Ελλάδα

Για την ιστορία του…

Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και παίζει πάντα για την ιστορία του. Έτσι έκανε και κόντρα στην Καβάλα, όντας αδιάφορος, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 73-68 στην Καλαμίτσα, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Έτσι, οι γηπεδούχοι βγήκαν έκτοι, ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα μπορούσαν να καταλάβουν ακόμα και την πέμπτη, οπότε τώρα οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες και στην πρώτη φάση των πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και παίζει πάντα για την ιστορία του. Έτσι έκανε και κόντρα στην Καβάλα, όντας αδιάφορος, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 73-68 στην Καλαμίτσα, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Έτσι, οι γηπεδούχοι βγήκαν έκτοι, ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα μπορούσαν να καταλάβουν ακόμα και την πέμπτη, οπότε τώρα οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες και στην πρώτη φάση των πλέι οφ, με πλεονέκτημα έδρας για τον "Δικέφαλο".

Πάντως, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη «αυτοκτόνησαν», αφού μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά, έχοντας προηγηθεί μέχρι και με 13 πόντους, όμως ένα επιμέρους σκορ των Θεσσαλονικέων στην τελευταία περίοδο τους έδωσε το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των φιλοξενούμενων ήταν οι Μάρσαλ με 27 και Στίγγερς με 14 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους διακρίθηκαν οι Παλάσιος, Μάκιντος και Σίμονς, που σημείωσαν από 13 πόντους.

Η Καβάλα μπήκε πιο αποφασισμένη για την επικράτηση και πήρε ένα «ισχνό» προβάδισμα μέχρι τη λήξη του πρώτου δεκάλεπτου που ολοκληρώθηκε στο +1. Όμως, στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πολλά λάθη που έκαναν οι φιλοξενούμενοι, βοηθήσαν τους Μακεδόνες να ξεφύγουν στο σκορ, χάρη στα καλά ποσοστά τους, κόντρα στα άσχημα του «Δικεφάλου» και, με τον Παλάσιο να έχει «οπλίσει», έκαναν 21-7 επιμέρους σκορ και προηγήθηκαν με +15. Όμως, οι Μάρσαλ και Στίγγερς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και βοήθησαν τους «ασπρόμαυρους» να μειώσουν στο -8, με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο, ο Μάρσαλ ανέλαβε δράση και βοήθησε τα μέγιστα στην ισοφάριση, με τον «Δικέφαλο» να κάνει 11-3 επιμέρους σκορ. Οι Παλάσιος και Αγγελόπουλος τελικά έδωσαν το +1 στους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου. Στην τέταρτη περίοδο, γινόταν μάχη πόντο πόντο, όμως τότε ανέλαβε δράση ο Κρίστμας και έδωσε ένα +3. Έτσι, έδωσε το έναυσμα στον Μάρσαλ να «οπλίσει» και να δώσει μια διαφορά στην ομάδα του, φτάνοντας στο τελικό +5 στην τέταρτη περίοδο.


Τα δεκάλεπτα: 16-15, 44-36, 52-51, 68-73

ΚΑΒΑΛΑ (Δημήτρης Πρίφτης): ΜακΊντος 6, Παλάσιο 13, Κοστόφ, Στεφανίδης 6, Σίμονς 13, Γεωργάκης 4, Γιόροβιτς 9, Καραποστόλου 4 (1), Αγγελόπουλος 13 (1)

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 27 (2), Κρίστμας 8 (2), Αράπης, Αποστολίδης, Δέδας 8 (2), Ντόζιερ 9, Στίγκερς 14 (2), Μπούλιαν 5, Καλλές 2


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x