Stoiximan Super League

Κατσαμπής: «Ήταν καθήκον μου να μείνω»

Ο Τάσος Κατσαμπής χθες έβαλε τέλος στην καριέρα του ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο αλλά όχι σαν ποδοσφαιριστής. Ο «αρχηγός» του Ηρακλή μιλώντας στον Libero FM της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην απόφασή του να σταματήσει, πως δεν έφυγε γιατί θεώρησε καθήκον του να βοηθήσει την ομάδα, και απευθυνόμενος στους υπεύθυνους του «Γηραιού» αποκάλυψε τις σκέψεις του για το μέλλον της ομάδας. «Πρέπει να εμπιστευτεί παιδιά από τα σπλάχνα της»…

Ο Τάσος Κατσαμπής έβαλε τέλος στην καριέρα του ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά όχι σαν ποδοσφαιριστής. Ο «αρχηγός» του Ηρακλή μιλώντας στον Libero FM της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο «πώς» έφτασε στην απόφασή του να σταματήσει…

«Χθες ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με τον Ηρακλή, δεν θα αγωνιστώ στο ΟΑΚΑ την τελευταία αγωνιστική. Πραγματικά δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη, θεωρούσα ότι μπορώ να παίξω ακόμη, σωματικά είμαι πολύ καλά, κουράστηκα όμως με όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον Ηρακλή ενώ είχα και φέτος δύο σοβαρούς τραυματισμούς, κινδύνεψε η ζωή μου αλλά δεν το έβαλα κάτω καθώς ήθελα να βοηθήσω και φέτος να μην κινδυνεύσει ο Ηρακλής. Κατάλαβα όμως κάποια στιγμή ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα στην ζωή εκτός από το ποδόσφαιρο και έτσι αποφάσισα να ξεκουραστώ» , τόνισε και συνέχισε:

«Θα είμαι πάντως κοντά στον Ηρακλή σε ό,τι με χρειαστεί, το ποδόσφαιρο άλλωστε είναι η ζωή μου. Για την συνέχεια δεν ξέρω αν γίνω προπονητής, είναι πολύ νωρίς ακόμη αλλά πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω και από άλλα πόστα την ομάδα, θα ξεκουραστώ λίγο τώρα όμως γιατί θέλω να ηρεμήσω. Θέλω να βοηθήσω τον Ηρακλή να πάει καλύτερα στην συνέχεια και υπάρχει ήδη μια προεργασία με την διοίκηση, έγιναν κάποιες συζητήσεις και θα χαρώ πολύ να μείνω κοντά στην ομάδα στην συνέχεια.
Δεν έφυγα τα τελευταία χρόνια καθώς ήθελα να βοηθήσω την ομάδα να σωθεί, αν και είχα αρκετές συμφέρουσες οικονομικά προτάσεις, θεώρησα όμως καθήκον μου να μείνω και να βοηθήσω τον Ηρακλή»
, τόνισε.

Ο Τάσος Κατσαμπής αναφέρθηκε στις κινήσεις που πρέπει να κάνει τώρα ο Ηρακλής… «Πιστεύω ότι θα πρέπει να εμπιστευτεί η ομάδα παιδιά από τα σπλάχνα της και να μην φέρνουν ξένους που δεν θα κάνουν την διαφορά. Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ηρακλή να έχει παίκτες που παίζουν για την φανέλα. Πρέπει η ομάδα να κάνει ένα καλό μείγμα παικτών από τα σπλάχνα με ξένους που μπορούν πραγματικά να προσφέρουν» , σχολίασε και πρόσθεσε:

«Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγονται οι κινήσεις εντυπωσιασμού και να έρχονται παίκτες που δεν προσφέρουν, έχω δει τα τελευταία χρόνια παίκτες να διεκδικούν χρήματα από τον Ηρακλή που δεν τους θυμάμαι στο γήπεδο. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο Ηρακλής δεν αντέχει οικονομικά παίκτες με συμβόλαια ύψους 400-500 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο».

Ο Τάσος Κατσαμπής αναφέρθηκε στην καριέρα του στον Ηρακλή…

«Το παράπονο μου είναι ότι δεν πήρα κάποιον τίτλο με τον Ηρακλή αλλά έζησα πολύ όμορφες στιγμές και λάτρεψα την ομάδα αυτή. Αξέχαστο θα μου μείνει το γκολ στην Ξάνθη, ανατριχιάζω κάθε φορά που το σκέφτομαι. Αυτή η στιγμή μαζί με την χθεσινή, της αποχώρησης, είναι ότι δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη του, δεν θα πω αν ήμουν καλός παίκτης ή όχι αλλά πάντοτε έδινα τα πάντα για την ομάδα, πολλές φορές έπαιζα εις βάρος της υγείας μου και την οικογένειας μου για τον Ηρακλή. Ευχαριστώ τον κόσμο γιατί αυτός με κράτησε στο γήπεδο να παίζω έως τώρα, 37-38 χρονών και μετά από σοβαρά χειρουργεία. Έχω 6 βίδες κάτω από το μάτι, στο ζυγωματικό, έκανα 4-5 εγχειρήσεις στην μύτη, ποτέ δεν το έβαλα κάτω και αγωνιζόμουν ακόμη και με κίνδυνο να χάσω την όραση μου» , είπε και θυμήθηκε το ντεμπούτο του

«Ήταν Σεπτέμβριος του 1994 όταν έπαιξα για πρώτη φορά, ήμουν 4 χρόνια στον Πανιώνιο, 4 χρόνια στον ΠΑΟΚ και 9 χρόνια στον Ηρακλή. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχασα πολλά παιχνίδια και θέλω να πιστεύω ότι υπηρέτησα σωστά το ποδόσφαιρο»

Διαβάστε τι ακόμα είπε το Τάσος Κατσαμπής στον Libero FM:

-Για το πώς το γιόρτασε:
«Πήγαμε μετά τον αγώνα σε ένα μαγαζί με πολύ καλούς φίλους, ήταν εκεί όσοι ήθελα να είναι και το ξενυχτήσαμε. Ήταν και η κόρη μου εκεί και δεν την ξύπνησα να πάει σχολείο καθώς της υποσχέθηκα να πάμε μια βόλτα σήμερα μαζί και ήδη ενώ μιλάω μαζί σας, μου κάνει νοήματα να φύγουμε»

-Για το αύριο του Ηρακλή :
«Υπάρχουν κάποιοι παίκτες με προσωπικότητα, όπως ο Χοσέμι, ο Ντάνι, ο Επαλέ που μπορούν να στηρίξουν την ομάδα και θα έπρεπε ο Ηρακλής θα χτίσει ένα κορμό για να αποφύγει του χρόνου να παίζει για την σωτηρία. Αυτοί οι έμπειροι παίκτες μαζί με νέα παιδιά μπορούν να είναι ο κορμός για να αποφύγει περιπέτειες ο Ηρακλής»

-Για τους προπονητές που ξεχώρισε στην καριέρα του :
«Είναι σίγουρα πολλοί και ίσως αδικήσω κάποιους, θα ξεχωρίσω πάντως τον συγχωρεμένο Πεντράθα, που έκανε πολύ καλή δουλειά, ας μην ξεχνάμε ότι αυτός είχε βγάλει παίκτες όπως ο Τσάβι και ο Ινιέστα, επίσης ο κ. Αναστασιάδης αλλά και ο κ. Παράσχος, που έφερε φέτος πειθαρχία στην ομάδα, το είχαμε ανάγκη αυτό»

-Για τα προβλήματα του Ηρακλή τα τελευταία χρόνια :
«Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες και λάθη από διοικήσεις των προηγούμενων χρόνων, που έφεραν σε δύσκολη οικονομικά θέση τον Ηρακλή. Η ομάδα δεν μπορεί να αντέξει εξωπραγματικά ποσά και αυτό κάνει πολύ δύσκολο το έργο της διοίκησης. Πιστεύω ότι στην συνέχεια είναι μονόδρομος η μείωση του μπάτζετ και λόγω της κρίσης, έτσι θα κάνουν πολλές ομάδες άλλωστε, αν δεν γίνει αυτό δεν επιβιώνει ο Ηρακλής.. Θα πρέπει επίσης οι παίκτες να βάλουν την ομάδα πάνω από τα χρήματα, οι ξένοι, κατά κύριο λόγο, να προσφέρουν και να βοηθήσουν πρώτα την ομάδα, να την σεβαστούν και μετά να κοιτάξουν τα χρήματα, άλλωστε υπάρχουν τρόποι να διεκδικήσουν και να μην χάσουν τα χρήματα τους»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x