Αγγλία

Το Μάντσεστερ… στο Λονδίνο!

Για πρώτη φορά από το 1926(!) οι… δύο Μάντσεστερ κοντράρονται στα ημιτελικά του αρχαιότερου θεσμού του πλανήτη, του FA Cup! Στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, το Σάββατο, στις 19:15, διεξάγεται το σπουδαίο ματς ανάμεσα στη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ, με φόντο τον τελικό της 14ης Μαΐου. Την Κυριακή ο άλλος ημιτελικός μεταξύ Στόουκ και Μπόλτον. Και εν μέσω Κυπέλλου, έχουμε και… κουτσουρεμένη αγωνιστική στην Αγγλία, με το ντέρμπι Άρσεναλ-Λίβερπουλ να ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής!

Για πρώτη φορά από το 1926(!) οι… δύο Μάντσεστερ κοντράρονται στα ημιτελικά του αρχαιότερου θεσμού του πλανήτη, του FA Cup!

Στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, το Σάββατο, στις 19:15, διεξάγεται το σπουδαίο ματς ανάμεσα στη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ, με φόντο τον τελικό της 14ης Μαΐου.

Την Κυριακή ο άλλος ημιτελικός μεταξύ Στόουκ και Μπόλτον.

Και εν μέσω Κυπέλλου, έχουμε και… κουτσουρεμένη αγωνιστική στην Αγγλία, με το ντέρμπι Άρσεναλ-Λίβερπουλ να ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής!

Ωστόσο, οι δύο ημιτελικοί του FA Cup «κλέβουν» την παράσταση και ειδικά -φυσικά- ο πρώτος (χρονικά), ανάμεσα στους «πολίτες» και τους «κόκκινους διάβολους».

Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν 85 χρόνια να συναντηθούν σε ημιτελικό του αγγλικού Κυπέλλου!

Το 1926 «συγκρούστηκαν» για πρώτη και τελευταία φορά, με τους «πολίτες» να επικρατούν 3-0 και να αποκλείουν τους μισητούς τους αντιπάλους, αλλά να χάνουν το τρόπαιο στον τελικό από την Μπόλτον, η οποία την Κυριακή παίζει με τη Στόουκ, στον άλλο ημιτελικό…

Η ιστορία επαναλαμβάνεται; Θα δείξει…

Η Σίτι απογοήτευσε τη Δευτέρα που μας πέρασε, στην έδρα της Λίβερπουλ, καθώς ηττήθηκε με… κάτω τα χέρια, 3-0. Πιο αρνητικό, όμως, για τους τυπικά γηπεδούχους του ημιτελικού, το γεγονός πως δεν έδειξαν ικανοί να αντιδράσουν σε κανένα σημείο του αγώνα. Και σαν μην έφτανε αυτό ήρθε και ο τραυματισμός του Τέβες… Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας θα χάσει την αναμέτρηση του Κυπέλλου και από τη στιγμή που ο Τζέκο δεν έχει σκοράρει ακόμα -στο πρωτάθλημα…- το πρόβλημα στην επίθεση είναι μεγάλο… Εκτός αποστολής αναμένεται να είναι και οι Ρίτσαρντς και Μπόατενγκ.

Στον αντίποδα, η Γιουνάιτεντ ονειρεύεται… το 1999 και το τρεμπλ! Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον (παραμένει στις… εξέδρες) δεν… χάνει ευκαιρία να κάνει επίδειξη ανωτερότητας και μετά την πρόκρισή της στους «4» του Champions League επί της Τσέλσι, μεσοβδόμαδα, θέλει να αποκλείσει τη μισητή Σίτι και να βρεθεί στον τελικό! Επτά σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις έχουν οι «κόκκινοι διάβολοι», οι οποίοι στα οκτώ τελευταία τους ματς με τους «πολίτες» έχουν υποστεί μόλις μία ήττα! Όπως και η αντίπαλός της, έχει σημαντικό πρόβλημα στην επίθεση, αφού θα λείψει ο τιμωρημένος Ρούνεϊ.

Το άλλο «εισιτήριο» του τελικού διεκδικούν Μπόλτον και Στόουκ, την Κυριακή (18:00). Η Μπόλτον θέλει να προσθέσει το πέμπτο κύπελλο στο παλμαρέ της, ενώ οι «πότερς» θέλουν να βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό της αρχαιότερης διοργάνωσης!

Σε ό,τι αφορά τα ματς της… κουτσουρεμένης 33ης αγωνιστικής, αυτό που συγκεντρώνει πάνω του τα περισσότερα φώτα τη δημοσιότητας, είναι το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής -στις 18:00- μεταξύ Άρσεναλ και Λίβερπουλ.

Για τους «κανονιέρηδες» είναι η τελευταίας τους ευκαιρία να πλησιάσουν στους τέσσερις βαθμούς την πρωτοπόρο Γιουνάιτεντ…

Όσο για τη Λίβερπουλ, πάει με άλλον «αέρα» στο Λονδίνο, μετά την εκπληκτική -στο πρώτο ημίχρονο- εμφάνισή της και νίκη 3-0 απέναντι στη Σίτι.

Οι Λονδρέζοι έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ στα επτά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους, ενώ οι «κόκκινοι» έχουν βρει δίχτυα και στις εννέα τελευταίες εξορμήσεις τους…

Από εκεί και πέρα, σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας ματς γίνεται στο Λονδίνο (έχει την τιμητική του το σαββατοκύριακο…), όπου η Γουέστ Χαμ έχει μία τελευταία ευκαιρία παραμονής στην Premier League κόντρα στην Άστον Βίλα.

Η… σούμα του σαββατοκύριακου στην Αγγλία:

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του FA Cup:

Σάββατο, 16/4

Μάντσεστερ Σιτί-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:15)

Κυριακή, 17/4

Στόουκ-Μπόλτον (18:00)

• Οι αναμετρήσεις είναι νοκ-άουτ και σε περίπτωση που στα 90 λεπτά δεν υπάρξει νικητής, θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Σάββατο, 16/4

Μπέρμιγχαμ-Σάντερλαντ
Μπλάκπουλ-Γουίγκαν
Έβερτον-Μπλάκμπερν
Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι
Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα

Κυριακή, 17/4

Άρσεναλ-Λίβερπουλ (18:00)

Τρίτη, 19/4

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τρίτη, 26/4

Στόουκ-Γουλβς

Τετάρτη, 27/4

Φούλαμ-Μπόλτον

Τρίτη, 10/5

Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x