Champions League

Σβηστή... πρόκριση!

Ορισμένα εκρηκτικά διαστήματα – ένα από αυτά έφερε το γκολ του Μέσι (43΄)- ήταν αρκετά, για να δώσουν τη νίκη με σκορ 1-0 στην Μπαρτσελόνα, επί της Σαχτάρ στη «Ντόλμπας Αρένα» και σε συνδυασμό με το 5-1 του πρώτου αγώνα, την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Champions League, για 4η συνεχή χρονιά. Έσβησαν μηχανές στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Γκουαρντιόλα, κάνοντας διαχείριση των δυνάμεων τους ενόψει του «classico» που ακολουθεί το Σάββατο.

Ορισμένα εκρηκτικά διαστήματα – ένα από αυτά έφερε το γκολ του Μέσι (43΄)- ήταν αρκετά, για να δώσουν τη νίκη με σκορ 1-0 στην Μπαρτσελόνα επί της Σαχτάρ στη «Ντόλμπας Αρένα» και σε συνδυασμό με το 5-1 του πρώτου αγώνα, την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Champions League για 4η συνεχή χρονιά.

Έσβησαν τις μηχανές στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Γκουαρντιόλα, κάνοντας διαχείριση των δυνάμεων τους ενόψει του «classico» που ακολουθεί το Σάββατο (16/04).

Οι «μπλαουγκράνα» θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Ρεάλ -Τότεναμ.



Η αποστολή των Ουκρανών από την αρχή ήταν δύσκολη! Οι ποδοσφαιριστές της Σαχτάρ μπήκαν πολύ δυνατά με την βοήθεια και του κόσμου τους και έδειξαν διάθεση να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομάδα του Γκουαρντιόλα. Με κινητήριο μοχλό τον Ζάντσον και πολύ κοντά τις γραμμές, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποιες καλές στιγμές με σημαντικότερη αυτή του 8ου λεπτού, όταν ο Κόστα δεν κατάφερε απέναντι από τον Βαλντές να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η υπεροχή της Σαχτάρ διατηρήθηκε μέχρι το 20ο λεπτό, με την κατοχή να φτάνει το 55-45. Από εκεί και μετά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και το μακρινό σουτ του Τσάβι στο 22΄ήταν απλά η προειδοποίηση. Από το 28΄και μετά η ομάδα του Λουτσέσκου δυσκολεύτηκε να παρακολουθήσει το ρυθμό των «μπαλουγκράνα». Στο 31΄ο Αντριάνο πλασάρε τον Πιάτοφ, όμως οι αμυντικοί πρόλαβαν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο ίδιο λεπτό, ο Μέσι μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να κρεμάσει τον Πιάτοφ, όμως ο Ουκρανός έδειξε την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Άλβες, με ωραία πάσα βρήκε μέσα στην περιοχή τον Μέσι και ο Αργεντινός, αφού ταλαιπώρησε τρείς αμυντικούς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το δικαιώμα στους συμπαίκτες του να αρχίσουν να σκέφτονται τις αναμετρήσεις με τη Ρεάλ τόσο για τα ημιτελικά, όσο και για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Η Σαχτάρ προσπάθησε να απαντήσει με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της τον Ζάντσον να εκτελεί φάουλ στο 46ο λεπτό και τον Βαλντές με δυσκολία να απομακρύνει σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, πίεσαν, έτρεξαν, αλλά και πάλι για ένα τέταρτο. Από εκεί και μετά η Μπαρτσελόνα, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα κυκλοφόρησε την μπάλα και έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος που έρχεται, με αντίπαλο τη Ρεάλ. Στο 59ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Μέσι να ξεκινάει μια κούρσα, να πασάρει στον Αφελάι, αυτός να πλασάρει και ο Πιάτοφ μια ακόμα φορά να απομακρύνει, ενώ στην επαναφορά ο Άλβες έστειλε την μπάλα μακριά από το οριζόντιο δοκάρι.

Η τελευταία καλή στιγμή ήρθε στο 84ο λεπτό με τον Μορενό να μην μπορεί να ισοφαρίσει. Ο Μέσι έφτασε τα 48 γκολ στη φετινή σεζόν, η Μπαρτσελόνα για τέταρτη συνεχή φορά έφτασε στα ημιτελικά και πάει ολοταχώς για να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μίρτσεα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Χούμπσμαν (75΄Φερναντίνιο), Ζάντσον, Αντριάνο (67΄Μορένο), Ουίλιαν, Σέβτσουκ, Κομπίν, Ντάγκλας Κόστα (58΄Εντουάρντο), Μχιταριάν, Ιστένκο, Ρακίτσκι

Στον πάγκο: Κουντζάμοφ, Γκαϊ, Τεϊσεϊρια, Κριφτσόβ,

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ (70΄Μιλίτο), Μπουσκέτς, Κεϊτά, Μασεράνο, Αφελάι, Αντριάνο, Τσάβι (67΄Πέντρο), Μέσι, Βίγια (75΄Χεφρέν)

Στον πάγκο: Πίντο, Μάξγουελ, Τιάγκο, Φοντάς

Διαιτητής: Φλοριάν Μέιερ

Γήπεδο: «Ντόνμπας Αρένα»

Αλέξανδρος Πιπεριάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x