Μουσική

Ακούστε τον νέο δίσκο των Foo Fighters

Το Wasting Light κυκλοφορεί στις 12 Απριλίου και είναι όλα όσα μας υποσχέθηκε ο δημιουργός του. Είναι η δουλειά μιας δεμένης μπάντας που μετατρέπει τη νοσταλγία για το παρελθόν, σε κλεφτές ματιές στο μέλλον.

Είσαι ο Dave Grohl. Έχεις παίξει ντραμς στους Nirvana. Έχεις φτιάξει τους Foo Fighters. Έχεις πουλήσεις εκατομμύρια δίσκους και έχεις κερδίσει και έξι Grammy. Δεν θα μπορούσες να έχεις φτιάξει ένα θρόνο και να και να τους κοιτάς όλους από ψηλά;

Ασφαλώς και θα μπορούσες είναι η απάντηση, αλλά έτσι δεν θα ήσουν μακράν ο πιο cool τύπος στη μουσική βιομηχανία.

Γράφει ο Θανάσης Ράλλης

Στα 42 του ο Dave Grohl είναι κολλητός του Lemmy, φτιάχνει δίσκους με τον John Paul Jones των Led Zeppelin και γενικά παίζει μουσική γιατί γουστάρει απλά να παίζει μουσική.

Για τον νέο δίσκο των Foo Fighters αποφασίζει μία επιστροφή στις ρίζες του. Φωνάζει τον παραγωγό του Nevermind, επιστρατεύει ως μόνιμο μέλος και πάλι των Pat Smear (session κιθαρίστα των Nirvana), ενώ καλεί μέχρι και τον Krist Novoselic να συμμετάσχει σε ένα κομμάτι.

Φτιάχνει ένα τεράστιο γκαράζ και το ονομάζει στούντιο, γυρίζει τα video clip σε VHS, ενώ ο δίσκος γράφεται εξ ολοκλήρου αναλογικά.

Το Wasting Light κυκλοφορεί στις 12 Απριλίου και είναι όλα όσα μας υποσχέθηκε ο δημιουργός του. Είναι η δουλειά μιας δεμένης μπάντας που μετατρέπει τη νοσταλγία για το παρελθόν, σε κλεφτές ματιές στο μέλλον.

Είναι με λίγα λόγια το ροκ του 2011. Το ροκ που δεν φοβάται να είναι ποπ, το ροκ που δεν φοβάται να είναι metal, το ροκ που δεν χρειάζεται να το ρίξει στην τέχνη και να κρυφτεί πίσω από αυτή όταν κάποιος πει «δεν γράφετε ωραία τραγούδια κύριοι».

Για να μη φτάσουμε στα όρια της υπερβολής πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Το Wasting Light δεν είναι αριστούργημα. Έχει και στιγμές που δεν θα ενθουσιάσουν, αλλά αυτές είναι πραγματικά λίγες.

Ξέρετε όμως τι είναι καλύτερο από μία κριτική δίσκου; Η δυνατότητα να τον ακούσετε ολόκληρο πριν αυτός κυκλοφορήσει. Και αυτή την δυνατότητα μας την δίνουν οι ίδιοι οι Foo Fighters.

Ακούστε λοιπόν ολόκληρο το Wasting Light και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Wasting Light by Foo Fighters

Προσωπικά αγαπημένα μετά τις πρώτες ακροάσεις; Dear Rosemary, I should Have known, Rope, White limo.

Και μπορεί ο δίσκος να μην έχει κυκλοφορήσει ακόμα αλλά τα δύο πρώτα video clip έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους.





Καλή ακρόαση και προσοχή στις τζαμαρίες!

Follow ThanRallis on Twitter

Αφήστε το μήνυμα σας μετά τον χαρακτηριστικό ήχο στο: Blood_and_the_city@hotmail.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x