Euroleague

Ομπράντοβιτς: «Δύσκολο, ψυχολογικά και σωματικά»

Η σωματική κόπωση, αλλά και η ψυχολογική καθώς η ομάδα του έφτασε στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να κάνει το break, είναι αυτά τα στοιχεία που προβληματίζουν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς πριν τη δεύτερη μάχη κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας (Πέμπτη, 22:15).

Η σωματική κόπωση, αλλά και η ψυχολογική καθώς η ομάδα του έφτασε στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να κάνει το break, είναι αυτά τα στοιχεία που προβληματίζουν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς πριν τη δεύτερη μάχη κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας (Πέμπτη, 22:15).

«Θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι οι παίκτες μας 48 ώρες μετά το πρώτο παιχνίδι. Θα είναι δύσκολο για όλους, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός, που απέφυγε και πάλι να αναφερθεί στη διαιτησία, θεωρώντας προφανώς πως έτσι θα χάσει η ομάδα του τη συγκέντρωσή της.

Πάντως ο «Ζοτς» δεν χάνει την πίστη του: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι έκανε η Μπαρτσελόνα απέναντί μας στον αγώνα της Τρίτης, δηλαδή να βάλουμε έναν πόντο περισσότερο από τον αντίπαλο. Το πρώτο ματς ήταν ένα από τα καλύτερα στην Ευρωλίγκα τη φετινή περίοδο. Έχουμε τις αρετές μας σαν ομάδα, αλλά το ίδιο και η Μπαρτσελόνα. Έχουν 12 καλούς παίκτες και έναν εξαιρετικό προπονητή, με επιλογές για κάθε κατάσταση. Περιμένω ένα διαφορετικό ματς την Πέμπτη, από πολλές απόψεις, αλλά κυρίως από πλευράς τακτικής. Όλοι οι παίκτες μου αντιλαμβάνονται πως έχουμε πιθανότητες νίκης, ακόμη κι όταν όλοι πίστευαν από την αρχή πως η Μπαρτσελόνα ήταν το μεγάλο φαβορί της σειράς. Είναι μια ταλαντούχα ομάδα και όχι μόνο για να φτάσει στο Final 4, αλλά και για να το κατακτήσει. Στο μπάσκετ αυτό που μετρά πολλές φορές είναι να εμφανιστείς έτοιμος. Η ποιότητα μετρά, αλλά πάντα πρέπει κάθε παίκτης να δίνει κάτι στην άμυνα και στην επίθεση για να αποκτά η ομάδα σου πλεονέκτημα».

Ο Δημήτρης Ιτούδης ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού των πρωταθλητών Ευρώπης. «Ήρθαμε εδώ, γνωρίζοντας όλοι ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτή τη σειρά αγώνων, γνωρίζοντας ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Θα ήταν μια τεράστια τονωτική ένεση το 0-1. Δεν θα είχε τελειώσει τίποτα, όμως, ακόμη και με νίκη. Μπορεί η Μπαρτσελόνα να νικήσει δύο φορές στο ΟΑΚΑ. Μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη οπουδήποτε. Ανθρώπινο είναι όταν χάνεις ένα παιχνίδι να σκέφτεσαι τι έφταιξε, τι έγινε, να γυρίζει στο μυαλό σου περισσότερο από όσο θα σε απασχολούσε αν το νικούσες. Εμείς θα προσπαθήσουμε και στο τελευταίο μίτινγκ και στην προπόνηση να προχωρήσουμε. Έχουμε πίστη στις ικανότητές μας. Θεωρώ ότι δεν χρησιμοποιήσαμε αρκετά από τα ατού μας. Μας έδωσαν χώρους που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Η ψυχολογία πρέπει και οφείλει να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Κάτι που τονίσαμε, μιλώντας στους παίκτες, είναι ότι, σε αυτή τη σειρά, τα συναισθήματα μπορεί να είναι εχθρός είτε στο ναδίρ, είτε στο ζενίθ, είτε εκεί που είναι τώρα. Χρειάζεται επαγγελματισμός, σαφή άποψη μέσα στο γήπεδο για να αναγνωρίζουμε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, όπως ήταν, για παράδειγμα, το πρώτο, δεν θα μας βοηθήσουν τα συναισθήματα, θα μας κάνουν κακό».

Ο Ιτούδης αναφέρθηκε και στη διαιτησία. «Υπήρχαν φάσεις που μπορεί να έκριναν την έκβαση του αγώνα. Δεν είναι μόνο η φάση που δόθηκε αργοπορημένα ένα φάουλ. Υπάρχουν διαιτητικά λάθη, αλλά δεν θέλουμε να μείνουμε σε αυτό. Θα το δούμε και με τους παίκτες στο μίτινγκ που θα έχουμε, αλλά υπήρχαν η συγκεκριμένη φάση ή το αντιαθλητικό του Φώτση, που μπορεί να μην ήταν καν φάουλ. Το θέμα είναι ότι η Μπαρτσελόνα εκτέλεσε 32 βολές και εμείς 21. Είναι μια μεγάλη διαφορά. Όμως, δεν μένουμε σε αυτό. Ανήκει στο παρελθόν το παιχνίδι. Εμείς πρέπει να δούμε τι κάναμε σωστό και τι λάθος, να βάλουμε κάποια καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι μας. Αιφνιδιάσαμε την Μπαρτσελόνα στη στρατηγική, αλλά είναι μεγάλη ομάδα, όπως και ο Παναθηναϊκός. Μπήκαν μεγάλα σουτ και από αυτούς και από εμάς. Υπήρχαν πολλές λεπτομέρειες, που θα πρέπει να βελτιώσουμε, σε ότι αφορά το αυριανό παιχνίδι».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως: "Είχαμε πει πως η Μπαρτσελόνα δεν πρέπει να πηγαίνει στη γραμμή. Προσπαθήσαμε με πολλούς τρόπους να αποφύγουμε τις επαφές, που θα οδηγούσαν τους διαιτητές να δώσουν φάουλ. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καθαρά. Να μαρκάρουμε οποιοδήποτε ελεύθερο σουτ. Μπήκαν πολύ μεγάλα σουτ και ατομικά σουτ, όπως του Λόρμπεκ στην εκπνοή της επίθεσης ή του Λάκοβιτς, ο οποίος τους βοήθησε με το παιχνίδι του. Υπήρχε στη στρατηγική μας ότι θα ρισκάραμε κάποια μακρινά σουτ. Υπήρχαν κάποια "κομμάτια" στρατηγικής που μπορεί να τους αιφνιδίασαν, όπως στους χώρους που δώσαμε σε συγκεκριμένους παίκτες. Αν έλεγα ότι δεν θα στηριχτούμε σε κάποια πράγματα και στη συνέχεια θα ήταν λάθος, γιατί εξελίχθηκε σωστά ότι είχαμε σχεδιάσει. Δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πιστεύω ότι θα προσθαφαιρέσουμε κάποια στοιχεία και, βγαίνοντας από το μίτινγκ, θα είμαστε πιο ώριμοι. Και η Μπαρτσελόνα, όμως, θα είναι πιο έτοιμη».

Ο Ιτούδης ρωτήθηκε και για τον Ρομέιν Σάτο. «Περιμένουμε πολλά από αυτόν τον παίκτη, εννοείται πως περιμένουμε, όμως, και από τους υπόλοιπους. Ο Σάτο είναι παίκτης με υψηλή αγωνιστική διάθεση, έχει ικανότητες και θεωρώ ότι χθες είχε κακό παιχνίδι επιθετικά. Στα 17 λεπτά που αγωνίστηκε, θα μπορούσε να έχει καλύτερες αντιδράσεις. Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτός. Υπήρχαν παίκτες που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν περισσότερο. Σε μια σειρά περιμένεις να είναι καλύτεροι κάποιοι σε κάποιο αγώνα, χειρότεροι σε κάποιον άλλον. Ελπίζουμε να είναι καλύτερα στη συνέχεια. Περιμένουμε περισσότερα από όλους. Ακόμη κι από αυτούς που έδωσαν πολλά… Για παράδειγμα, ο Μάριτς μπήκε, βρήκε καλούς διαδρόμους, σε σχέση με την άμυνα της Μπαρτσελόνα και πήρε την μπάλα στην "καρδιά" της ρακέτας από πικ εντ ρολ καταστάσεις. Οι δύο βασικοί μας δημιουργοί, ο Διαμαντίδης και ο Νίκολας, είχαν ουσιαστικό παιχνίδι για την ομάδα και τους ίδιους, αλλά αναγνώρισαν τις καταστάσεις που είχαν στο παρκέ, με την Μπαρτσελόνα να παίζει διαφορετική άμυνα στον Δημήτρη, σε σχέση με τον Ντρου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x