Stoiximan Super League

Άσε κάτω το κομπιουτεράκι!

Με γκολ του Σιόβα στο 79', ο Πανιώνιος επικράτησε 2-1 στο νησί των «Φαιάκων» της Κέρκυρας και εκμεταλλεύτηκε με τον ιδανικότερο τρόπο τις ήττες των Ατρομήτου και Αστέρα Τρίπολης… αφήνοντάς τους μόνους τους -μαζί με την Κέρκυρα- να… τρέχουν για τη σωτηρία!

Όταν όλα έδειχναν να έχουν «στραβώσει», με τον Όμο να αποβάλλεται στο 62' και ταυτόχρονα, την Κέρκυρα να ισοφαρίζει σε 1-1, με το εύστοχο πέναλτι του Επστάιν, το γκολ του Μήτρογλου, «μίλησε» η ψυχή των δέκα παικτών του Πανιωνίου!

Με γκολ του Σιόβα στο 79', οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 2-1 στο νησί των «Φαιάκων» και εκμεταλλεύτηκαν με τον ιδανικότερο τρόπο τις ήττες των Ατρομήτου και Αστέρα Τρίπολης… αφήνοντάς τους μόνους τους -μαζί με την Κέρκυρα- να… τρέχουν για τη σωτηρία!

Πως έπαιξαν

Σε διάταξη 4-3-2-1 παρέταξε τους ποδοσφαιριστές του ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Κωνσταντόπουλος, ενώ στην τετράδα της άμυνας ήταν -από δεξιά προς τ’ αριστερά- οι Γκουστάβο, Μαϊστόροβιτς, Βενέτης και Επστάιν. Μπροστά τους… σκούπα ήταν ο Μακρής, έχοντας δίπλα του, αλλά λίγο πιο ψηλά, τον Στολτίδη (δεξιά) και τον Γραμμόζη (αριστερά). Ο Καλαντζής αγωνίστηκε ως δεξί εξτρέμ, ο Ιωάννου ως αριστερό και στην κορυφή της επίθεσης ο Τσίγκας.

Στον αντίποδα, με το αγαπημένο του -στον Πανιώνιο- 4-3-3 παρέταξε τους «κυανέρυθρους» παίκτες ο Τάκης Λεμονής. Τερματοφύλακας ήταν ο Μάχο, δεξιά στην άμυνα ο Γκαλίτσιος, αριστερά ο Κβιρκβέλια και στο κέντρο της άμυνας οι Τσότσαλιτς και Σιόβας. Τα τρία χαφ ήταν οι Κουμορτζί, Όμο και Γουνδουλάκης (λίγο πιο μπροστά τους), δεξιά στην επίθεση ο Ριέρα, αριστερά ο Μπάλαμπαν και στην κορυφή ο Μήτρογλου.



Πιστολιά!

Δεν τα κατάφερε ο Μπάλαμπαν στο 6', ούτε ο Ριέρα στο 12' και όταν δεν… κάθεται στους άλλους -έχει αποδειχθεί ότι- «καθαρίζει» ο Μήτρογλου! Ο «πιστολέρο», έχοντας απειλήσει (για πρώτη φορά) ένα λεπτό νωρίτερα τον Κωνσταντόπουλο, άνοιξε το σκορ (1-0) στο 30' για τους «κυανέρυθρους», εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική μπαλιά του Γουνδουλάκη. Οι «Φαίακες» προσπάθησαν στη συνέχεια να αντιδράσουν, αλλά η ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετική. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι απειλήθηκαν μόνο μία φορά στο πρώτο 45λεπτο από την ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς κι αυτή με… σπόντα, όταν ο Στολτίδης πήρε μία κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε σε παίκτη του Πανιωνίου και αφού χτύπησε ελάχιστα στο οριζόντιο δοκάρι του Μάχο, έφυγε κόρνερ.

Ζωντάνεψε…

Η Κέρκυρα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο -δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς…- δείχνοντας περισσότερη όρεξη σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή, από την άλλη, περισσότερο έδειχναν… θέληση για διαχείριση του σκορ, δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ωστόσο, ο Όμο ήταν αυτός που δεν… διαχειρίστηκε καλά τον Γκουστάβο. Ο μέσος του Πανιωνίου πέταξε -επιπόλαια- κάτω τον αμυντικό των γηπεδούχων και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αφρικανό ποδοσφαιριστή, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα… Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Επστάιν, που δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

…την «πέθανε»!

Τι κι αν είχε, όμως -θεωρητικά- το ψυχολογικό αβαντάζ… Η Κέρκυρα περισσότερο έδειξε ότι αγχώθηκε για να πετύχει την ολική ανατροπή, ενώ, στον αντίποδα, οι δέκα παίκτες του Τάκη Λεμονή έπαιζαν ψυχωμένα, δείχνοντας… απτόητοι από το αριθμητικό τους μειονέκτημα.

Και πέτυχαν το απίστευτο! Στο 79', έπειτα από μία εκτέλεση κόρνερ και την… τρικυμία που ακολούθησε στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Σιόβας, με μία… γονατιά, έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Πανιώνιο (2-1) και… μία καλή αφορμή για ξέφρενα πανηγύρια στην Πλατεία, καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης, μόνο αν αυτοκτονήσει δεν θα μείνει στα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας!

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.



Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής, Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Επστάιν, Γραμμόζης (83' Γιάντσης), Ιωάννου (70' Φλαβίνιο), Μακρής (46' Λαμπρόπουλος)

Στον πάγκο: Αποστολίδης, Παρακευαϊδης, Χαμπλ, Κοντοδήμος

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Όμο, Ριέρα (90+2' Λάτκα), Μπάλαμπαν (69' Γιόνσον), Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης (84' Σβέρκος), Κουμορτζί, Σιόβας, Τσότσαλιτς

Στον πάγκο: Πρέλ, Σάμαρης, Αναστασόπουλος, Σαλαλί

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ Κέρκυρας



Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x