Ελλάδα

Ομπράντοβιτς: «Σοβαροί και συγκεντρωμένοι»

Με τη δέουσα σοβαρότητα κάλεσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τους παίκτες του Παναθηναϊκού να αντιμετωπίσουν την αυριανή πρώτη αναμέτρηση με το Περιστέρι για τον πρώτο γύρο των play-offs στο ΟΑΚΑ.

Με τη δέουσα σοβαρότητα κάλεσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τους παίκτες του Παναθηναϊκού να αντιμετωπίσουν την αυριανή πρώτη αναμέτρηση με το Περιστέρι για τον πρώτο γύρο των play-offs στο ΟΑΚΑ.

«Αρχίζουν τα πλέι οφ και όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για τους αγώνες αυτούς της Α’ Φάσης. Δουλέψαμε και θα συνεχίσουμε και σήμερα τη δουλειά με τους παίκτες, καθώς επιβάλλεται να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τη σειρά αυτή των αγώνων. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επικεντρωμένοι στα παιχνίδια αυτά και να αντιμετωπίσουμε το Περιστέρι με μεγάλο σεβασμό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι αγώνες που προηγούνται αυτών του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Καϊμακόγλου ανέφερε: «Οι αγώνες αυτοί με το Περιστέρι είναι πολύ σημαντικοί, καθώς μπαίνουμε στα πλέι οφ. Ξέρουμε πως όλων των μυαλό βρίσκεται στους αγώνες του φάιναλ φορ, αλλά εμείς πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στα παιχνίδια με το Περιστέρι, να συγκεντρωθούμε σε αυτά. Αντιμετωπίζουμε έναν σοβαρό αντίπαλο και θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλός μας είναι καλή ομάδα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε την ποιότητα αν φυσικά αγωνιστούμε όπως πρέπει να κάνουμε το 2-0 και να έχουμε έτσι στη συνέχεια περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε για τους αγώνες του φάιναλ φορ. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και στις δύο πρώτες αναμετρήσεις, να είμαστε σοβαροί και να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε στο παρκέ αυτό που θέλουμε, αυτό που έχουμε δείξει ότι μπορούμε».

O Δημήτρης Ιτούδης ανέλυσε τον αντίπαλο των "πράσινων". «Μπαίνουμε στη φάση των πλέι οφ. Το σημαντικό είναι ότι επιστρέψαμε από τις διακοπές πλήρεις, είμαστε όλοι εδώ. Σιγά-σιγά "ανεβάζουμε" ρυθμούς. Χρησιμοποιήσαμε πολύ καλά το χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να κάνουμε ένα συνδυασμό φυσικής κατάστασης, ενδυνάμωσης, αλλά και μπάσκετ, τεχνικής και τακτικής, που είναι το σημαντικότερο κομμάτι. Παίζουμε με έναν αντίπαλο, τον οποίο έχουμε αντιμετωπίσει δύο φορές στην κανονική περίοδο. Οι δυνατότητες και οι αδυναμίες του Περιστερίου είναι γνωστές σε εμάς. Αναμφίβολα, το βασικό στοιχείο έχει να κάνει με τη δημιουργία των γκαρντ, αλλά εστιάζω λίγο περισσότερο σε αυτή των Μάντζαρη και Μότσνικ, που έχουν δημιουργία από το πικ εν ρολ. Υπάρχει η δημιουργία του Παπανικολάου στο λόου ποστ, η ικανότητα του Βρκιτς να τελειώνει φάσεις, να δημιουργεί δικές του φάσεις, αλλά και να τελειώνει φάσεις άλλων. Είναι ένας παίκτης αθλητικός. Και δεν είναι μόνο αυτοί οι παίκτες που χρήζουν προσοχής, καθώς υπάρχουν ο Σκοτ, ο Λούμπι και άλλοι, που έχουν δικούς τους πόντους.

Συνολικά, το Περιστέρι πηγαίνει αρκετά στο επιθετικό ριμπάουντ και είναι κάτι που θα μας βοηθήσει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μη δώσουμε δεύτερες επιθέσεις στο Περιστέρι. Έχει κάποιες ιδιαιτερότητες στον αμυντικό της προσανατολισμό σε ότι αφορά στην άμυνά τους στο πικ εν ρολ ή στο χαμηλό ποστ. Είναι καλές καταστάσεις για να τις αναγνωρίσουμε, να τις "διαβάσουμε", να δούμε το πώς περιστρέφεται και πώς θα προσαρμοστεί σε αυτές τις καταστάσεις. Εμείς είμαστε υγιείς, δουλεύουμε αρκετά καλά και θέλουμε να παρουσιαστούμε πολύ έτοιμοι και πολύ καλοί σε αυτή τη σειρά των αγώνων».

Οσον αφορά τα εισιτήρια της αναμέτρησης, "τα εισιτήρια για την αυριανή (28/4, 18.00, ΟΑΚΑ) αναμέτρηση με το Περιστέρι διατίθενται από τη θύρα 10 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» σήμερα ως τις 8μ.μ. και αύριο από τις 10π.μ. ως τις 2μ.μ., ενώ από τις 2.30μ.μ. θα λειτουργούν τα εκδοτήρια στο ΟΑΚΑ. Εισιτήρια διατίθενται και από το PAO SHOP (Εμπορικό Κέντρο «Καμάρες», Χαρ. Τρικούπη 127, Ν. Ερυθραία/ώρες λειτουργίας καταστημάτων)".

Διαιτητές του αγώνα (18:00, ΕΤ1) θα είναι οι Αφεντουλίδης-Καλδίρης-Πουρσανίδης και κομισάριος ο Ορφανός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x