Euroleague

Όταν μιλούν οι Έλληνες!

Το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στη Βαρκελώνη πλησιάζει, ήτοι 6-8 Μαϊου και οι τέσσερις ημιφιναλίστ της διοργάνωσης ετοιμάζονται για να παρουσιάσουν το καλύτερό τους πρόσωπο και να κατακτήσουν το τρόπαιο. Έτσι, έξι παίκτες από τις τέσσερις ομάδες μίλησαν την Τετάρτη στην επίσημη ιστοσελίδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ανάμεσά τους πέντε Έλληνες, οι Ζήσης, Φώτσης, Περπέρογλου, Σχορτσανίτης και Βουγιούκας, έχοντας ενδιάμεσα τον Κριστόφ Λαβρίνοβιτς.

Το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στη Βαρκελώνη πλησιάζει, ήτοι 6-8 Μαϊου και οι τέσσερις ημιφιναλίστ της διοργάνωσης ετοιμάζονται για να παρουσιάσουν το καλύτερό τους πρόσωπο και να κατακτήσουν το τρόπαιο. Έτσι, έξι παίκτες από τις τέσσερις ομάδες μίλησαν την Τετάρτη στην επίσημη ιστοσελίδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ανάμεσά τους πέντε Έλληνες, οι Ζήσης, Φώτσης, Περπέρογλου, Σχορτσανίτης και Βουγιούκας, έχοντας ενδιάμεσα τον Κριστόφ Λαβρίνοβιτς. Άπαντες αναφέρθηκαν στη μεγάλη στιγμή της συμμετοχής και στην προσπάθεια να κατακτηθεί το τρόπαιο.

Αναλυτικά:

Ζήσης: «Η επιτυχία στο Final 4 της Βαρκελώνης εξαρτάται από την προετοιμασία που έχει κάνει μία ομάδα, από την επιθυμία της για κατάκτηση της κορυφής, την καρδιά. Πρέπει να είσαι ήρεμος στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, αλλά και να έχεις τύχη, γιατί πάντα πρέπει να έχεις την τύχη με το μέρος σου για φτάσεις στον στόχο σου. Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για την ομάδα μας και για κάθε ομάδα, ώστε να φτάσει μέχρι το τέλος».

Φώτσης: «Πιστεύω πως η συμμετοχή σε Final 4 αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στιγμές που μπορεί να έχει κάποιος στην καριέρα του. Ίσως, είναι η μοναδική ευκαιρία που θα σου δοθεί να φτάσεις μέχρι εκεί, οπότε πρέπει να τα δώσεις όλα, το 100% των δυνατοτήτων σου και, αν χάσεις, να πεις τουλάχιστον πως έχασες, αλλά τα έδωσες όλα για το καλύτερο».

Περπέρογλου: «Ο προπονητής μας μάς βοηθάει να μείνουμε ήρεμοι και δεν μας ασκεί πίεση. Γνωρίζουμε πως έχουμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε άλλο ένα τρόπαιο. Έχουμε χρόνο μπροστά μας να προετοιμαστούμε και, εφόσον έχουμε πολύ καλό προπονητικό τιμ, αυτό θα γίνει πολύ καλά».

Σχορτσανίτης: «Αυτό που θέλει κάθε αθλητής είναι να πάει και να νικήσει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιθυμία από αυτή της νίκης και πρέπει να τα δώσεις όλα για να τα καταφέρεις».

Λαβρίνοβιτς: «Το πιο σημαντικό σε τόσο υψηλό επίπεδο είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα ιδιαίτερο για να έχεις κίνητρο. Ίσως είναι η μοναδική ευκαιρία που θα έχουμε στη ζωή μας να βρεθούμε σε ένα Final 4 και να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα. Για τον λόγο αυτό, όλοι καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, από τους πιο παλιούς έως τους πιο καινούργιους. Εμείς θα ταξιδέψουμε για το καλύτερο δυνατό και για να δείξουμε πως μπορούμε».

Βουγιούκας: «Τα τρία πιο σημαντικά στοιχεία είναι: Εμπειρία, αντοχές και νοητική συγκέντρωση».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x