Stoiximan Super League

Τι χρειάζεται για να σωθούν Ηρακλής και Πανιώνιος

Οι λόγοι για τους οποίους η ΠΑΕ Ηρακλής και η ΠΑΕ Πανιώνιος δεν απέκτησαν το δικαίωμα να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, λίγη σημασία έχουν. Για τον απλούστατο λόγο ότι και να καλύψουν τις επόμενες μέρες τα όποια κενά έχουν οι φάκελοι τους, η δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ δεν μπορεί να τα κάνει δεκτά!

Οι λόγοι για τους οποίους η ΠΑΕ Ηρακλής και η ΠΑΕ Πανιώνιος δεν απέκτησαν το δικαίωμα να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, λίγη σημασία έχουν. Για τον απλούστατο λόγο ότι και να καλύψουν τις επόμενες μέρες τα όποια κενά έχουν οι φάκελοι τους, η δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ δεν μπορεί να τα κάνει δεκτά!

Οι δύο ομάδες θα πάρουν στα χέρια τους τα σκεπτικά των αποφάσεων τη Μ. Πέμπτη, ωστόσο, σε γενικές γραμμές γνωρίζουν πολύ καλά ποιες ήταν οι απαιτήσεις της επιτροπής αδειοδότησης που δεν καλύφθηκαν.

Επειδή, όμως, δημιουργείται η εντύπωση ότι ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής αυτομάτως θα αδειοδοτηθούν από το δευτεροβάθμιο όργανο αν ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες που έχουν τις αμέσως επόμενες ημέρες, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Στα κριτήρια αδειοδότησης προβλέπονται συγκεκριμένες ημερομηνίες, εντός των οποίων πρέπει να ρυθμιστούν ή να αποπληρωθούν πιθανές οφειλές. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό έπρεπε να γίνει έως τις 31/3, ωστόσο, επειδή η κατάθεση των φακέλων ολοκληρωνόταν στις 8/4, η επιτροπή έκανε δεκτή και την όποια τακτοποίηση εκκρεμοτήτων έγινε μέχρι τότε. Οι ομάδες που έτρεχαν να καλύψουν κενά μετά τις 31/3 και πριν τις 8/4 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία, τιμωρήθηκαν με πρόστιμο για παραβίαση προθεσμιών.

Ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος (και ο Πανσερραϊκός, αλλά είναι άνευ αντικειμένου) δεν έλαβαν άδεια επειδή ακόμη και μετά τις 8/4 και σίγουρα έως την εκδίκαση των υποθέσεων τους τη Μ. Τετάρτη, δεν είχαν καλύψει κάποιες εκκρεμότητες που –σύμφωνα με την επιτροπή- υπήρχαν.

Με το να τις καλύψουν τώρα και μέχρι να εκδικαστεί η έφεση που θα καταθέσουν, δεν κερδίζουν ουσιαστικά τίποτα, διότι θα παραμένουν εκτός προθεσμιών και οι αιτήσεις τους –βάσει κανονισμού- πρέπει να απορριφθούν. Το να αρχίσουν, λοιπόν, από αύριο να πληρώνουν, να εξοφλούν, να εξασφαλίζουν υπογραφές από τους παίκτες που δεν είχαν υπογράψει, να ρυθμίζουν οφειλές ή (ακόμα χειρότερα) να προχωρούν άμεσα και ξαφνικά σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (πράγμα που δεν γίνεται), πολύ απλά δεν περνάει! Πόσο μάλλον, αν υπάρχουν προβλήματα με φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Ο γέγονε, γέγονε!

Με την έφεση που θα καταθέσουν, «κυανόλευκοι» και «κυανέρυθροι» έχουν στην πραγματικότητα ένα στόχο: να πείσουν το δευτεροβάθμιο όργανο ότι… καλώς έχουν τις ελλείψεις που τους «χρέωσε» το πρωτοβάθμιο. Με λίγα λόγια, πρέπει να αποδείξουν ότι οι όποιες ελλείψεις υφίστανται για αντικειμενικούς λόγους. Και οι λόγοι που θα παραθέσουν για την ύπαρξη των ελλείψεων αυτών, θα πρέπει να αιτιολογηθούν με πειστικότητα.

Από εκεί και πέρα, είναι στην κρίση της επιτροπής το αν θα κάνει δεκτούς τους όποιους ισχυρισμούς. Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση; Μπορεί η δευτεροβάθμια να κρίνει διαφορετικά από την πρωτοβάθμια; Πέρυσι για την περίπτωση του Ηρακλή, μπόρεσε. Φέτος, όμως, είναι αλλιώς…

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x