Euroleague

Και τώρα τρέχουμε…

Ένας προβληματικός σε άμυνα, επίθεση αλλά και τον τομέα των ριμπάουντ Ολυμπιακός ηττήθηκε από μία… αγνώριστη - σε σχέση με την Τρίτη - Σιένα στο ΣΕΦ με σκορ 82-65, στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Πλέον, με την σειρά στο 1-1, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να «ρεφάρουν» στην Τοσκάνη την ερχόμενη Τρίτη και να πάρουν ξανά προβάδισμα για την πρόκριση στο Final-4 της Βαρκελώνης.

Ένας προβληματικός σε άμυνα, επίθεση αλλά και τον τομέα των ριμπάουντ Ολυμπιακός ηττήθηκε από μία… αγνώριστη - σε σχέση με την Τρίτη - Σιένα στο ΣΕΦ με σκορ 82-65, στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Πλέον, με την σειρά στο 1-1, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να «ρεφάρουν» στην Τοσκάνη την ερχόμενη Τρίτη και να πάρουν ξανά προβάδισμα για την πρόκριση στο Final-4 της Βαρκελώνης.

Η άμυνα ζώνης με προσαρμογές που εφάρμοσε ο Πιανιτζάνι «μπλόκαρε» την ομάδα του Ίβκοβιτς που κυνηγούσε καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και παρά το γεγονός ότι στην τρίτη περίοδο άγγιξε την ανατροπή, «πλήρωσε» τις κακές επιλογές της σε άμυνα και επίθεση αλλά και την χαλαρότητα που αναπόφευκτα είχε φέρει στο «στρατόπεδο» των Πειραιωτών το +48(!) του πρώτου αγώνα.

Η Σιένα, μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, είχε εξαιρετικά ποσοστά και καταπληκτικές αμυντικές περιστροφές και με κορυφαίους τους Ζήση, Ράκοβιτς, Καουκένας διάβασε και «χτύπησε» τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου, ρίχνοντάς τον στον «καναβάτσο».

Το ματς:

Εντελώς διαφορετικό το ξεκίνημα των δύο ομάδων σε σχέση με το παιχνίδι της Τρίτης. Η Σιένα δοκίμασε να πάει την μπάλα κοντά στο καλάθι, δίνοντας και ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνά της, ενώ από την περιφέρεια ο Καουκένας έδινε πολύτιμες λύσεις. Οι επιθετικές επιλογές των «ερυθρολεύκων» δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές και τα λάθη έδωσαν την ευκαιρία να προηγηθεί ακόμα και με 15-12 κάνοντας τον Ίβκοβιτς να πάρει τάιμ-αουτ. Το 10-0 της Σιένα, έκανε το σκορ 20-12 στο τέλος της περιόδου.

Η προβληματική άμυνα του Ολυμπιακού και τα χαμένα ριμπάουντ έδωσαν την ευκαιρία στους Ιταλούς να προηγηθεί ακόμα και με 12 πόντους στην αρχή της περιόδου. Ένα τρίποντο του Λαβρίνοβιτς εκτόξευσε την διαφορά στο 30-15 υπέρ της Σιένα που συνέχιζε την άμυνα ζώνης με προσαρμογές η οποία είχε αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε με εντολή Ίβκοβιτς να βάλει την μπάλα στο «ζωγραφιστό» αλλά τα αμυντικά του κενά συνέχιζαν να του κοστίζουν. Στα τελευταία λεπτά της περιόδου, με καλές άμυνες ο Ολυμπιακός μείωσε στο 39-31 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Η βελτίωση του Ολυμπιακού στο τρίτο δεκάλεπτο άρχισε από την άμυνα και με τέσσερις αναπάντητους πόντους μείωσε γρήγορα στο 35-39. Επιθετικά ανέλαβε πιο ενεργό ρόλο ο Γιάννης Μπουρούσης ωστόσο οι Ιταλοί έβρισκαν λύσεις και διατηρούσαν το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενοι κυρίως την κακή αντίδραση της ελληνικής ομάδα στα ριμπάουντ. Ο Ζήσης με συνεχόμενους πόντους «πλήγωνε» την κακή περιφερειακή άμυνα των «ερυθρολεύκων» και έφερε την διαφορά στο +9 για την Σιένα. Χέρστον και Ράκοβιτς έκαναν πολύ καλή δουλειά και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 51-61 υπέρ της Σιένα.

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να πιέσει στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου αλλά οι επιθέσεις δεν του βγήκαν ενώ δύο τρίποντα από Ζήση και Στόουνρουκ έφεραν την διαφορά στους +12, στενεύοντας ασφυκτικά τα περιθώρια για τους «ερυθρολεύκους». Κάπου εκεί, η ομάδα του Ίβκοβιτς έδειξε να πετά λευκή πετσέτα και οι Ιταλοί διεύρυναν όλο και περισσότερο την διαφορά τους. Το τελικό ισοφάρισε την σειρά σε 1-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον σε ότι αφορά την υπόθεση πρόκριση στο Final-4.

Δεκάλεπτα: 12-20, 31-39, 51-61, 65-82

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 5, Νεστέροβιτς 10, Σπανούλης 12, Μπουρούσης 7, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 16, Νίλσεν, Παπανικολάου 5, Έρτσεγκ 9, Κατσίβελης, Χαλπερίν, Γκόρντον 1.

Σιένα (Σιμόνε Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ, Ζήσης 9, Χέρστον 19, Καραρέτο 6, Ράκοβιτς 12, Λαβρίνοβιτς 8, Καουκένας 14, Μικελόρι, Ακιντέλε, Γιάριτς 7, Στόουνρουκ 7, Μος.

Διαιτητές: Χουάν Κάρλος Μιτχάνα (Ισπανία), Αντόνιο Κοντέ (Ισπανία) και Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία).

Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x