξαιρετικός ο Διαμαντίδης έβαλε επικεφαλής στο σκορ την ομάδα του με 48-52. Καλά μαντάτα για τον "Ζοτς" με το τέταρτο φάουλ για τον Βάθκεθ. Γκολ φάουλ του Μπατίστ διαμόρφωσε το 51-55. 2’14’’ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου πέρασε στο παρκέ ο Άλεξ Μάριτς. Γρήγορα ο Σερβοαυστραλός κερδίσε φάουλ πετυχαίνοντας τους πρώτους του πόντους μετά την επιστροφή του (δεν είχε σκοράρει το ματς με τον Άρη για το πρωτάθλημα). Ο σέντερ του Παναθηναϊκού με 5/6 βολές έκανε το 55-60. Καλάθι του Πέροβιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα ο οποίος πήρε και το φάουλ, ωστόσο ήταν άστοχος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και έτσι το σκορ παρέμεινε στο 57-60.

Στο +5 έφτασε με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Παναθηναϊκός με λέι απ του Καλάθη, 62-57. Σερί 11-0 για την Μπαρτσελόνα. Από τη μία τα τρίποντα των Μόρις και Λάκοβιτς και από την άλλη το αντιαθλητικό με το οποίο χρεώθηκε ο Φώτσης και το τρίποντο του Ναβάρο ξαναέφεραν μπροστά τους «μπλαουγκράνα» με 70-64. Τα σφυρίγματα των διαιτητών προκάλεσαν εκνευρισμό τόσο στους παίκτες όσο και στο τεχνικό επιτελείο των «πράσινων», ωστόσο διατήρησαν την συγκέντρωση τους και επέστρεψαν στο ματς (76-75). 20’’ πριν το τέλος η «Μπάρτσα» ήταν μπροστά με πέντε πόντους (82-77) και ενώ όλα έδειχναν να έχουν κριθεί ο Διαμαντίδης ευστόχησε σε τρίποντο για το 82-80. Έγινε φάουλ στο Ναβάρο ο οποίος έβαλε τη μία βολή (83-80). Απέμεναν λίγα δεύτερα, ο Σάδα έκανε αντιαθλητικό στον αρχηγό του Παναθηναϊκού στο 1 δευτερόλεπτο και 7 δέκατα ο οποίος μείωσε σε 83-82 ωστόσο σε νεκρό χρόνο δεν κατάφερε να βάλει το τρίποντο και να χαρίσει στην ομάδα του μια νίκη κόντρα στις προβλέψεις και όχι μόνο…


Τα δεκάλεπτα: 14-14, 37-35, 57-60, 83-82

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Σάδα 2, Ρούμπιο 4, Λάκοβιτς 12 (2), Ναβάρο 13 (2), Πέροβιτς 6, Βάθκεθ 4, Ινγκλες, Εν΄Ντονγκ 8, Μόρις 5 (1), Λόρμπεκ 12 (1), Άντερσον 10 (3), Γκριμάου 7 (1)

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 5, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 15, Φώτσης 2, Σάτο, Νίκολας 16 (2), Τσαρτσαρής (2), Διαμαντίδης 26 (4), Βουγιούκας 4, Καλάθης 5 (1), Καϊμακόγλου 1

Γήπεδο: «Παλάου Μπλαουγκράνα»

Διαιτητές: Ζόραν Σουτούλοβιτς (Μαυροβούνιο), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία)

Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x