Κώστας Νικολακόπουλος

Από τον Μπάγεβιτς και τον Ριβάλντο, στο Μαρινάκη και τον Βαλβέρδε

• Για δώστε λίγο βάση… Ιστορικό δεδομένο είναι αυτό…

• Για δώστε λίγο βάση… Ιστορικό δεδομένο είναι αυτό…

• Ο Ολυμπιακός πήρε το 1996-97 το πρώτο του πρωτάθλημα μετά τα εννέα πέτρινα χρόνια, υπό την ηγεσία του Σ. Κόκκαλη, αφού πρώτα πήρε την σημαία της ΑΕΚ, τον Μπάγεβιτς, αφού πρώτα έκανε σωρεία μεταγραφών εκείνη τη σεζόν (Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Νινιάδης, Γκόγκιτς, Ανατολάκης, Σαμπανάντζοβιτς, Βαρεσάνοβιτς, Σφακιανάκης, ενώ τότε πρωτόπαιξε κι ο Ελευθερόπουλος) κι αφού πρώτα άλλαξε η διοίκηση της ΕΠΟ, που επί σειρά ετών χαρακτηρίζονταν απ΄ όλη τη φίλαθλη Ελλάδα φιλοπαναθηναϊκή.

• Ο Ολυμπιακός πήρε το 2004-05 το πρωτάθλημα, μετά το νταμπλ του Παναθηναϊκού το 2004, πάντα υπό την ηγεσία του Σ. Κόκκαλη, αφού πρώτα μπήκε για πρώτη φορά στο νέο Καραϊσκάκη, αφού έφερε πίσω τον Μπάγεβιτς, αφού πήρε ολόκληρο Ριβάλντο κι αφού εκτός από τον Οκκά, από την ΑΕΚ, απέκτησε από τον Παναθηναϊκό τον πρωταθλητή Ευρώπης το καλοκαίρι του 2004, τον Νικοπολίδη, με τον οποίο βρήκε την υγειά του για πάνω από πέντε χρόνια κάτω από τα δοκάρια του.

• Ο Ολυμπιακός πήρε φέτος το πρωτάθλημα, μετά το περσινό νταμπλ του Παναθηναϊκού, αφού άλλαξε το περασμένο καλοκαίρι ηγεσία για πρώτη φορά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, αφού ο νέος του πρόεδρος (Μαρινάκης) έφερε πίσω τον Βαλβέρδε, αφού έκανε 16 συνολικά μεταγραφές κι αφού μπόρεσε να διαφοροποιήσει τα δεδομένα στα κέντρα εξουσίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την εκλογή του ίδιου του Μαρινάκη στην προεδρία της Λίγκας.

• Ηθικό δίδαγμα: Όταν ο Ολυμπιακός παίρνει πρώτο πρωτάθλημα μετά από αποτυχημένη σεζόν ή, μετά από αποτυχημένες σεζόν, πρέπει να το προσπαθήσει πολύ. Να κάνει μεγάλες κινήσεις, να ξοδέψει λεφτά, να κάνει, να ράνει, να δείξει.

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x