Euro 2016

Είχε τον… «διάβολο» μέσα του!

Ζωντανή στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, του πρώτου ομίλου των προκριματικών του EURO 2012, έμεινε η ομάδα του Βελγίου που επικράτησε με σκορ 2-0 εκτός έδρας της Αυστρίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη των «κόκκινων διαβόλων» ήταν ο Άξελ Βίτσελ που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Στο 80ο λεπτό του αγώνα πέρασε ο Κέβιν Μιραλάς, ενώ ο Γιούργκεν Μάχο αγωνίστηκε βασικός.

Ζωντανή στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, του πρώτου ομίλου των προκριματικών του EURO 2012, έμεινε η ομάδα του Βελγίου που επικράτησε με σκορ 2-0 εκτός έδρας της Αυστρίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη των «κόκκινων διαβόλων» ήταν ο Άξελ Βίτσελ που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Στο 80ο λεπτό του αγώνα πέρασε ο Κέβιν Μιραλάς, ενώ ο Γιούργκεν Μάχο αγωνίστηκε βασικός.

Το παιχνίδι ήταν καθοριστικό για την κατάληψη της δεύτερης θέσης και οι Βέλγοι παρουσιάστηκαν πιο αποφασισμένοι μιας και αυτή ήταν η τελευταία τους ευκαιρία για να συνεχίζουν να ελπίζουν.

Το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους έδωσε στο 6ο λεπτό ο Βίτσελ και με αυτό το σκορ οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Με τον ίδιο τρόπο μπήκαν και στο δεύτερο μέρος οι Βέλγοι, με τον μέσο της Σταντάρ Λιέγης, πέντε λεπτά μετά την έναρξη του να στέλνει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Μάχο και να δίνει σαφές προβάδισμα νίκης στους φιλοξενούμενους.

Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε κάτι και οι Βέλγοι (έχοντας έναν αγώνα παραπάνω) έφτασαν στη δεύτερη θέση τους Αυστριακούς διατηρώντας τις ελπίδες τους για την κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ για πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2012.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αυστρία (Κονσταντίνι): Μάχο, Ντράγκοβιτς, Πόγκατετζ, Φουκς, Αλάμπα (54΄ Μαϊερχόφερ), Ζουγιούνοβιτς (68΄ Κορκμάζ), Αρναούτοβιτς, Νταγκ, Μπαουμγκάρντλιγκερ, Χάρνικ, Γιάνκο (54΄ Πέχλιβαν)

Στον πάγκο: Πέιερ, Χόφερ, Όρτλεχνερ, Κλάιν

Βέλγιο (Λέεκενς): Μινιολέ, Κίμαν, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Σίμονς, Τσάντλι, Ντεφούρ, Ογκουνζίμι (80΄ Μιραλάς), Βίτσελ, Ντεμπελέ

Στον πάγκο: Ζιλέ, Βόσεν, Λόμπαερντς, Βάντεν Μπόρε, Χάζαρντ, Μέρτενς,

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

1. Γερμανία 12 4
2. Βέλγιο 7 5
3. Αυστρία 7 4
4. Τουρκία 6 4
5. Αζερμπαϊτζάν 3 3
6. Καζακστάν 0 4

Σάββατο 26 Μαρτίου

Γερμανία-Καζακστάν (21:00)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Τρίτη 29/03

Τουρκία-Αυστρία

Βέλγιο-Αζερμπαϊτζάν

Αλέξανδρος Πιπεριάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x