Αγγλία

«Ιδανική για ακαδημίες της Άρσεναλ η Ελλάδα»

Στόχο να εκπαιδεύσουν άρτια σε κάθε επίπεδο και να μυήσουν τα νέα παιδιά στα μυστικά του ποδοσφαίρου έχουν οι ακαδημίες της Άρσεναλ στην Ελλάδα, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο υπεύθυνος του προγράμματος ανάπτυξης των Elite Ακαδημιών της Arsenal, Στιβ Μόροου.

Στόχο να εκπαιδεύσουν άρτια σε κάθε επίπεδο και να μυήσουν τα νέα παιδιά στα μυστικά του ποδοσφαίρου έχουν οι ακαδημίες της Άρσεναλ στην Ελλάδα, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο υπεύθυνος του προγράμματος ανάπτυξης των Elite Ακαδημιών της Arsenal, Στιβ Μόροου.

Για το σκεπτικό που η Άρσεναλ έκανε ένα τέτοιο άνοιγμα και συνεργάζεται σε χώρες όπως η Ταϋλάνδη και το Βιετνάμ μας απάντησε:

Η Άρσεναλ έχει ακαδημίες σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η Ταϋλάνδη και το Βιετνάμ είναι μόλις δύο από αυτές που τρέχουν. Αυτές οι δύο θα έλεγα ότι έχουν και μία εμπορική πλευρά και για αυτό τις έχουμε διαφημίσει περισσότερο σε σχέση με τις άλλες. Σε κάθε ακαδημία έχουμε τη φιλοσοφία να φέρουμε νέα παιδιά και να τους φέρουμε πρόγραμμα προπόνησης και διαμονής το οποίο περιλαμβάνει και την εκπαίδευσή τους με την προοπτική να τους βελτιώσουμε το ήδη υπάρχον ταλέντο και να φτάσουν το επίπεδο της Άρσεναλ για να μπουν και αυτά κάποια στιγμή στην πρώτη ομάδα. Νομίζω ότι η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν ιδανική ώστε αν ανοίξουμε μία βάση στη Νοτιοδυτική Ευρώπη.

Για την ανταπόκριση που βρήκαν τα προγράμματα αυτά στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες όπου υπάρχουν ακαδημίες της Άρσεναλ είπε:

Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από την αρχή. Ξεκινήσαμε αυτό το πρόγραμμα αυτό πριν από αρκετό καιρό και σιγουρευτήκαμε ότι κάθε κομμάτι του ήταν ήδη έτοιμο και στο επίπεδο της Άρσεναλ. Οι γονείς είναι πολύ ευχαριστημένοι. 3-4 μήνες τώρα που τρέχουμε αυτό το πρόγραμμα, τα παιδιά τα πάνε πολύ καλά και νομίζω ότι υπάρχει ανταπόκριση. Το σχεδιάσαμε με στόχο να είναι ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα και σκοπεύουμε να είμαστε εδώ για πολύ καιρό. Στοχεύουμε και ελπίζουμε να πάρουμε κάποια από αυτά τα παιδιά στην Άρσεναλ και μέχρι τώρα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να βελτιώσουμε το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο είναι επίσης ένα από τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε.

Σχετικά με τη φετινή πορεία της Άρσεναλ αλλά και το στόχο που της απομένει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος απάντησε:

Νομίζω ότι θα μπορούμε να κρίνουμε μόνο στο τέλος της σεζόν. Δυστυχώς είχαμε κάποια ατυχή αποτελέσματα τις τελευταίες εβδομάδες. Πριν από λίγο καιρό διεκδικούσαμε τέσσερις διοργανώσεις και τώρα μας έμεινε μόνο το πρωτάθλημα της Αγγλίας. Αυτό βέβαια μπορεί να αποδειχθεί καλό γιατί μπορούμε να εστιάσουμε μόνο σε αυτό το στόχο που είναι και στο χέρι μας αφού αν κερδίσουμε όλα τα ματς που μας μένουν θα είμαστε πρωταθλητές. Όλοι οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι και πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Σαν σύνοψη πιστεύω ότι ήταν μία καλή χρονιά και μπορεί να τελειώσει ακόμη πιο δυνατά. Ήμασταν λίγο άτυχοι και στο θέμα των κληρώσεων, καθώς βρήκαμε μπροστά μας τη Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο κύριος Βενγκέρ όμως είναι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές και ανυπομονεί να πάρουμε τα τελευταία ματς ώστε να αναδειχτούμε πρωταθλητές.

Σε ερώτηση αν οι τελευταίες εβδομάδες και τα ατυχή αποτελέσματα μπορούν να κάνουν πιο σκληρή την Άρσεναλ ενόψει της νέας σεζόν απάντησε:

Νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει την ομάδα. Γιατί αν συγκρίνουμε και τα περσινά ματς με την Μπαρτσελόνα με τα φετινά θα καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα. Φέτος καταφέραμε να τη νικήσουμε εντός έδρας και είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα που δεν το έχουν καταφέρει πολλές ομάδες. Αν είχαμε μάλιστα αποφύγει και κάποιους τραυματισμούς, θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι καλύτερα. Νομίζω ότι σιγά σιγά αυτή η ομάδα ωριμάζει. Είναι νέα ομάδα με ταλαντούχους παίκτες που σιγά σιγά όμως παίρνουν εμπειρίες. Έχει έρθει η ώρα να κερδίσει η ομάδα αυτή ένα τρόπαιο και θεωρώ ότι είμαστε κοντά να το καταφέρουμε.

Τέλος σε ότι αφορά τα προκριματικά του EURO 2012 και την πορεία της Β.Ιρλανδίας από όπου και κατάγεται και της Εθνικής Ελλάδας είπε:

Η Β.Ιρλανδία έχει αρχίσει καλά στον όμιλο. Είχε ένα καλό ξεκίνημα με αήττητο τεσσάρων αγώνων. Ένα κακό αποτέλεσμα το Σάββατο και σήμερα έχει ένα πολύ σημαντικό αγώνα με τη Σλοβενία στο οποίο πρέπει να πάρει τη νίκη για να μείνει στο κόλπο της διεκδίκησης της πρόκρισης. Και η Ελλάδα τα πηγαίνει πολύ καλά. Είναι πρώτη στον όμιλό της όμως έρχονται δύσκολα ματς με Λετονία και Ισραήλ. Θεωρώ ότι έχουν μία καλή ευκαιρία να προκριθούν και αυτό δείχνει πόσο ταλέντο υπάρχει σε αυτή τη χώρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x