Βέλγιο

Είναι ακόμα ζωντανή!

Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάς μια πρωταθλήτρια! Αυτό απέδειξε η Άντερλεχτ, η οποία νίκησε με σκορ 2-0 την Γκενκ, πήρε την πρώτη της νίκη στην διαδικασία των αγώνων κατάταξης στο πρωτάθλημα του Βελγίου και σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάς μια πρωταθλήτρια! Αυτό απέδειξε η Άντερλεχτ, η οποία νίκησε με σκορ 2-0 την Γκενκ, πήρε την πρώτη της νίκη στην διαδικασία των αγώνων κατάταξης στο πρωτάθλημα του Βελγίου και σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Μετά τις δύο απανωτές ήττες στο ξεκίνημα των play-off, η Άντερλεχτ, αντιμετώπιζε την Γκενκ και έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο αφού είχε μείνει δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Η ομάδα του Άριελ Γιάκομπς, ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε προβάδισμα στο 4ο λεπτό με τον Βεσελίνοβιτς. Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή του Σέρβου, ως βασικού με τη φανέλα της Άντερλεχτ, καθώς το προηγούμενο εξάμηνο αγωνιζόταν ως δανεικός στις Βρυξέλλες, έχοντας σκοράρει 14 φορές.

Οι φιλοξενούμενοι, δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν με το 1-0 το πρώτο 45λεπτο. Στο 77ο λεπτό ο Ρομέλο Λουκάκου, σκόραρε φτάνοντας τα 13 τέρματα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Η Άντερλεχτ ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και απέδειξε ότι πολύ δύσκολα θα πουλήσει το τομάρι της, στις επτά αγωνιστικές που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος!

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των play-off

Παρασκευή 15/04 (21:30)

Άντερλεχτ-Γκενκ 2-0
(4΄Βεσελίνοβιτς, 77΄ Λουκάκου)

Σάββατο 16/04 (21:00)

Γάνδη-Σταντάρ Λιέγης (19:00)

Γκέρμιναλ-Βέστερλο

Κόρτραϊκ-Ζούλτε Βάρεγκεμ

Μαλίν-Σερκλ Μπριζ

Ούπεν-Σαρλερουά

Σιντ Τρούιντεν-Λιρς

Κυριακή 17/04 (21:30)

Κλαμπ Μπριζ-Λόκερεν

Αναλυτικά οι βαθμολογίες των play-off

Βαθμολογία Play-off τίτλου

1.Άντερλεχτ 36 (3)

2.Γκενκ 35 (3)

3.Γάνδη 31 (2)

4.Κλαμπ Μπριζ 31 (2)

5.Σταντάρ Λιέγης 31 (2)

6.Λόκερεν 26 (2)

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-14 χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων, χωρίς να μεταφέρουν βαθμούς από την κανονική περίοδο. Οι νικητές των δύο γκρουπ θα αναμετρηθούν στη συνέχεια σε διπλούς αγώνες, με το νικητή να διεκδικεί το ευρωπαϊκό εισιτήριο, απέναντι στην ομάδα που θα τερματίσει στην τέταρτη θέση του γκρουπ των Play-off για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Play-off για μια θέση στο Europa League ( Ά γκρουπ)

1.Μαλίν 4 (2)

2.Σερκλ Μπριζ 2 (2)

3.Σιντ Τρουίντεν 2 (2)

4.Λιρς 1 (2)

Play-off για μια θέση στο Europa League (Β΄ γκρουπ)

1.Γκέρμιναλ 4 (2)

2.Βέστερλο 4 (2)

3. Ζούλτε Βάρεγκεμ 1 (2)

4.Κόρτραϊκ 1 (2)

Για τη μάχη της παραμονής Ούπεν και Σαρλερουά θα αγωνιστούν πέντε φορές μεταξύ τους με την Ούπεν να ξεκινάει τη διαδικασία έχοντας τρείς βαθμούς (το 1ο, 3ο και 5ο παιχνίδι θα διεξαχθούν στην έδρα της). Η νικήτρια ομάδα από αυτή τη διαδικασία θα δώσει αγώνες μπαράζ με ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, ενώ ο ηττημένος θα αποχαιρετήσει την πρώτη κατηγορία.

Play-off παραμονής

1.Ούπεν 6 (2)

2.Σαρλερουά 3 (2)

Αλέξανδρος Πιπεριάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x