Champions League

Live: Μάντσεστερ Γιουν.-Τσέλσι 2-1 (Τελικό)

Δεν προσφέρεται για πλάκα! Τους κάνει πλάκα! Την ώρα που η Τσέλσι έχανε ευκαιρίες, η Γιουνάιτεντ σκόραρε (43’ Ερνάντες). Την ώρα που ο Ντρογκμπά έδινε ελπίδες (76’), ο Παρκ τις έπαιρνε πίσω σε δευτερόλεπτα. Ε, και μέσα σ' αυτή τη (διασκεδαστική για τους φίλους, σαδιστική για τους εχθρούς) ατμόσφαιρα, οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν με δεύτερη νίκη (2-1) στα ημιτελικά του Champions League!

Δεν προσφέρεται για πλάκα!

Τους κάνει πλάκα!

Την ώρα που η Τσέλσι έχανε ευκαιρίες, η Γιουνάιτεντ σκόραρε (43’ Ερνάντες).

Την ώρα που ο Ντρογκμπά έδινε ελπίδες (76’), ο Παρκ τις έπαιρνε πίσω σε δευτερόλεπτα.

Ε, και μέσα σ' αυτή τη (διασκεδαστική για τους φίλους, σαδιστική για τους εχθρούς) ατμόσφαιρα, οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν με δεύτερη νίκη (2-1) στα ημιτελικά του Champions League!



90'+: Λήξη του αγώνα! Η Γιουνάιτεντ προκρίθηκε στα ημιτελικά!

87': Ωραίο σουτ από τον Μαλουντά, πέφτει και διώχνει, για ακόμη μία φορά, ο Φαν ντερ Σαρ.

77' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ!: Άμεση απάντηση από την ομάδα του Φέργκιουσον! Ο Γκιγκς (με μπαλιά-τρύπα) βγάζει τον Παρκ μόνο του από αριστερά κι εκείνος με ψύχραιμο πλασέ, στέλνει την μπάλα στην απέναντι γωνία!

76' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ!: Μετά από φοβερή κάθετη μπαλιά του Εσιέν, ο Ντρογκμπά βγαίνει "στην πλάτη" της άμυνας και με ωραίο πλασέ, νικά τον Φαν Ντερ Σαρ!

75' - Αλλαγή για τη Γιουνάιτεντ: Ο Βαλέντσια περνάει στη θέση του Νάνι.

72': Ο Ντρογκμπά γυρίζει μέσα στην περιοχή και σουτάρει απευθείας, αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Φαν Ντερ Σαρ.

71' - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ!: Ο Ραμίρες έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Εβρά και αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα!

68': Ο Νάνι βρίσκει χώρο και πιάνει δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Τσεχ πέφτει στην κλειστή του γωνία και αποκρούει.

67': Μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Άλεξ πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

61' - Αλλαγή για την Τσέλσι: Ο Καλού αντικαθιστά τον Ανελκά.

61': Ο Ντρογκμπά εκτελεί απευθείας το φάουλ από πλάγια θέση, αλλά ο Φαν Ντερ Σαρ πέφτει στη δεξιά του γωνία και απομακρύνει ξανά.

60' - Κίτρινη κάρτα για τη Γιουνάιτεντ: Tη βλέπει ο Εβρά, που "γκρέμισε" τον Ντρογκμπά λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά.

57': Ωραία ενέργεια και συρτό σουτ του Ντρογκμπά έξω από την περιοχή φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Φαν Ντερ Σαρ.

50': Ο Λάμπαρντ βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι.

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγή για την Τσέλσι: Ο Ντρογκμπά αντικαθιστά τον Τόρες.

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

43' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ!: Η κάθετη μπαλιά του Ο' Σέι βγάζει μόνο τον Γκιγκς από δεξιά, εκείνος γυρίζει υπέροχα στη μικρή περιοχή και ο Ερνάντες -που παρεμβάλλεται στην πορεία της μπάλας- τη στέλνει με προβολή στα δίχτυα!

41' - Κίτρινη κάρτα για την Τσέλσι: Το χέρι του Τέρι βρίσκει στο πρόσωπο τον Ερνάντες, στη μεταξύ τους διεκδίκηση της μπάλας.

37' - Κίτρινη κάρτα για την Τσέλσι: Τη βλέπει ο Μαλουντά, που πήγε άτσαλα πάνω στον Ερνάντες..

32' - Κίτρινη κάρτα για την Τσέλσι: O Ραμίρες έκανε ένα δυνατό τάκλιν στον Νάνι, που ετοιμαζόταν να μπει επικίνδυνα από αριστερά στην περιοχή.

30': Ο Ανελκά φεύγει μόνος του από τη δεξιά πλευρά, ο Φαν Ντερ Σαρ βγαίνει πολύ μακριά από την εστία του και -παρόλο που δεν τον προλαβαίνει σε πρώτο χρόνο- καταφέρνει να τον κόψει με τάκλιν (!)

27': Γκολ που δεν μετράει για τη Γιουνάιτεντ! Στη φοβερή σέντρα του Ρούνεϊ από δεξιά, ο Ερνάντες σκοράρει με κοντινή κεφαλιά, αλλά ο βοηθός τον έχει υποδείξει σε θέση οφσάιντ. Πολύ οριακή η φάση, με τον Μεξικανό να βρίσκεται ενδεχομένως στην ίδια ευθεία με την άμυνα της Τσέλσι.

22': Μετά από κόντρες στην περιοχή της Γιουνάιτεντ, ο Ανελκά πιάνει εξαιρετικό σουτ στην κίνηση από το ύψος του ημικυκλίου και στέλνει την μπάλα ελάχιστα πάνω από την αριστερή συμβολή των δοκαριών!

19' - Κίτρινη κάρτα για τη Γιουνάιτεντ: Δυνατό τάκλιν του Ο' Σέι πάνω στον Μαλουντά.

15': Νέα καλή φάση για την Τσέλσι! Ο Μαλουντά κάνει ωραία ενέργεια από αριστερά και αφήνει για τον Λάμπαρντ, αλλά το πλασέ που κάνει εκείνος στην κίνηση μπλοκάρεται από τον Φαν Ντερ Σαρ!

14': Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς! Μετά από στρώσιμο του Τόρες, ο Ανελκά πιάνει σουτ με το εξωτερικό φάλτσο -από το ύψος της περιοχής- και στέλνει την μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι!

11': Ο Τόρες νικά τους πάντες στον αέρα και πιάνει δύσκολη κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα φεύγει -χωρίς να ανησυχήσει, πάντως, ιδιαίτερα τον Φαν Ντερ Σαρ- λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

10': Μετά από ωραία βαθιά μπαλιά, ο Παρκ βγαίνει "στην πλάτη" της άμυνας από δεξιά, πατάει την μπάλα με το τακουνάκι, αλλά οι αμυντικοί της Τσέλσι διώχνουν πριν ο Ρούνεϊ γίνει επικίνδυνος!

8': Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με καμία από τις δύο ομάδες να μην έχει δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση.

1': Έναρξη του αγώνα



ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Ο’ Σέι, Κάρικ, Παρκ, Γκιγκς, Νάνι (75' Βαλέντσια), Ρούνεϊ, Ερνάντες

Στον πάγκο: Κούστσακ, Μπράουν, Μπερμπάτοφ, Σμόλινγκ, Σκόουλς, Γκίμπσον

ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Κόουλ, Άλεξ, Τέρι, Ιβάνοβιτς, Λάμπαρντ, Εσιέν, Ραμίρες, Μαλουντά, Ανελκά (61' Καλού), Τόρες (46' Ντρογκμπά)

Στον πάγκο: Τερνμπουλ, Μπεναγιούν, Μίκελ, Ζιρκόφ, Φερέιρα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπερτίνο Μιράντα, Ζοάο Σάντος (Πορτογαλία)
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Αρτούρ Σοάρες Ντίας, Κάρλος Ξίστρα (Πορτογαλία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Όλντ Τράφορντ»



Απαλλαγμένοι από αγωνιστικούς «πονοκεφάλους» προετοιμάστηκαν για το σημερινό ματς οι δύο προπονητές. Τόσο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όσο και ο Κάρλο Αντσελότι δεν μετρούν απουσίες -καθώς ο Ράφαελ (που είχε τραυματιστεί στο πρώτο ματς) είναι κανονικά διαθέσιμος, όπως και οι όλοι οι Λονδρέζοι (πλην του Νταβίντ Λουίς, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής).

Στο πιο… κατάλληλο ματς διάλεξε να «σπάσει» η Γιουνάιτεντ το αρνητικό σερί που έτρεχε στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Το γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ και τα… ρολά που κατέβασε στη συνέχεια ο Έντουιν Φαν Ντερ Σαρ έδωσαν την πρώτη νίκη (0-1) μετά από εννέα ματς στην έδρα των «μπλε» και μαζί τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά.


szolj hozza: C0-1M

Σαφώς υπέρ της Γιουνάιτεντ είναι η παράδοση -απ’ όποια… σκοπιά κι αν τη δει κανείς. Στο σύνολο των αναμετρήσεων των ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα στις νίκες (68 έναντι 44), με 44 ακόμα παιχνίδια να λήγουν ισόπαλα. Υπερτερούν, δε -όπως είναι λογικό- και στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει στο «Ολντ Τράφορντ», με 33 νίκες έναντι 19 των «μπλε» (24 οι ισοπαλίες).

Εξάλλου, υπέρ της Γιουνάιτεντ είναι και η παράδοση όσων ρεβάνς έχουν διεξαχθεί γενικά στα χρόνια του Champions League, με τη γηπεδούχο να έχει επικρατήσει στο πρώτο ματς. Αυτή έχει «σπάσει» μόλις δύο φορές -από τον Άγιαξ το 1996 (κόντρα στον Παναθηναϊκό) και από την Ίντερ φέτος (απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου).

Τον νικητή του ζευγαριού Σάλκε-Ίντερ (που δεν είναι και… τζόγος να τον προβλέψει κανείς μετά το 5-2 του πρώτου ματς) θα αντιμετωπίσει όποιος από τους δύο προκριθεί απόψε. Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 26 Απριλίου και η ρεβάνς στις 4 Μαΐου στην Αγγλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x