Euroleague

Πιανιτζιάνι: «Ο Παναθηναϊκός σε αναγκάζει να… σκέφτεσαι»

Στον τρόπο παιχνιδιού και την μπασκετική φιλοσοφία που έχει περάσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, στάθηκε ο τεχνικός της Σιένα Σιμόνε Πιανιτζάνι σε συνέντευξή του στο σάιτ της Ευρωλίγκας, εν όψει του ημιτελικού του Final-4 όπου οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Στον τρόπο παιχνιδιού και την μπασκετική φιλοσοφία που έχει περάσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, στάθηκε ο τεχνικός της Σιένα Σιμόνε Πιανιτζάνι σε συνέντευξή του στο σάιτ της Ευρωλίγκας, εν όψει του ημιτελικού του Final-4 όπου οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Ο Ιταλός προπονητής, χαρακτήρισε τους «πράσινους» την πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια ενώ σε ότι αφορά την δική του ομάδα, τόνισε: «Μέχρι τώρα οι λεπτομέρειες μας στερούσαν την συμμετοχή σε ένα τελικό. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να γράψουμε ιστορία».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σιμόνε Πιανιτζιάνι:

Για την πρόκριση της Σιένα στο Final-4:

«Η πρόκριση στο Final-4 είναι πάντα κάτι πολύ σημαντικό γιατί για να φτάσεις εκεί σημαίνει ότι έχει κάνει μία σπουδαία πορεία και έχεις αντιμετωπίσει τις καλύτερες ομάδες στην διοργάνωση. Είναι ακόμα πιο μεγάλη η επιτυχία μας διότι είμαστε μία νέα ομάδα που κάνει έναν νέο κύκλο. Πολλοί από τους παίκτες μας παίζουν πρώτοι φορά στην Ευρωλίγκα ενώ έχουμε ήδη ξεπεράσει και πολλά προβλήματα τραυματισμών».

Για τα όσα τον έχει διδάξει η μέχρι τώρα εμπειρία του:

«Η εμπειρία μου στην διοργάνωση με έχει διδάξει ότι σε ένα Final-4 τα πάντα μπορούν να συμβούν. Το πιο σημαντικό είναι να μην επηρεαστείς από την ατμόσφαιρα που υπάρχει και να μείνει συγκεντρωμένος στο μπάσκετ. Οι ομάδες που μένουν προσηλωμένες στο στόχο τους και κάνουν ότι έχουν μάθει όλη την χρονιά έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου».

Για τα στοιχεία που έφεραν στην Σιένα ως εδώ:

«Κατά την διάρκεια των πλέι οφ της Ευρωλίγκας η ομάδα μου έδειξε ότι έχει ποιότητα και χαρακτήρα που της έδωσε την δυνατότητα να αντεπεξέλθει σε δύσκολα σημεία και κάτω από πίεση και μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ. Αυτά είναι στοιχεία που θέλουμε να πάρουμε μαζί μας και στην Βαρκελώνη τώρα».

Για τις επιστροφές βασικών παικτών της Σιένα όπως ο ΜακΚάλεμπ:

«Ο ΜακΚάλεμπ επέστρεψε μετά από μήνες αγωνιστικής αποχής. Είναι αλήθεια ότι σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν έχουμε πλέον στη διάθεσή μας παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία και αυτό μας κάνει πιο πλήρη ομάδα».

Για το περιμένει από τους έμπειρους παίκτες του:

«Θα ήθελα οι πιο παλιοί παίκτες να βοηθήσουν τους νεώτερους σε διάφορα επίπεδα. Να καταλάβουνε την ατμόσφαιρα, να ελέγξουν τον ενθουσιασμό και όλα όσα συνοδεύουν αυτά τα ματς. Τα πάντα είναι διαφορετικά στο Final-4 και πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι στο στόχο μας για να παίξουμε ακόμα καλύτερα».

Για τον Παναθηναϊκό:

«Ο Παναθηναϊκός έχει μία ομάδα και ένα επιτελείο που είναι η πιο επιτυχημένη στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι έχει μεγάλη εμπειρία από τέτοια παιχνίδια. Όσο για εμάς, ελπίζουμε αυτή τη φορά να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο».

Για τον Διαμαντίδη:

«Πρέπει να περιορίσουμε ολόκληρη την ομάδα του Παναθηναϊκού. Πρέπει να νικήσουμε την ομάδα, αυτή κάνει την διαφορά. Φυσικά ο Διαμαντίδης είναι ένα μεγάλο αστέρι αλλά ο Παναθηναϊκός έχει αρκετούς παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες. Δεν πρέπει να μείνουμε πάνω σε έναν παίκτη αλλά στον τρόπο που θα σταματήσουμε όλη την ομάδα».

Για τον Ομπράντοβιτς:

«Ο Ομπράντοβιτς μεταδίδει στους παίκτες του το μέταλλο και το πάθος μέσα στο ματς. Είναι μία ομάδα που σε κάνει να πρέπει να σκεφτείς πολύ. Πρέπει να ψάξεις πολλούς τρόπους να τους χτυπήσεις και πολλές λύσεις μέσα στο παρκέ αν θες να έχεις πιθανότητες απέναντί τους».

Για τις τρεις προηγούμενες συμμετοχές της Σιένα:

«Είναι για μας ένας ακόμα παράγοντας που λαμβάνουμε υπόψη μας το γεγονός ότι τις άλλες τρεις φορές που βρεθήκαμε σε ημιτελικό Ευρωλίγκας χάσαμε το ματς στις λεπτομέρειες. Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι λεπτομέρειες να λειτουργήσουν ευεργετικά για μας».

Για το ενδεχόμενο κατάκτησης του τίτλου από την Σιένα:

«Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Νομίζω ότι και μόνο το γεγονός ότι η Σιένα, μία μικρή πόλη, έχει μία ομάδα που ανταγωνίζεται τόσο σημαντικούς συλλόγους είναι από μόνο του σημαντικό και λόγος για να νιώθει κανείς περήφανος. Μετά από όλα αυτά αν κάνουμε και το μεγάλο βήμα, θα γίνουμε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ιστορίας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x