Επικαιρότητα

Μικροί Αϊνστάιν!

«Ξεφτέρια», δέκα Έλληνες μαθητές από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης. Κατασκεύασαν δορυφόρο(!) με μέγεθος μικρού αναψυκτικού, τον οποίο και εκτόξευσαν σε ύψος ενός χιλιομέτρου πάνω από τη Γη. Διακρίθηκαν αρχικά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών της Microsoft και κατόπιν και στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Μόσχα κερδίζοντας το 3ο βραβείο στην κατηγορία του πιο δημοφιλούς έργου.

«Ξεφτέρια», δέκα Έλληνες μαθητές από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης. Κατασκεύασαν δορυφόρο(!) με μέγεθος μικρού αναψυκτικού, τον οποίο και εκτόξευσαν σε ύψος ενός χιλιομέτρου πάνω από τη Γη.

Διακρίθηκαν αρχικά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών της Microsoft και κατόπιν και στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Μόσχα κερδίζοντας το 3ο βραβείο στην κατηγορία του πιο δημοφιλούς έργου.

O «Ικαρομένιππος», όπως είναι το όνομα του αυτοσχέδιου δορυφόρου, έχει μέγεθος κουτιού αναψυκτικού και βάρος 350 γραμμαρίων.

Ταξίδεψε στη Νορβηγία σε ύψος 1.000 μέτρων και επέστρεψε στη γη με τη βοήθεια αλεξίπτωτου.

«Δουλεύαμε εντατικά τόσο από το σπίτι μας, όσο και στο σχολείο ξεκλέβοντας κάποιες ώρες μαθημάτων. Συγκεντρωνόμασταν, επίσης, κάθε Σάββατο στο σχολείο για να προχωράμε την κατασκευή. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που πολύ σπάνια μπορεί κάποιος να έχει σε τόσο μικρή ηλικία», είπε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο μαθητής Νίκος Βογιατζής που συμμετείχε στην κατασκευή του έργου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x