Stoiximan Super League

Απόψε έχει φιέστα…

Το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στην πρώτη εθνική κατηγορία γιορτάζει σήμερα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λάρισα (19:00, ΝΕΤ/NovaΣΠΟΡ FM 94.6), στον αγώνα που ολοκληρώνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για φέτος. Τελευταίο ματς για τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος «κρεμάει» τα γάντια του και -παράλληλα- σπάει το ρεκόρ του γηραιότερου παίκτη που αγωνίστηκε σε ματς πρωταθλήματος.

Το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στην πρώτη εθνική κατηγορία γιορτάζει σήμερα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λάρισα (19:00, ΝΕΤ/NovaΣΠΟΡ FM 94.6), στον αγώνα που ολοκληρώνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για φέτος.

Στις φιέστες επιστρέφει σήμερα ο Ολυμπιακός, ύστερα από ένα διάλειμμα ενός έτους, αφού στην αναμέτρηση κόντρα στη Λάρισα, για την 30η και τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, θα πανηγυρίσει τον 38ο τίτλο του. Εκτός όμως από τη γιορτή για το ιστορικό πρωτάθλημα, με το οποίο ξεπερνάει το σύνολο των υπολοίπων μαζί, οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» θα γιορτάσουν και για άλλους τρεις λόγους.

Αρχικά, με νίκη οι Πειραιώτες θα φτάσουν τις 15 εντός έδρας επιτυχίες σε ισάριθμους αγώνες, επίδοση που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ μέχρι σήμερα στην ιστορία τους, ενώ από τις υπόλοιπες ομάδες το έχουν πετύχει μόνο ο Άρης (1978-1979) και η ΑΕΚ (1992-1993).

Δεύτερον, η παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε για μία ακόμα σεζόν στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού, κάτι που θα ανακοινωθεί και από τα μεγάφωνα του γηπέδου κατά τη διάρκεια της φιέστας, είναι ένας λόγος για να το γιορτάζουν και οι οπαδοί της ομάδας και η διοίκηση, αλλά και ο ίδιος ο Ισπανός.

Τέλος, εκτός από το ομαδικό ρεκόρ το οποίο κυνηγούν οι «ερυθρόλευκοι», θα υπάρξει και ένα ατομικό που θα επιτύχει σίγουρα ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο Έλληνας τερματοφύλακας θα σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 40 του με ένα ακόμα πρωτάθλημα με την ερυθρόλευκη φανέλα και ταυτόχρονα θα σπάσει και το ρεκόρ ως ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία.

Τελειώνει του Μαθία και του… Πάρντο

Από Δευτέρα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του Εντουάρντο Μαθία. Ο Ισπανός θα αναλάβει, όπως όλα δείχνουν τη θέση του τεχνικού διευθυντή και του αρχισκάουτερ στον Ολυμπιακό, με τους όρους που του έχουν θέσει οι Πειραιώτες, να έχει δηλαδή το γενικό κουμάντο ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Όσον αφορά την υπόθεση του Ούρκο Πάρντο, θα υπάρξει νέα συνάντηση όπου οι δύοπ πλευρές θα προσπαθήσουν να γεφυρώσουν τη διαφορά τους στο οικονομικό. Ο Βέλγος πορτιέρο είναι πιθανό να αποδεχθεί μία πρόταση γύρω στις 600.000 με 700.000 ευρώ και να παραμείνει στο Λιμάνι. Αντίθετα, αν δεν ικανοποιηθεί από την προσφορά των «ερυθρόλευκων», τότε θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα και ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση δύο γκολκίπερ στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Στο μεταγραφικό κομμάτι, ο Βαλβέρδε έχει εγκρίνει τη μεταγραφή του Κάρλος Σάντσες της Βαλενσιέν και αν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα, τότε θα προχωρήσει κανονικά η μεταγραφή του. Από την άλλη πλευρά, αναφορικά με τον Σέζαρ Ντελγάδο της Λιόν, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Αργεντινός φορ, ο οποίος παίζει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, έχει προταθεί στον Ολυμπιακό, κάτι που είχε συμβεί και πέρσι άλλωστε, με αποτέλεσμα να αναμένεται κίνηση για την απόκτησή, ύστερα και από τη θετική εισήγηση του προπονητή της ομάδας.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x