Βέλγιο

Να δούμε ποιος θα «αναστηθεί»!

H 4η αγωνιστική στο πρώτο γκρουπ των play-off, του βελγικού πρωταθλήματος περιλαμβάνει αναμετρήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν τη δυνατότητα των ομάδων να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Κάποιοι από τους αντιπάλους ψάχνουν την αγωνιστική τους «ανάσταση» (Γκενκ, Γάνδη, Κλαμπ Μπριζ), ενώ άλλοι θέλουν να διατηρήσουν τη φόρα με την οποία έχουν μπει στη διοργάνωση( Σερκλ Μπρίζ).

H 4η αγωνιστική στο πρώτο γκρουπ των play-off, του βελγικού πρωταθλήματος περιλαμβάνει αναμετρήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν τη δυνατότητα των ομάδων να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Κάποιοι από τους αντιπάλους ψάχνουν την αγωνιστική τους «ανάσταση» (Γκενκ,Γάνδη,Κλαμπ Μπριζ), ενώ άλλοι θέλουν να διατηρήσουν τη φόρα με την οποία έχουν μπει στη διοργάνωση (Σερκλ Μπρίζ).

Η Άντερλεχτ την προηγούμενη αγωνιστική πήρε τη νίκη με τη Γκενκ 2-0 και πάτησε κορυφή αποδεικνύοντας ότι θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Απέναντι της θα βρεθεί η Γάνδη, η οποία ακόμα δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη και σε αυτή την αναμέτρηση θα παίξει ένα από τα τελευταία της χαρτιά!

Η Γκενκ υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ και η νίκη είναι μονόδρομος για να καταφέρει να ξεπεράσει την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής και να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Άντερλεχτ!

Η ομάδα που εντυπωσιάζει με τη μέχρι τώρα πορεία της έχοντας το απόλυτο είναι η Σταντάρ Λιέγης! Με αντίπαλο τη Λόκερεν, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, θα έχει την ευκαιρία να κάνει το 4 στα 4 και να αποδείξει ότι μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των play-off

Μ.Τετάρτη 20/04 (21:30)

Γάνδη-Άντερλεχτ

Γκενκ-Κλαμπ Μπριζ

Μ. Πέμπτη 21/04 (21:30)

Σταντάρ Λιέγης-Λόκερεν

Μ.Παρασκευή 22/04 (21:30)

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Κόρτραϊκ

Μ. Σάββατο 23/04 (21:00)

Βέστερλο-Γκέρμιναλ

Λιρς-Σιντ Τρούιντεν

Σερκλ Μπριζ-Μαλίν

Σαρλερουά- Ούπεν

Το πρόγραμμα της επόμενης (5ης) αγωνιστικής των play-off

Μ.Σάββατο 23/04 (19:00)

Γκενκ-Γάνδη

Κυριακή 24/04 (19:00)

Λόκερεν-Άντερλεχτ

Δευτέρα 25/04 (19:00)

Κλαμπ Μπριζ-Σταντάρ Λιέγης

Σάββατο 30/04

Σιντ Τρουίντεν-Μαλίν

Λιρς-Σερκλ Μπριζ

Κόρτραϊκ-Βέστερλο

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Γκέρμιναλ

Ούπεν-Σαρλερουά

Αναλυτικά οι βαθμολογίες των play-off

Βαθμολογία Play-off τίτλου

1.Άντερλεχτ 36 (3)

2.Γκενκ 35 (3)

3.Σταντάρ Λιέγης 34 (3)

4.Κλαμπ Μπριζ 32 (3)

5.Γάνδη 31 (3)

6.Λόκερεν 27 (3)

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-14 χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων, χωρίς να μεταφέρουν βαθμούς από την κανονική περίοδο. Οι νικητές των δύο γκρουπ θα αναμετρηθούν στη συνέχεια σε διπλούς αγώνες, με το νικητή να διεκδικεί το ευρωπαϊκό εισιτήριο, απέναντι στην ομάδα που θα τερματίσει στην τέταρτη θέση του γκρουπ των Play-off για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Play-off για μια θέση στο Europa League ( Ά γκρουπ)

1.Μαλίν 5 (3)

2.Λιρς 4 (3)

3.Σερκλ Μπριζ 3 (3)

4.Σιντ Τρούιντεν 2 (3)

Play-off για μια θέση στο Europa League (Β΄ γκρουπ)

1.Βέστερλο 5 (3)

2.Γκέρμιναλ 5 (3)

3. Ζούλτε Βάρεγκεμ 4 (3)

4.Κόρτραϊκ 1 (3)

Για τη μάχη της παραμονής Ούπεν και Σαρλερουά θα αγωνιστούν πέντε φορές μεταξύ τους με την Ούπεν να ξεκινάει τη διαδικασία έχοντας τρείς βαθμούς (το 1ο, 3ο και 5ο παιχνίδι θα διεξαχθούν στην έδρα της). Η νικήτρια ομάδα από αυτή τη διαδικασία θα δώσει αγώνες μπαράζ με ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, ενώ ο ηττημένος θα αποχαιρετήσει την πρώτη κατηγορία.

Play-off παραμονής

1.Ούπεν 9 (3)

2.Σαρλερουά 3 (3)

Αλέξανδρος Πιπεριάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x