Αγγλία

«Σπιρούνια» για Ευρώπη!

Με ένα πρώτο ημίχρονο άπλετου ποδοσφαιρικού θεάματος ανταμείφθηκαν οι θεατές που βρέθηκαν στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και παρακολούθησαν την ισόπαλη αναμέτρηση (3-3) της Τότεναμ με την Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ. Με 3-1 προηγήθηκαν οι «κανονιέρηδες» που σπατάλησαν άλλη μία ευκαιρία να πλησιάσουν την πρωτοπόρο Γιουνάιτεντ. Στους δύο βαθμούς από την τέταρτη Σίτι πλησίασε η Τότεναμ.

Με ένα πρώτο ημίχρονο άπλετου ποδοσφαιρικού θεάματος ανταμείφθηκαν οι θεατές που βρέθηκαν στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και παρακολούθησαν την ισόπαλη αναμέτρηση (3-3) της Τότεναμ με την Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ. Με 3-1 προηγήθηκαν οι «κανονιέρηδες» που σπατάλησαν άλλη μία ευκαιρία να πλησιάσουν την πρωτοπόρο Γιουνάιτεντ. Στους δύο βαθμούς από την τέταρτη Σίτι πλησίασε η Τότεναμ.

Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ είδαν επίσης την Τσέλσι να τους φτάνει στη δεύτερη θέση και να είναι και από πάνω λόγω της διαφοράς γκολ. Στους 70 παραμένουν οι «κόκκινοι διάβολοι» και στους 64 Τσέλσι και Άρσεναλ. Η Σίτι βρίσκεται στους 56 βαθμούς ενώ τώρα στους 54 έφτασε η Τότεναμ και κυνηγάει την πεντάδα.

Δαιμονισμένο τέταρτο

Στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» ο αναγνωριστικός ρυθμός απλά δεν υπάρχει. Αυτό απέδειξαν οι δύο αντίπαλοι που μπήκαν με γκολ από τα αποδυτήρια! Μόλις στο 5’ ο Σεσκ Φάμπρεγκας με μία φοβερή μπαλιά έβγαλε μόνο του το Θίο Γουόλκοτ που κρατήθηκε ιδανικά στην πλάτη της άμυνας της Τότεναμ. Ο Άγγλος επιθετικός πλάσαρε ψύχραιμα τον Γκόμες και άνοιξε νωρίς το σκορ της αναμέτρησης.

Πόσο χρειάστηκαν οι γηπεδούχοι για να αντιδράσουν; Μόλις δύο λεπτά. Στο 7’ ο Τσόρλουκα τροφοδότησε τον Φαν ντερ Φάαρτ με τον Ολλανδό μέσο να εκμεταλλεύεται το γλίστρημα του Τζουρού και να σουτάρει στη γωνία και στα δίχτυα του Στσέζνι βάζοντας στο παιχνίδι φωτιά. Μόλις στο 7ο λεπτό το σκορ ήταν ήδη 1-1.

Πέντε λεπτά αργότερα, στο 12’ με την Άρσεναλ να κυκλοφορεί την μπάλα έξω από την περιοχή των «σπιρουνιών» ο Νταμπί πάσαρε δίπλα του στον Νασρί με τον τελευταίο να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ κάτω από τα πόδια του Ντόουσον που αιφνιδίασε τον Γκόμες. Ο πορτιέρο των γηπεδούχων δεν πρόλαβε να αντιδράσει και το 2-1 ήταν γεγονός.

«Φωτιά» τελείωμα ημιχρόνου

Δεν είναι ότι ο ρυθμός μετά το πρώτο τέταρτο και τα τρία γκολ που σημειώθηκαν έπεσε. Ούτε ότι σταμάτησαν να δημιουργούν ευκαιρίες οι δύο ομάδες. Το παιχνίδι ήταν συνεχώς πάνω κάτω με τις δύο ομάδες να σκέφτονται μόνο την επίθεση και τις τελικές προσπάθειες να καταγράφονται εκατέρωθεν.

Καν αν και φαινόταν ότι το ημίχρονο θα έβρισκε τους «κανονιέρηδες» μπροστά στο σκορ με 2-1, μόνο το πρώτο σκέλος επιβεβαιώθηκε, αφού ναι μεν οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ πήγαν προηγούμενοι στην ανάπαυλα αλλά με σκορ 3-2! Μέσα σε 5 λεπτά οι θεατές βρέθηκαν και πάλι στο πόδι με το πρώτο ημίχρονο να συγκαταλέγεται στα κορυφαία της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ήταν αυτός που έδωσε αέρα δύο γκολ στην ομάδα του στο 40΄. Ο Γουόλκοτ πάσαρε στον Ολλανδό στράικερ που είδε την κεφαλιά του να αποκρούεται από τον Γκόμες, αλλά στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης έστειλε με σουτ την μπάλα στην κορυφή της εστίας του Γκόμες για να διαμορφώσει εντυπωσιακά το 3-1.

Στο 44΄όμως η Τότεναμ που δεν σταμάτησε στιγμή να τρέχει έφτασε στο 2-3! Ο Χάντλστοουν ήταν αυτός που σούταρε έξω από την περιοχή δυνατά με την μπάλα να περνάει ανάμεσα από όλα τα σώματα χωρίς να ακουμπάει πουθενά και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Στσέζνι.

Άλλο παιχνίδι μετά το ημίχρονο

Οι δύο ομάδες ρίξανε ρυθμό στην επανεμφάνισή τους στο δεύτερο ημίχρονο. Οι άμυνες έμοιαζαν πιο οχυρωμένες και το τέμπο λίγο πιο αργό, όμως οι κίνδυνοι έρχονταν ανά πάσα στιγμή με τους μεσοεπιθετικούς των δύο αντιπάλων σε μεγάλη μέρα. Η αναμέτρηση πάντως άναψε και πάλι στο 70’.

Ο Άαρον Λένον, που πήρε στο ημίχρονο τη θέση του τραυματία Μπέιλ, κινήθηκε εντός μεγάλης περιοχής μέχρι να τον ανατρέψει ο Στσέζνι και να δείξει ο διαιτητής πέναλτι χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο Φαν ντερ Φάαρτ ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε οδηγώντας την ομάδα του στην ισοφάριση από 3-1 σε 3-3 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ!

Στη συνέχεια μάλιστα με τη ψυχολογία στα ύψη η Τότεναμ ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά σε ένα τέταρτο γκολ και ίσως να τα κατάφερνε αν δεν ήταν εκεί ο Στσέζνι. Ο πορτιέρο της Άρσεναλ έκανε ότι μπορούσε για να αποσοβήσει τους κινδύνους που τουλάχιστον τρεις ήταν μεγάλες ευκαιρίες.

Συνθέσεις Ομάδων

Τότεναμ: Γκόμες, Τσόρλουκα (46’ Καμπούλ), Ντόουσον, Γκαλάς, Άσου-Εκοτό, Φαν ντερ Φάαρτ, Χάντλστοουν, Μόντριτς, Μπέιλ(46’Λένον), Κράουτς, Παβλιουτσένκο (78’ Σάντρο)

Άρσεναλ: Στσέζνι, Σανιά, Τζουρού, Κοοσιελνί, Κλισί, Σονγκ, Ντιαμπί (52΄Γουίλσιρ), Γουόλκοτ (81’ Αρσάβιν), Φάμπρεγκας, Νασρί (81’ Μπέντνερ), Φαν Πέρσι

Άκης Βαΐου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x