Επικαιρότητα

Καταστροφή παγκοσμίων διαστάσεων στη Φουκουσίμα!

Στην εκτίμηση ότι η πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα εξελίσσεται σε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία της ανθρωπότητας, προχώρησε τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ, που έφερε το θέμα στη Βουλή.

Στην εκτίμηση ότι η πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα εξελίσσεται σε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία της ανθρωπότητας, προχώρησε τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ, που έφερε το θέμα στη Βουλή.

Σε ερώτηση μάλιστα προς τους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη ζητούνται απαντήσεις για πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν σε σχέση με το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα.

1. Εάν γίνονται καθημερινά μετρήσεις για τα επίπεδα της ραδιενέργειας στη χώρα μας και αν ναι ποια είναι συγκεκριμένα και διαχρονικά τα αποτελέσματά τους.

2. Εάν γίνονται μετρήσεις για τα επίπεδα ραδιενέργειας ευρύτερα σε χώρες της περιοχής και ειδικότερα στον ευρωπαϊκό χώρο. Παρακολουθεί αυτές οι μετρήσεις, στο βαθμό που διεξάγονται, η κυβέρνηση και ποια τα αποτελέσματά τους;

3. Σκοπεύουν να ενημερώσουν την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σε σχέση με τις εξελίξεις στη Φουκουσίμα, τους κινδύνους που εξελίσσονται, τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν;

4. Σκοπεύουν αυτοτελώς ως κυβερνήσεις ή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβουν, έστω και τώρα, πρωτοβουλίες για άμεσο διεθνή συντονισμό και δράση για τον όσο το δυνατόν περιορισμό της πυρηνικής καταστροφής;

5. Σκοπεύει η κυβέρνηση να προτείνει σύγκληση Συμβουλίου ή ακόμα καλύτερα Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με θέμα την άμεση διάλυση των εργοστασίων πυρηνική ενέργειας και την καταστροφή των πυρηνικών όπλων στην ΕΕ αλλά και γενικότερα στον κόσμο;

Καταλήγοντας το κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «είναι σαφές ότι από την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα δεν απειλείται μόνον η Ιαπωνία αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».

Ζήσε Μάη…

Στο μεταξύ, στο Τόκιο, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι «θα περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να σταματήσει η διαρροή ραδιενέργειας και αρκετά χρόνια πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα».
Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x