Ισπανία

Live: Μπαρτσελόνα-Ρεάλ 0-1 (Τελικό)

Πεντάρα, ε; Πρωτάθλημα, ε; Playstation, ε; Όταν παίζει κούπα μαζί του, όμως… φιναλίστ! Ο Ζοσέ Μουρίνιο επιβεβαίωσε πως είναι ο μοναδικός που μπορεί να σταματήσει την Μπαρτσελόνα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο το… υπέγραψε (με γκολάρα στο 103’ της παράτασης) και η Ρεάλ -με το 1-0 στον τελικό του «Μεστάγια»- είναι ξανά Κυπελλούχος Ισπανίας έπειτα από 18 χρόνια!

Πεντάρα, ε;

Πρωτάθλημα, ε;

Playstation, ε;

Όταν παίζει κούπα μαζί του, όμως… φιναλίστ!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο επιβεβαίωσε πως είναι ο μοναδικός που μπορεί να σταματήσει την Μπαρτσελόνα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο το… υπέγραψε (με γκολάρα στο 103’ της παράτασης) και η Ρεάλ -με το 1-0 στον τελικό του «Μεστάγια»- είναι ξανά Κυπελλούχος Ισπανίας έπειτα από 18 χρόνια!



122': Λήξη του τελικού.

121': Δεύτερη κίτρινη και αποβολή για τον Ντι Μαρία για σκληρό φάουλ πάνω στο Μέσι.

119': Αλλαγή για την Ρεάλ. Ο Γκαράι μπαίνει στην θέση του Καρβάλιο.

118': Μεγάλη, διπλή, χαμένη ευκαιρία για την Ρεάλ. Ο Αντεμπαγιόρ δεν σταματιέται με τίποτα από την άμυνα της Μπάρτσελόνα και έξω από την περιοχή, σουτάρει και ο Πίντο έδιωξε προς στιγμή. Στην επαναφορά το σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο κοντράρει σε αμυντικό των "μπλαουγκράνα" και βγαίνει η μπάλα κόρνερ.

117': Κίτρινη κάρτα στον Αντριάνο που ανέτρεψε τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έβγαινε στην αντεπίθεση.

108': Αλλαγές για την Μπαρτσελόνα. Ο Κεϊτά αντικαθιστά τον Μπουσκέτς ενώ ο Αφελάι θα μπει στην θέση του Βίγια.

106': Έναρξη του δεύτερου μέρους της παράτασης.

105': Λήξη του πρώτου μέρους της παράτασης.

103': Αλλαγή για την Ρεάλ. Στην θέση του Κεντίρα ο Γκρανέρο.

102': ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΑΛ!. Εξαιρετική συνεργασία Μαρσέλο και Ντι Μαρία με τον τελευταίο να κάνει πανέμορφη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Μπαρτσελόνα, εκεί όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο πηδάει σωστά και εκτελεί τον Πίντο.

98': Πρώτη ευκαιρία στην διάρκεια της παράτασης για την Ρεάλ. Ο Αλόνσο κάνει τρομερή πάσα στον Κριστιάνο Ρονάλντο που ξεπερνά στο σπριντ τον Αντριάνο, αλλά το σουτ που επιχειρεί καταλήγει λίγα εκατοστά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πίντο.

90': Έναρξη του πρώτου μέρους της παράτασης.


91': Λήξη της κανονικής διάρκειας και το ματς οδηγείται σε παράταση.

90': Ευκαιρία για την Ρεάλ να ανοίξει το σκορ. Ωραίο σουτ του Ντι Μαρία λίγο έξω από την περιοχή και ο Πίντο διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

86': Κίτρινη κάρτα στον Ντι Μαρία που έκανε χέρι.

81': Εξαιρετική συνεργασία Ινιέστα και Μέσι, που κάνουν το ένα-δύο, ο Ισπανός βγήκε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας από αριστερά αλλά το πλασέ του άσου της Μπαρτσελόνα εξουδετερώθηκε από τον γκολκίπερ της Ρεάλ.

75': Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα! Οι Τσάβι, Ινιέστα και Πέδρο "έκρυψαν" την μπάλα, ο τελευταίος έπιασε φαλτσαριστό πλασέ από διαγώνια θέση, αλλά και πάλι ο Κασίγιας "απογειώθηκε" και απέκρουσε σωτήρια!

75': Μετά από γύρισμα του Άλβες, ο Μέσι πλασάρει με δύναμη μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κασίγιας πέφτει στη δεξιά του γωνία και αποκρούει!

74' - Κίτρινη κάρτα για τη Ρεάλ: Τη βλέπει ο Αντεμπαγιόρ, που φάνηκε να χτυπάει τον Μαστσεράνο.

70' - Αλλαγή για τη Ρεάλ: Στη θέση του Εζίλ περνάει ο Αντεμπαγιόρ.

69': Γκολ που δεν μετράει για την Μπαρτσελόνα! Μετά την κάθετη μπαλιά του Μέσι, ο Πέδρο βγαίνει τετ α τετ με τον Κασίγιας και τον πλασάρει εύστοχα, αλλά ο βοηθός τον έχει υποδείξει (σωστά) σε θέση οφσάιντ!

65': Ο Μέσι ευνοείται από τις κόντρες και σουτάρει αμαρκάριστος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ!

64' - Κίτρινη κάρτα για την Μπαρτσελόνα: Ο διαιτητής θεωρεί πως ο Μέσι καθυστέρησε την εκτέλεση ενός φάουλ.

59' - Κίτρινη κάρτα για τη Ρεάλ: Τη βλέπει ο Τσάμπι Αλόνσο, που ανέτρεψε με δυνατό τάκλιν τον Μέσι.

57': Ο Βίγια έκανε μια κούρσα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, αλλά -αντί να γυρίσει στο πέναλτι- έκανε συρτό σουτ που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

51': Καλή φάση για την Μπαρτσελόνα! Ο Πέδρο κινήθηκε ωραία από αριστερά, έπιασε δυνατό σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κασίγιας!

46': Έναρξη του β' μέρους

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

44' - ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΑΛ!: Μετά από εξαιρετική σέντρα του Εζίλ από δεξιά, ο Πέπε πιάνει δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα χτυπά στο δεξί δοκάρι του Πίντο και -αφού περνά παράλληλα με την εστία του- απομακρύνεται!

41': Έχει ανεβάσει κάπως την απόδοσή της η Μπαρτσελόνα -χωρίς, ωστόσο, να έχει φτιάξει ακόμα κάποια καλή ευκαιρία!

36': Ο Ρονάλντο βγαίνει "στην πλάτη" της άμυνας από δεξιά, σουτάρει με δύναμη από διαγώνια θέση, αλλά ο Πίντο πέφτει και αποκρούει στη δεξιά του γωνία!

34' - Κίτρινη κάρτα για την Μπαρτσελόνα: Ο Πέδρο μπήκε δυνατά σε μια εναέρια διεκδίκηση με τον Καρβάλιο.

28': Μεγάλη ένταση μεταξύ των παικτών, έπειτα από μια διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ Αρμπελόα και Βίγια. Ο μπακ της Ρεάλ προσπάθησε να ρίξει αγκωνιά στον επιεθετικό των Καταλανών, την ώρα που βρίσκονταν στο έδαφος, ενώ φάνηκε να τον πατά κιόλας, μόλις σηκώθηκε από αυτόν. Μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων (και χωρίς ο διαιτητής να δείξει κάτι) το παιχνίδι συνεχίζεται.

26' - Κίτρινη κάρτα για τη Ρεάλ: Τη βλέπει ο Πέπε, που τράβηξε από τη φανέλα τον Άλβες σε μια διεκδίκηση από δεξιά.

21': Μετά από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση των αμυντικών της Μπαρτσελόνα, ο Εζίλ σουτάρει στην κίνηση -από το ύψος της μεγάλης περιοχής- αλλά στέλνει την μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι.

18': Πιο δυνατά μπήκε στο ματς η Ρεάλ -ωστόσο στα τελευταία λεπτά η Μπαρτσελόνα έχει ισορροπήσει το παιχνίδι.

12': Μεγάλη ευκαιρία για τη Ρεάλ! Ο Εζίλ "σκάβει" ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή για τον Ρονάλντο, εκείνος σουτάρει από διαγώνια θέση, αλλά ο Μαστσεράνο παρεμβάλλεται στην πορεία της μπάλας -και λίγο πριν τη γραμμή- την απομακρύνει σωτήρια!

8': Πρώτο σουτ στο ματς. Το κάνει ο Τσάβι από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα φεύγει αρκετά άουτ από το δεξί δοκάρι του Κασίγιας.

7': Χωρίς καλή φάση, αλλά με πολύ δυνατές μονομαχίες από νωρίς το ντέρμπι!

1': Έναρξη του αγώνα



ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Πίντο, Αντριάνο, Πικέ, Μαστσεράνο, Ντάνι Άλβες, Μπουσκέτς (108' Κεϊτά), Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο, Βίγια (108' Αφελάι)

Στον πάγκο: Βαλντές, Πουγιόλ, Μιλίτο, Μάξουελ, Τιάγκο

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο, Καρβάλιο (119' Γκαράι), Ράμος, Αρμπελόα, Πέπε, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα (103' Γκρανέρο), Εζίλ (70' Αντεμπαγιόρ), Ντι Μαρία, Ρονάλντο

Στον πάγκο: Αντάν, Κακά, Μπενζεμά, Ιγκουαΐν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο
ΓΗΠΕΔΟ: «Μεστάγια»



Από μια επιστροφή… πρώτης γραμμής και δύο απουσίες από ‘κεινες που «δεν θα σκάσουν κιόλας», έχουν να αντιμετωπίσουν οι δύο τεχνικοί.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είδε με ανακούφιση τον Κάρλες Πουγιόλ να ξεπερνά το μυϊκό τραυματισμό που αποκόμισε το Σάββατο και να τίθεται στη διάθεσή του -ενώ το ίδιο έγινε και με τον Αντριάνο. Αντίθετα, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Αμπιντάλ και Μπόγιαν Κρκιτς.

Την ίδια ώρα, ο Κεντίρα ξεπέρασε επίσης τις ενοχλήσεις (λόγω των οποίων αποχώρησε από την τελευταία προπόνηση) και συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή. Σε αυτή δεν βρίσκονται, από την άλλη, ο τιμωρημένος Αλμπιόλ, οι τραυματίες Ντιαρά και Γκάγκο.

Πέντε φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες σε τελικό του Copa Del Rey οι δύο ομάδες. Στις τρεις από αυτές πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα (1968, 1983, 1990), ενώ δύο φορές κατάφερε η Ρεάλ να σηκώσει το τρόπαιο (1936, 1974). Δείτε στιγμιότυπα από τον τελευταίο τελικό (και πάλι στο «Μεστάγια») και εδώ αναλυτικό αφιέρωμα του www.sport-fm.gr σε όλους.



Η κυριαρχία της Μπαρτσελόνα, πάντως, είναι πολύ πιο… αναμφισβήτητη στις κατακτήσεις του Copa Del Rey. Πιο συγκεκριμένα, οι Καταλανοί είναι οι πολυνίκες του θεσμού, έχοντας 25 Κύπελλα Ισπανίας στην τροπαιοθήκη τους, ενώ οι Μαδριλένοι -με 17- βρίσκονται στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης (πίσω από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, που έχει 23).

Το δικό τους… τρόπαιο διεκδικούν απόψε οι σούπερ σταρ των δύο ομάδων. Οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο θα «παλέψουν» για τον «τίτλο» του πρώτου σκόρερ του Copa Del Rey, έχοντας πετύχει από επτά και έξι γκολ αντίστοιχα.

Έχουν, δε, έναν ακόμα λόγο ο καθένας τους να επιδιώξουν το γκολ -αφού αν το πετύχει ο Αργεντινός θα ξεπεράσει την επίδοση των περισσότερων γκολ σε μια χρονιά στην Ισπανία (που κατέχει ο Φέρεντς Πούσκας με 49 γκολ), ενώ αν το καταφέρει ο Πορτογάλος, θα ισοφαρίσει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του (το 2007/08, όταν είχε πετύχει 42 γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Ισοπαλία με δύο… νικητές ήταν το αποτέλεσμα (1-1) του πρώτου από τα τέσσερα απανωτά «clasico». Κι αυτό διότι εκείνη KAI κράτησε το προβάδισμα της Μπαρτσελόνα για τον τίτλο στην Primera Division (στη μη αναστρέψιμη διαφορά των οκτώ πόντων) ΚΑΙ κράτησε ψηλά το ηθικό της Ρεάλ -με το να καταφέρει να την αποσπάσει, ενώ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες!


szolj hozza: Real Madrid 0-1 Barcelona

Ένα -αν μη τι άλλο- ενδιαφέρον στοιχείο εντοπίζεται στον τελευταίο τελικό που έπαιξαν οι δύο ομάδες για το Copa Del Rey (το 1990). Κι αυτό διότι στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» καθόταν τότε ως παίκτης ο Ερνέστο Βαλβέρδε!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x