Stoiximan Super League

Ας σχεδιάσουμε λοιπόν…

Πολλά «ανοιχτά μέτωπα» καλείται να κλείσει ο Ολυμπιακός την εβδομάδα που ακολουθεί. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αρχίσουν να ασχολούνται πιο ενεργά με τις μεταγραφές, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ψάχνουν για έξι παίκτες, ενώ περιμένουν να πέσουν και οι υπογραφές στις ανανεώσεις συμβολαίων. Άνθρωπος του Ολυμπιακού στο Φέγενορντ-Αϊντχόφεν.

Πολλά «ανοιχτά μέτωπα» καλείται να κλείσει ο Ολυμπιακός την εβδομάδα που ακολουθεί. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αρχίσουν να ασχολούνται πιο ενεργά με τις μεταγραφές, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ψάχνουν για έξι παίκτες, ενώ περιμένουν να πέσουν και οι υπογραφές στις ανανεώσεις συμβολαίων. Άνθρωπος του Ολυμπιακού στο Φέγενορντ-Αϊντχόφεν.

Όσο το δυνατό γρηγορότερα θέλει να ολοκληρώσει το ρόστερ του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου ο Ολυμπιακός, αφού παρά το γεγονός ότι οι επίσημες υποχρεώσεις ξεκινούν στα τέλη Αυγούστου, στου Ρέντη θέλουν η ομάδα να είναι έτοιμη με την έναρξη της προετοιμασίας, με τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, να αποτελεί την κυριότερη αιτία.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει κάνει ήδη το σχεδιασμό του, αλλά τα θέματα που απασχολούν είναι πολλά και μια νέα επαφή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θα τα βάλει σε σειρά, ώστε ένα-ένα με τη σειρά του να παίρνουν το δρόμο τους. Μετά τη συμφωνία με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και την οριστικοποίηση της παραμονής τους Ραφίκ Τζεμπούρ ακολουθεί η επέκταση του συμβολαίου του Βασίλη Τοροσίδη, αλλά και η παραμονή των Ούρκο Πάρντο και Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος πορτιέρο παρουσιάζεται μετανιωμένος τον τελευταίο καιρό αναφορικά με τις απαιτήσεις που προέβαλε αρχικά, ενώ ο συμπατριώτης του φορ, έχει βρίσκεται πολύ κοντά στην παραμονή του, με το οικονομικό να αποτελεί το μόνο λόγο αργοπορίας.

Πρώτα τερματοφύλακας και επιτελικός μέσος

Αναφορικά με τα μεταγραφικά, ο Βαλβέρδε θέλει έναν τερματοφύλακα, με τους Γιακούποβιτς και Μάχο να προβάλουν ως φαβορί, ενώ πάντα στα υπ’ όψιν παραμένουν ο Οτσόα, αλλά και κάποιες λύσεις τη Γαλλία. Μετά την άρνηση του Ραούλ Μπράβο στην αρχική προσφορά των Πειραιωτών, τίθεται θέμα αριστερού μπακ, ενώ βασική θεωρείται η απόκτηση ενός αμυντικού χαφ και ενός επιτελικού μέσου, με αυτήν ενός κεντρικού αμυντικού να ακολουθεί.

Πιο ψηλά στη λίστα του Ισπανού προπονητή βρίσκεται ο Κάρλος Σάντσες, με την Βαλενσιέν να ζητά 4 εκατομμύρια ευρώ και τον Ολυμπιακό να προσφέρει τρία, με τις υπόλοιπες λύσεις να ακολουθούν σε περίπτωση που δεν προχωρήσει του Κολομβιανού. Στη θέση της μεσαίας γραμμής, ίσως προκύψει και το μεταγραφικό «μπαμ» που επιθυμεί ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων», έναν παίκτη δηλαδή αεροδρομίου, ο οποίος ωστόσο θα μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα.

Για την άμυνα, το όνομα του Σανκαρέ είναι αυτό που παίζει πιο δυνατά απ’ όλα, λόγω και της καλής σχέσης μεταξύ των προέδρων των δύο συλλόγων, με εκείνα των Παπασταθόπουλου και Μόρα να ακολουθούν, με τον πρώτο να είναι εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση. Για τη θέση του αριστερού μπακ «παίζει» πάντα και ο Τζαβέλλας, ο οποίος επιθυμεί όμως να παραμείνει στο εξωτερικό.

Στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, η θέση φαίνεται να καλύπτεται με τον ερχομό του Χαβίτο, αλλά αν προκύψει πώληση του Ρόμενταλ, τότε ίσως γίνει κίνηση για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που δεν θα προορίζεται για βασικός ή θα παίζει ροτέισον με τον Ισπανό μέσο.

«Μάτια» στην Ολλανδία

Άνθρωπο για να παρακολουθήσει το Φέγενορντ-Αϊντχόφεν έχουν στείλει οι «ερυθρόλευκοι», ο οποίος θα έχει τα μάτια του καρφωμένα στους Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ και Μάρβιν Μπίσεσβαρ. Οι δυο επιθετικοί της ομάδας του Ρότερνταμ έχουν προταθεί στους Πειραιώτες και παρά το γεγονός ότι είναι διεθνείς με τις Ελπίδες των «οράνιε», ίσως παραχωρηθούν, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί γηπεδούχοι.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x