Επικαιρότητα

Οίκος από πέτρα

Ο διεθνής οίκος Standard & Poor's υποβάθμισε σήμερα την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, εκτιμώντας ότι η χώρα θα αναγκαστεί να παραμείνει στον μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης και μετά το 2013. Απώλειες κατά 1,97% κατέγραψε σήμερα το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Ο διεθνής οίκος Standard & Poor's υποβάθμισε σήμερα την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, εκτιμώντας ότι η χώρα θα αναγκαστεί να παραμείνει στον μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης και μετά το 2013.
Απώλειες κατά 1,97% κατέγραψε σήμερα το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα σε συναγερμό το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων που απαιτεί το Μνημόνιο για την επόμενη τριετία, εν όψει και της νέας άφιξης του κλιμακίου της «τρόικας» την ερχόμενη εβδομάδα. Μέχρι τις 15 Απριλίου στην δημοσιότητα το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων.

Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για πρόωρες εκλογές, αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας το μεσημέρι στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.
Αναφερόμενος στο ΛΑΟΣ και την Ντόρα Μπακογιάννη ο κ. Σαμαράς τόνισε: δεν μας απασχολούν οι επίδοξοι ενοικιαστές μιας ανύπαρκτης πολυκατοικίας.

Στα 6,5 εκατ. ευρώ μηνιαίως υπολογίζεται το κόστος της ελληνικής συμμετοχής στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Λιβύη, ανακοίνωσε στην Βουλή ο υπουργός Άμυνας. Διεθνής διάσκεψη σήμερα στο Λονδίνο για τις εξελίξεις με την συμμετοχή περίπου 40 κρατών και διεθνών οργανισμών.

Για την πορεία διερεύνησης υποθέσεων σκανδάλων και διαχείρισης δημόσιου χρήματος, ζήτησε να ενημερωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, με επιστολή του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μετ’ εμποδίων και αύριο η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών του ΙΚΑ, αλλά και των γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.
Συνεχίζεται το «εμπάργκο» των φαρμακοποιών στους ασφαλισμένους του Δημοσίου. Για απαράδεκτη στάση έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας.


24ωρη απεργία αύριο δασκάλων και καθηγητών, κόντρα στις συγχωνεύσεις σχολείων.

Έσπασε το απόγευμα μετά από κατολίσθηση το κανάλι που μεταφέρει νερό στην Αθήνα από τον Μόρνο, στην περιοχή Σαράντι Βοιωτίας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν γειτονικές εκτάσεις και ένας οικισμός, χωρίς πάντως να απειληθούν ζωές. Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ η υδροδότηση του Λεκανοπεδίου γίνεται κανονικά.

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στην Κερατέα. Το μεσημέρι, κάτοικοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ που συνόδευαν χωματουργικά μηχανήματα με στόχο να ανοίξει η λεωφόρος Λαυρίου που έχει κλείσει από χθες με οδοφράγματα.

Σε εξέλιξη από το πρωί γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλωμάτων «νονών της νύχτας» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για την υπόθεση έχουν εκδοθεί περισσότερα από 200 εντάλματα σύλληψης.

Συγκίνηση από τον θάνατο του «πατέρα» του νεοελληνικού θεάτρου. Ο Ιάκωβος Καμπανέλης άφησε το μεσημέρι την τελευταίου πνοή σε ηλικία 89 ετών. Ήταν δημιουργός ιστορικών θεατρικών έργων όπως: Η Αυλή των Θαυμάτων, Παραμύθι Χωρίς Όνομα, η Έβδομη Ημέρα της Δημιουργίας, Το Μεγάλο μας Τσίρκο.

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγη συννεφιά αύριο Τετάρτη στην Αττική. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x