Αγγλία

Έτσι… βαραίνει η φανέλα! (video)

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ξόδεψε ένα σωρό λεφτά! Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γουέμπλεϊ», στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και προκρίθηκε στον τελικό της 14ης Μαΐου, όπου θα διεκδικήσει το πρώτο της τρόπαιο μετά το 1976, ενώ, παράλληλα… έκλεισε την πόρτα του τρεμπλ στους μισητούς αντιπάλους της. Σκόρερ για τους «πολίτες», ο Γιάγια Τουρέ (52'). Δοκάρι στο 69' με τον Νάνι είχε η Γιουνάιτεντ, που έπαιζε από το 72' με 10, λόγω αποβολής του Σκόουλς.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ξόδεψε ένα σωρό λεφτά!

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γουέμπλεϊ», στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και προκρίθηκε στον τελικό της 14ης Μαΐου, όπου θα διεκδικήσει το πρώτο της τρόπαιο μετά το 1976, ενώ, παράλληλα… έκλεισε την πόρτα του τρεμπλ στους μισητούς αντιπάλους της.

Σκόρερ για τους «πολίτες», ο Γιάγια Τουρέ (52').

Δοκάρι στο 69' με τον Νάνι είχε η Γιουνάιτεντ, που έπαιζε από το 72' με 10, λόγω αποβολής του Σκόουλς.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι θα μάθει την Κυριακή την αντίπαλο της, η οποία θα προκύψει από τον άλλο ημιτελικό του FA Cup, αυτόν ανάμεσα στη Στόουκ και την Μπόλτον (18:00).



Διαγωνισμός… χαμένων ευκαιριών!

Το πρώτο ημίχρονο τα είχε όλα. Όλα… εκτός, όμως, από το ζητούμενο, το γκολ.

Στο πρώτο 10λεπτο οι δύο ομάδες… ψάχνονταν, χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν τον παραμικρό κίνδυνο μπροστά από τις δύο εστίες. Στη συνέχεια, ωστόσο, επιδόθηκαν σε… διαγωνισμό χαμένων ευκαιριών.

Το… χορό άνοιξε η Γιουνάιτεντ στο 14', όταν ο Μπερμπάτοφ δεν κατάφερε, δύο φορές, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Χαρτ, ενώ, δέκα λεπτά αργότερα, ο Βίντιτς απείλησε την εστία της Σίτι με κεφαλιά.

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος παρακολουθούσε την αναμέτρηση από τα επίσημα του «Γουέμπλεϊ», λόγω της τιμωρίας του, είχε… πιάσει από το λαιμό τους «πολίτες» για, περίπου, ένα τέταρτο, με τους ποδοσφαιριστές του Ρομπέρτο Μαντσίνι να δείχνει ανήμποροι και φοβισμένοι…

Μέχρι τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, όμως…

Με… σημείο εκκίνησης τη σπουδαία ευκαιρία του Μπάρι στο 31', η Σίτι ξεκίνησε μία αντεπίθεση άνευ προηγούμενου, με τους παίκτες της Γιουνάιτεντ -ανεξήγητα- να υποχωρούν και απλά, να παρακολουθούν…

Στο 34', τον «κεραυνό» του Μπαλοτέλι έβγαλε με δυσκολία σε κόρνερ ο Φαν ντερ Σαρ, ενώ, δύο λεπτά αργότερα, στο 36', το μονοκόμματο σουτ του Λέσκοτ, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ολλανδού γκολκίπερ.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Κομπανί έπιασε ένα εξαιρετικό, φαλτσαριστό σουτ, λίγο έξω από την περιοχή της Γιουνάιτεντ, η μπάλα, όμως και πάλι, δεν έκανε το… χατίρι στους παίκτες της Σίτι.

Θέμα χρόνου…

Η εικόνα του ματς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ίδια και απαράλλαχτη!

Οι «πολίτες» συνέχισαν να πιέζουν και στο 49' έφτασαν μία «ανάσα» από το 1-0, αλλά ο Μπαλοτέλι έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση…

Ωστόσο, φαινόταν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου για τη Σίτι…

Κι όντως, στο 52' και έπειτα από… κωμικοτραγικά λάθη στην άμυνα της Γιουνάιτεντ, ο Γιάγια Τουρέ πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ άνοιξε το σκορ!


szolj hozza: M1-0M

Αντί, όμως, η Γιουνάιτεντ να βγει από το… καβούκι της και να «ψάξει» το γκολ της ισοφάρισης, η Σίτι ήταν αυτή που συνέχισε να επιτίθεται, με σαφή και… άγρια διάθεση να διπλασιάσει τα τέρματά της.

Πάντως, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 67', στην τρίτη και πιο μεγάλη ευκαιρία τους, όταν ο Νάνι εκτέλεσε φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ωστόσο, μπήκε οριστικά «ταφόπλακα» στα όνειρα της Γιουνάιτεντ για ισοφάριση… Ο Σκόουλς έριξε… σκαριά στον Ζαμπαλέτα και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα -πολύ σωστά- αφήνοντας την ομάδα του με δέκα, μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Η Σιτί δεν ξανακινδύνεψε μέχρι τη λήξη του αγώνα και δίκαια πανηγύρισε την πρόκρισή της στον τελικό του αγγλικού Κυπέλλου, για πρώτη φορά μετά το 1981.



Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ, Ντε Γιονγκ, Μπάρι, Άνταμ Τζόνσον (79' Φίλιπς), Γιάγια Τουρέ, Σίλβα (86' Βιεϊρά), Μπαλοτέλι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Ο'Σέι (84' Φάμπιο), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Παρκ, Σκόουλς, Κάρικ, Βαλένσια (64' Ερνάντες), Μπερμπάτοφ (74' Άντερσον), Νάνι

ΓΗΠΕΔΟ: «Γουέμπλεϊ»

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x