Δελτία Τύπου

Ακαδημίες Liverpool σε Ρέθυμνο & Ρόδο

Με την επίσημη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, άνοιξε το τετραήμερο ποδοσφαίρου υποδομών, που επισημοποιεί την συνεργασία της ΕΠΣ Ρεθύμνου με την Liverpool.

Με την επίσημη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, άνοιξε το τετραήμερο ποδοσφαίρου υποδομών, που επισημοποιεί την συνεργασία της ΕΠΣ Ρεθύμνου με την Liverpool.

Μία από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο βρίσκεται πλέον και στο Ρέθυμνο και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου, μαζί με τους εκπροσώπους των Liverpool FC International Soccer Schools, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου αναλύοντας τους στόχους και τη φιλοσοφία αυτής της συνεργασίας.

Στο πάνελ της συνέντευξης τύπου στο ξενοδοχείο Olympic, πέρα από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ρεθύμνου κ. Γιώργο Σταράκη, βρέθηκαν ακόμη ο Άγγλος Τεχνικός κος Ben Parsonage και ο Επόπτης Επόπτης Προπονητικού Προγράμματος LFC/IFA Soccer Schools κος Γιάννης Δημητρίου.

Η Liverpool προσφέρει στην Ε.Π.Σ.Ρ. παροχή coaching manual programme αλλά και συχνές πολυήμερες επισκέψεις Άγγλων Προπονητών καθώς και παρουσία εκπροσώπων της Agenda η οποία την εκπροσωπεί στην πατρίδα μας.

Στόχος είναι να διδαχθεί το «The Liverpool way» σε ποιοτικές Ακαδημίες. Φροντίζουν για την επιμόρφωση των Ελλήνων προπονητών και την απόκτηση μοναδικών ποδοσφαιρικών εμπειριών από όλους.

Ο κ. Σταράκης αφού καλωσόρισε τους δύο προσκεκλημένους της, στη συνέχεια στάθηκε στην ιστορία της μεγάλης Liverpool, ενώ όπως αποκάλυψε πρόθεση πολλών φίλων του μεγάλου συλλόγου είναι η δημιουργία Συνδέσμου Φιλάθλων της ομάδας στο Ρέθυμνο.

Στην συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι του ιστορικού συλλόγου αναφέρθηκαν στους στόχους και την φιλοσοφία λειτουργίας. σαν πρότυπη Ακαδημία Παραγωγής νεαρών ποδοσφαιριστών, σπουδαίων χαρακτήρων και γιατί όχι, ταλέντων με μεγάλη προοπτική σε όλο τον κόσμο. Τόσο ο κ. Parsonage, όσο και ο κ. Δημητρίου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την φιλοξενία των Ρεθυμνιωτών.

Επίσης παρουσιάστηκε το partner’s Manual και το coaching manual, ενώ τόσο ο κ. Parsonage, όσο και ο κ. Δημητρίου απάντησαν με ευγένεια σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Το Soccer School θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 11 Απριλίου, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο προπονητικής.

Το 1ο Liverpool Soccer School στη Ρόδο

Το έμβλημα της μεγάλης Λίβερπουλ κοσμεί εδώ και λίγες μέρες την ακαδημία Super Soccer Academy και της ΕΝΑ του Βαγγέλη Χοσάδα στο Αφάντου Ρόδου, καθώς είναι κι επίσημα κομμάτι του παγκόσμιου δικτύου ανάπτυξης και ανάδειξης ταλέντων του μεγάλου βρετανικού συλλόγου. Η Super Soccer Academy έγινε από τις πρώτες ακαδημίες στην Ελλάδα, μέλος των International Football Academies, και στο δίκτυο θα ενταχθούν σύντομα κι άλλες, καθώς ο στόχος της Λίβερπουλ είναι να εξαπλωθεί και στην Ελλάδα.

Η παρουσίαση του «γάμου» της ακαδημίας του Βαγγέλη Χοσάδα με τους «reds» έγινε στις εγκαταστάσεις της Super Soccer.

Οι άνθρωποι της Λίβερπουλ παρουσίασαν ένα νέο και πρωτοποριακό προπονητικό εγχειρίδιο, το οποίο περικλείει όλη την τεχνογνωσία του συλλόγου και εφαρμόζεται σε όλες ανεξαιρέτως τις ακαδημίες του, είτε πρόκειται για την μητρική, είτε γι’ αυτές που δημιουργούνται στον υπόλοιπο κόσμο. Ο συγκριμένος προπονητικός οδηγός ακολουθείται με θρησκευτική ευλάβεια απ’ όλους ανεξαιρέτως, οι επιλογές των συνεργατών γίνονται με τα πλέον αυστηρά κριτήρια και ο έλεγχος είναι συνεχής. Πολύ απλά, όπως εξήγησε ο προπονητής της ακαδημίας της Λίβερπουλ, Μπεν Περσονέιτζ, η Λίβερπουλ οφείλει να μεριμνά για το αψεγάδιαστο του ονόματός της και για την ενίσχυση της φήμης της.

Το Soccer School θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη και επόμενος σταθμός του Άγγλου τεχνικού είναι το Ρέθυμνο για μία αντίστοιχή προσπάθεια με την ακαδημία της ΈΠΣ Ρεθύμνου.

Μπεν Περσονέιτζ: «Όταν φοράς αυτό το σήμα, είναι κάτι που το βλέπουν οι πάντες. Το πλέον σημαντικό που συνοδεύει αυτό το σήμα είναι τα υψηλά «στάνταρντς». Ο κόσμος πάντα έχει την τάση να ψάχνει για τα αρνητικά. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία. Θα είμαστε εδώ. Θα είμαστε εδώ με τα παιδιά του συλλόγου και με την κοινότητα. Το σήμα μας βρίσκεται εδώ, άρα κι εμείς βρισκόμαστε εδώ. Θα βρισκόμαστε μέσα στο γήπεδο όσο περισσότερο γίνεται. Η Λίβερπουλ θα παρακολουθεί πολύ στενά τις δραστηριότητες των ακαδημιών της ανά τον κόσμο μέσα από τις τακτικές επισκέψεις προπονητών και την συνεχή επικοινωνία με τους υπευθύνους.»

Βαγγέλης Χοσάδας: «Αποτελεί τιμή για μία κοινότητα όπως είναι του Αφάντου, που παρά ταύτα έχει μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία, να πραγματοποιεί μία τόσο σημαντική συνεργασία. Θα κάνουμε μία πολύ σοβαρή προσπάθεια, που θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές. Το ταλέντο υπάρχει. Αν γίνει η σωστή δουλειά, θα βγει κάτι καλό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x