Euroleague

Ο νόμος του «Σόφο»

Τη νίκη που επιζητούσε για το break έκανε η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ. Οι πέντε φορές πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 83-81 των Βάσκων στην «Μπουέσα Αρίνα» στον δεύτερο μεταξύ τους προημιτελικό της Ευρωλίγκας και ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1, έχοντας τα δυο επόμενα ματς στη «Νόκια Αρίνα». Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ είχαν ένα εκπληκτικό Σοφοκλή Σχορτσανίτη σε επίθεση και άμυνα, αφού ο «Σόφο» σημείωσε συνολικά 22 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ των Ισραηλινών.

Τη νίκη που επιζητούσε για το break έκανε η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ. Οι πέντε φορές πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 83-81 των Βάσκων στην «Μπουέσα Αρίνα» στον δεύτερο μεταξύ τους προημιτελικό της Ευρωλίγκας και ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1, έχοντας τα δυο επόμενα ματς στη «Νόκια Αρίνα». Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ είχαν ένα εκπληκτικό Σοφοκλή Σχορτσανίτη σε επίθεση και άμυνα, αφού ο «Σόφο» σημείωσε συνολικά 22 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ των Ισραηλινών, που έκαναν ένα 6-0 σερί στο τελευταίο δίλεπτο και σημείωσαν το νικητήριο καλάθι με τον Πάργκο στα 5’’ πριν τη λήξη.

Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχαν καταφέρει να αποκτήσουν ένα προβάδισμα μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όμως ένα επιμέρους 27-20 στην τρίτη περίοδο έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να μειώσουν στο -1, ενώ ένα 18-13 στην τέταρτη τους χάρισε το ροζ φύλλο.

Τον Έλληνα διεθνή σέντερ ακολούθησε στο σκοράρισμα ο Μπλου με 18 πόντους. Από την Κάχα, ξεχώρισαν οι Σαν Εμετέριο και Μπατίστα με 17 πόντους.


Τα δεκάλεπτα: 22-19, 46-38, 66-65, 81-83

ΚΑΧΑ: Χουέρτας 13, Λόγκαν 12, Τελέτοβιτς 16, Μπατίστα 17, Σαν Εμετέριο 17, Μπάρατς 6

ΜΑΚΑΜΠΙ: Πάργκο 13, Χέντριξ 4, Μπλου 18, Ελιγιάχου 7, Πνίνι 6, Ειντσον 2, Μάτσβαν 1, Πέρκινς 10, Σχορτσανίτης 22


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x