Γενικά

Ανέλαβε την Πολωνία ο Ρέπεσα

Νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας της Πολωνίας, είναι ο Τζάσμιν Ρέπεσα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε μείνει «ακέφαλο» για περίπου επτά μήνες, με τον Κροάτη τεχνικό να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας πολυετούς διάρκειας, με το οποίο θα αμείβεται, 200.000 ευρώ ετησίως.

Νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας της Πολωνίας, είναι ο Τζάσμιν Ρέπεσα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε μείνει «ακέφαλο» για περίπου επτά μήνες, με τον Κροάτη τεχνικό να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας πολυετούς διάρκειας, με το οποίο θα αμείβεται, 200.000 ευρώ ετησίως.

Ο Ρέπεσα είναι γνώστης του πολωνικού μπάσκετ, καθώς το 2001 διετέλεσε προπονητής της Σλασκ. Αυτή τη στιγμή κάθεται στον πάγκο της Μπενετόν Τρεβίζο, με την οποία βρίσκεται στην έκτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Final 4 του Eurocup. Δεν είναι η πρώτη φορά που 50χρονος τεχνικός αναλαμβάνει εθνική ομάδα. Ήταν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κροατίας (2005-09), με την οποία κατέλαβε την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Πλούσιο είναι το παλμαρέ του Ρέπεσα, καθώς έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα σε τρεις χώρες. Με την Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ μετρά πέντε τίτλους, τρία πρωταθλήματα (1996, 1997, 2002) και δύο Κύπελλα (1996, 2002) Κροατίας. Με την Τόφας, στην Τουρκία, πανηγύρισε δύο σερί νταμπλ (1999, 2000), ενώ με την Φορτιτούτο Μπολόνια κατέκτησε το 2005 το πρωτάθλημα Ιταλίας και την ίδια χρονιά το Σούπερ Καπ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x