Euroleague

Σσσσσ… Σάτο!

Ό,τι άφησε στη μέση την Τρίτη, ολοκλήρωσε στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ο Παναθηναϊκός δύο ημέρες αργότερα επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 75-71. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρομέιν Σάτο οι «πράσινοι» έκλεισαν το «σπίτι» και τα… στόματα των Καταλανών, έκαναν το break και μαζί το 1-1 που τους δίνει τη δυνατότητα να πάρουν το εισιτήριο για το final 4 της Βαρκελώνης στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη εβδομάδα.

Ό,τι άφησε στη μέση την Τρίτη, ολοκλήρωσε στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ο Παναθηναϊκός δύο ημέρες αργότερα επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 75-71. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρομέιν Σάτο οι «πράσινοι» έκλεισαν το «σπίτι» και τα… στόματα των Καταλανών, έκαναν το break και μαζί το 1-1 που τους δίνει τη δυνατότητα να πάρουν το εισιτήριο για το final 4 της Βαρκελώνης στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη εβδομάδα.

Έως και με 16 πόντους βρέθηκαν πίσω οι παίκτες του Ομπράντοβιτς αλλά με εξαιρετική άμυνα κατάφεραν να γυρίσουν το ματς.

Ο Διαμαντίδης στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση και με τον Σάτο να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι με τα «πράσινα», οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε μια σπουδαία νίκη στην πιο καυτή έδρα της Euroleague.

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, κορυφαίος των «μπλαουγκράνα» με 19 πόντους.


Το ματς

Την ίδια αρχική πεντάδα με το πρώτο ματς επέλεξε ο «Ζοτς»: Διαμαντίδης, Καλάθης, Βουγιούκας, Σάτο και Φώτσης. Το Deja vu συνεχίστηκε με τον Άντερσον να πετυχαίνει (όπως και στην πρώτη αναμέτρηση) το πρώτο καλάθι στο «Παλαού Μπλαουγκράνα». Με γκολ φάουλ απάντησε ο Παναθηναϊκός. Σερί 9-0 έτρεξαν οι γηπεδούχοι με επικεφαλής τον Ναβάρο (11-3). Στον επιθετικό τομέα οι «πράσινοι» έδειχναν μουδιασμένοι κάνοντας κακές επιλογές, αλλά και πολλά λάθη (6). Παραπάνω από τέσσερα λεπτά χρειάστηκαν για να έρθουν … νέοι πόντοι για το «τριφύλλι», ωστόσο τον έσωσε από τα χειρότερα η καλή του άμυνα. Ο Βάσκεθ στην εκπνοή του δεκαλέπτου -και υπό πίεση- διαμόρφωσε το 17-10.

Ο Λάκοβιτς με τρίποντο στην αρχή της περιόδου έστειλε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (20-10). Οι Ισπανοί επέβαλαν το ρυθμό τους παρασύροντας τον Παναθηναϊκό που εξακολούθησε να αντιμετωπίζει επιθετικό πρόβλημα. Στο +16 έφτασαν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ (28-12), μείωσε με τρίποντο και βολές ο Σάτο (28-17) ενώ το έργο του συνέχισε ο Μάικ Μπατίστ για το 28-21. Ξανά στο +10 οι Καταλανοί με τον Λόρμπεκ (31-21). Μείωσε στους οκτώ από τα 6,75 ο Νίκολας όμως ο Ναβάρο ευστόχησε από τη γραμμή των ελευθέρων βολών για το 38-28, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο οι δύο ομάδες. Κακά τα ποσοστά των πρωταθλητών Ελλάδας στα δίποντα με 34% (8/23).

Κεφάτος μπήκε στο παρκέ ο Άντερσον και με δύο σουτ από τα 6,75 έκανε το +13 (46-33). Μείωσε ο Φώτσης με καλάθι και φάουλ σε 46-36, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έδειξε να αντιμετωπίζει δυσκολία στον τομέα των ριμπάουντ επιτρέποντας στην Μπαρτσελόνα να έχει δεύτερες και τρίτες προσπάθειες επιθετικά. Κάπου εκεί «ξύπνησε» ο χλιαρός –μέχρι εκείνη τη στιγμή- Διαμαντίδης δίνοντας το σύνθημα για αντεπίθεση και μειώνοντας στους τέσσερις (46-42). Ο Καστοριανός γκαρντ προσπαθούσε με τους Ναβάρο και Εν’ Ντονγκ να μην τον αφήνουν να… ολοκληρώσει το έργο του. Τεχνική ποινή στον Ναβάρο 14’’ πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου με τον Διαμαντίδη να μειώνει στους τρεις και τον Σάτο στον πόντο, 57-56.

Χάρις στον Σάτο ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ με 57-58 για πρώτη φορά μετά το 2-3 του πρώτου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ανέβηκαν ψυχολογικά, έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και άφησαν χωρίς καλάθι για περισσότερα από δύο λεπτά τους γηπεδούχους. Εξαιρετικός ο Σάτο κράτησε επικεφαλής της ομάδα του με δύο συνεχόμενα τρίποντα. Με γκολ φάουλ του Ρούμπιο έκαναν το 62-64 οι Καταλανοί. Σερί 6-0 για το «τριφύλλι» (62-70) έδειχνε πως όλα είναι υπέρ του 4’ πριν το τέλος του παιχνιδιού. Μείωσε με τρίποντο ο Ναβάρο σε 67-72 ενώ ο Βάσκεθ από τη γραμμή των ελευθέρων βολών έκανε το 68-72. Κρίσιμο ριμπάουντ του αρχηγού του Παναθηναϊκού 45’’ πριν το τέλος σε άστοχο σουτ του Νίκολας. Μπορεί να μην συνδυάστηκε καλάθι αλλά τουλάχιστον ροκάνισαν τον χρόνο. Μείωσε στο καλάθι με γκολ φάουλ ο Ναβάρο (71-72). Ψύχραιμοι Διαμαντίδης και Μπατίστ διαμόρφωσαν το τελικό 71-75.


Τα δεκάλεπτα: 17-10, 38-28, 57-56, 71-75

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Σάδα, Ρούμπιο 6, Λάκοβιτς 5 (1), Ναβάρο 19 (3), Πέροβιτς 2, Βάσκεθ 11, Ινγκλες, Εν΄Ντονγκ 10, Μόρις, Λόρμπεκ 7 (1), Άντερσον 11 (2), Γκριμάου

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 1, Περπέρογλου, Μπατίστ 14, Φώτσης 3, Σάτο 18 (4), Νίκολας 10 (1), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 17 (3), Βουγιούκας, Καλάθης 8 (1), Καϊμακόγλου

Γήπεδο: «Παλάου Μπλαουγκράνα»

Διαιτητές: Γκουερίνο Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Σρνταν Ντοζάι (Κροατία), Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία)

Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x