Champions League

Live: Ρεάλ-Μπαρτσελόνα 0-2 (Τελικό)

Όσο κράτησε, καλά ήταν. Έφερε και μια κούπα. Όταν, όμως, παίζεται «η καλή», το πράγμα σοβαρεύει. Μετά το διάλειμμα του Copa Del Rey, o Λιονέλ Μέσι πήρε ανάποδες. Μετά πήρε… αμπάριζα και τη λειψή (από την αποβολή του Πέπε) Ρεάλ και με δύο γκολ -το ένα καλύτερο απ’ το άλλο- έβαλε το… ενάμισι πόδι της Μπαρτσελόνα (0-2) στον τελικό του Champions League!

Όσο κράτησε, καλά ήταν.

Έφερε και μια κούπα.

Όταν, όμως, παίζεται «η καλή», το πράγμα σοβαρεύει.

Μετά το διάλειμμα του Copa Del Rey, o Λιονέλ Μέσι πήρε ανάποδες.

Μετά πήρε… αμπάριζα και τη λειψή (από την αποβολή του Πέπε) Ρεάλ και με δύο γκολ -το ένα καλύτερο απ’ το άλλο- έβαλε το… ενάμισι πόδι της Μπαρτσελόνα (0-2) στον τελικό του Champions League!

Μεγάλη ένταση στο «clasico», που ξεκίνησε με «μανούρες» (και αποβολή του Πίντο στο ημίχρονο), συνεχίστηκε με την ταυτόχρονη αποβολή Πέπε και Μουρίνιο (για μαρκάρισμα με τις τάπες και διαμαρτυρία αντίστοιχα) και ολοκληρώθηκε με απαράδεκτο χτύπημα του Αντεμπαγιόρ στον Μπουσκέτς (που έμεινε ατιμώρητο).

Κάτι παραπάνω από «σκούρα» τα πράγματα για τη Ρεάλ, που (εκτός του Πέπε) θα στερηθεί στον επαναληπτικό και τον -επίσης τιμωρημένο- Σέρχιο Ράμος.



90+3' Τέλος της αναμέτρησης.

90’ Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα. Στη θέση του Βίγια ο Ρομπέρτο.

86' ΓΚΟΛ 0-2 η Μπαρτσελόνα. Απίστευτο γκολ από τον Μέσι. Ο Αργεντινός μάγος μοίρασε… τέσσερις σακούλες, έκανε άνω κάτω την άμυνα της βασίλισσας, έφτασε απέναντι από τον Κασίγιας και πλασάροντας στην αντίθεση γωνία έστειλε την μπάλα στο πλεχτό.

83’ Κίτρινη κάρτα στον Αντεμπαγιόρ.

76’ ΓΚΟΛ 0-1 η Μπαρτσελόνα. Φανταστική ενέργεια του Αφελάι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με μια παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Μέσι που έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας.

75’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

71' Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα. Στη θέση του Πέδρο ο Αφελάι.

68': Μεγάλη ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα! Το πρώτο σουτ του Βίγια από διαγώνια θέση αριστερά αποκρούεται με υπερένταση από τον Κασίγιας και η κεφαλιά του (ολομόναχου) Πέδρο, στην επαναφορά, φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι!

65': Σε εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Ρονάλντο πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

64': Ο Μουρίνιο διαμαρτύρεται με ειρωνικά νεύματα στον τέταρτο διαιτητή και τελικά αποβάλλεται κι εκείνος. Ο Πορτογάλος θα παρακολουθήσει το υπόλοιπο ματς από την εξέδρα πίσω από τον πάγκο της Ρεάλ.

61' - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΑΛ!: Ο Πέπε πήγε με τις τάπες πάνω στον Άλβες -σε μια διεκδίκηση της μπάλας- και αποβλήθηκε απευθείας από τον διαιτητή!

56' - Κίτρινη κάρτα για την Μπαρτσελόνα: Ο Μαστσεράνο "απογείωσε" τον Πέπε -που πρόλαβε να του τσιμπήσει την μπάλα στη διεκδίκηση.

53' - Κίτρινη κάρτα για τη Ρεάλ: Τη βλέπει ο Σέρχιο Ράμος, που πήγε να σταματήσει επικίνδυνα με το χέρι τον Μέσι. Με αυτή την κάρτα, ο αμυντικός της "βασίλισσας" χάνει τον επαναληπτικό του "Καμπ Νου".

50': Μετά από λάθος γύρισμα του Πικέ, ο Ρονάλντο μπαίνει επικίνδυνα από δεξιά στην περιοχή, όμως η επιλογή να μην πλασάρει σε πρώτο χρόνο, αλλά να γυρίσει και να σουτάρει δυνατά, είχε ως αποτέλεσμα ο Πουγιόλ να προλάβει και να βάλει την κόντρα!

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγή για τη Ρεάλ: Στη θέση του Εζίλ πέρασε ο Αντεμπαγιόρ.

-Τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την αναχώρηση των δύο ομάδων για τα αποδυτήρια είχαν ως αποτέλεσμα την αποβολή του αναπληρωματικού τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, Ζοσέ Πίντο.

-Μεγάλη ένταση και μικροεπεισόδια -με επίκεντρο τους δύο τερματοφύλακες της Μπαρτσελόνα (Πίντο και Βαλντές) και ανθρώπους της Ρεάλ, κατά την είσοδο των δύο ομάδων στη φυσούνα. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι παίκτες επέστρεψαν στα αποδυτήρια.

45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

45'+1': Ευκαιρία για τη Ρεάλ! Ο Ρονάλντο πιάνει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και αναγκάζει τον Βαλντές να πέσει και να αποκρούσει (ασταθώς) στη δεξιά του γωνία! Στη συνέχεια της φάσης, ο Εζίλ πιάνει νέο σουτ (που αποκρούεται κι αυτό από τον Βαλντές), αλλά αυτό ήταν σαν να μη συνέβη, καθώς είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

43' - Κίτρινη κάρτα για την Μπαρτσελόνα: Τη βλέπει ο Άλβες, για ένα μαρκάρισμα πάνω στον Ντι Μαρία.

40' - Κίτρινη κάρτα για τη Ρεάλ: Τη βλέπει ο Αρμπελόα για επικίνδυνο φράγμα που έκανε εκτός φάσης στον Πέδρο. Οι Καταλανοί διαμαρτυρήθηκαν (μάλλον υπερβολικά, όμως) για κόκκινη.

34': Πρώτη φάση, μετά από ώρα, για τη Ρεάλ. Σε εκτέλεση φάουλ του Αλόνσο από αριστερά, ο Πέπε έκανε (πιεζόμενος) την κεφαλιά, αλλά ο Βαλντές δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα.

30': Ο Τσάβι βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και πιάνει δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.

25': Μεγάλη ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα! Μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια, ο Μέσι βγάζει κάθετη μπαλιά για τον Τσάβι, αλλά το δυνατό σουτ που κάνει εκείνος (τετ α τετ με τον Κασίγιας) αποκρούεται με τα πόδια από τον Ισπανό γκολκίπερ!

18': Πολύ συντηρητικό παιχνίδι προς το παρόν από τη Ρεάλ -που περιμένει πίσω κι έχει παραχωρήσει την πρωτοβουλία στην Μπαρτσελόνα.

11': Ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα! Ο Βίγια μπαίνει από δεξιά, κινείται παράλληλα με την περιοχή και πιάνει δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει ελάχιστα έξω από το απέναντι δοκάρι του Κασίγιας!

5': "Απαντά" ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος πιάνει ένα συρτό σουτ έξω από την περιοχή και αριστερά, αλλά ο Βαλντές πέφτει και μπλοκάρει εύκολα.

4': Πρώτο σουτ στο παιχνίδι! Το κάνει στην κίνηση ο Τσάβι -έπειτα από απόκρουση του Πέπε έξω από την περιοχή- αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Κασίγιας.

1': Έναρξη του αγώνα



ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο, Αλμπιόλ, Ράμος, Αρμπελόα, Αλόνσο, Πέπε, Ντιαρά, Ντι Μαρία, Εζίλ (46' Αντεμπαγιόρ), Ρονάλντο

Στον πάγκο: Αντάν, Κακά, Μπενζεμά, Γκρανέρο, Γκαράι, Ιγκουαΐν

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Πουγιόλ, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλβες, Μπουσκέτς, Κεϊτά, Τσάβι, Μέσι, Πέδρο (71' Αφελάι), Βίγια (90' Σέρτζι)

Στον πάγκο: Πίντο, Γιεφρέν, Μιλίτο, Αλκάνταρα, Φοντάς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»



Σε δαιμονιώδη φόρμα βρίσκεται η «βασίλισσα». Όχι απλώς επειδή συνέτριψε με 6-3 τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» το Σάββατο, αλλά επειδή δείχνει να… παίρνει τον αέρα της μεγάλης αντιπάλου της. Μετά το προ δεκαημέρου 1-1 στη Μαδρίτη, με δέκα παίκτες, για το πρωτάθλημα, ήρθε η νίκη με 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου.

Πάντως, οι Μαδριλένοι πάνε με δύο σημαντικές απουσίες στο αποψινό «clasico», καθώς σε αυτό δεν θα αγωνιστούν ο τιμωρημένος Ρικάρντο Καρβάλιο και ο τραυματίας Σάμι Κεντίρα.

Στον αντίποδα, η «Μπάρτσα» έκανε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά το 2-0 επί της Οσασούνα το Σάββατο, διατηρώντας το +8 από τη Ρεάλ. Όμως ο τίτλος στην Primera Division δεν αρκεί στον Πεπ Γκουαρντιόλα και στους παίκτες του, που θέλουν το Champions League και μία απάντηση στη μισητή τους αντίπαλο που τείνει να… σηκώσει κεφάλι μετά τις απανωτές «σφαλιάρες» της προηγούμενης τριετίας.

Οι «μπλαουγκράνα» φτάνουν στο σημερινό ματς με πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Οι αριστεροί μπακ Αμπιντάλ, Αντριάνο και Μάξουελ είναι εκτός μάχης (οι δύο πρώτοι θα χάσουν και τη ρεβάνς στο «Καμπ Νου» την επόμενη Τρίτη), ενώ τραυματίας παραμένει ο Κρκιτς και οι Πουγιόλ και Μιλίτο συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή παρότι δεν είναι 100% έτοιμοι. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με έναν τραυματισμό του Ινιέστα στη γάμπα, που τον θέτει εκτός μάχης.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με την ίδια κατάληξη. Την περίοδο 1959/60 η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αποκλείσει με δύο νίκες (3-1, 3-1) την Μπαρτσελόνα καθ’ οδόν για τον τελικό όπου συνέτριψε με 7-3 την Άιντραχτ, ενώ τη σεζόν 2001/02 η ιστορία επαναλήφθηκε με τη «βασίλισσα» να νικά 2-0 στο «Καμπ Νου» -και στο "Μπερναμπέου" της αρκούσε το 1-1, ώστε να προκριθεί στον τελικό, όπου επιβλήθηκε 2-1 της Λεβερκούζεν.

Η Μπαρτσελόνα είχε αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την περίοδο 1960/61, με ισοπαλία 2-2 στη Μαδρίτη και νίκη 2-1 στη Βαρκελώνη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης συμμετέχει για 22η φορά στα ημιτελικά του θεσμού και επιδιώκει τη 13η πρόκριση σε τελικό. Η Μπαρτσελόνα φτάνει για 12η φορά στους «4» της διοργάνωσης κι έχει πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό πέντε φορές. Σε 211 αγώνες μεταξύ των ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις, οι Μαδριλένοι έχουν 86 νίκες έναντι 82 των Καταλανών ενώ 43 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Στα 81 ματς με γηπεδούχο τη «βασίλισσα», εκείνη έχει 50 νίκες έναντι 16 της «Μπάρτσα», ενώ 15 παιχνίδια δεν είχαν νικητή.

Παίκτες στο όριο των καρτών έχει μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης. Συγκεκριμένα τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Σέρχιο Ράμος, Άνχελ Ντι Μαρία και Ραούλ Αλμπιόλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x