Europa League

Πόρτο-Βιγιαρεάλ 5-1 (Τελικό)

Η Πόρτο φιλοξενεί τη Βιγιαρεάλ στο «Ντραγκάο» στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Europa League. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης στο www.sport-fm.gr.

Η Πόρτο φιλοξενεί τη Βιγιαρεάλ στο «Ντραγκάο» στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Europa League.

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης στο www.sport-fm.gr.



90+3' Τέλος της αναμέτρησης

90΄ ΓΚΟΛ για την Πόρτο 5-1 με κεφαλιά του Φαλκάο μετά από εκτέλεση κόρνερ

84΄ Αλλαγή για την Πόρτο ο Ροντρίγκες στη θέση του Χουλκ

79΄ Αλλαγή για την Πόρτο ο Σόουζα στη θέση του Γκουαρίν

75’ ΓΚΟΛ 4-1 η Πόρτο. Έπειτα από φάουλ που εκτελέστηκε από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο κεφάλι του Φαλκάο, ο οποίος μοιάζει ασταμάτητος, καθώς έστειλε για τρίτη φορά απόψε την μπάλα στο πλεχτό.

72' Αλλαγές για τη Βιγιαρεάλ. Στις θέσεις των Κάνι και Νιλμάρ, πέρασαν οι Ματίγια και Ρούμπερν αντίστοιχα.

71' Αλλαγή για την Πόρτο. Στη θέση του Ροντρίγκες ο Βαρέλα

67’ ΓΚΟΛ 3-1 η Πόρτο. Ο Χουλκ μπήκε από δεξιά στην περιοχή, ζάλισε με προσποιήσεις τους αμυντικούς της Βιγιαρεάλ και με παράληλη σέντρα βρήκε τον Φαλκάο, ο οποίος με προβολή εξ' επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

67’ Αλλαγή για τη Βιγιαρεάλ. Στη θέση του Βαλέρο ο Μπουμπάρακ.

61΄ΓΚΟΛ 2-1 η Πόρτο. Ο Γκουαρίν, έπειτα από εξαιρετική προσωπική ενέργεια, βρέθηκε απέναντι από τον Λόπεθ σε πλάγια θέση, δοκίμασε το σουτ και αρχικά δεν κατάφερε να τον νικήσει, όμως, στην επαναφορά, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

61’ Ο Γκουαρίν προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Λόπεθ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

49’ ΓΚΟΛ 1-1 για την Πόρτο. Ο Φαλκάο ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έφερε την ισορροπία στο ματς.

48’ Πέναλτι για την Πόρτο. Ο Φαλκάο «τσίμπησε» την μπάλα πριν την μπλοκάρει ο Λόπεθ και ανετράπη από τον τερματοφύλακα της Βιγιαρεάλ μέσα στην μικρή περιοχή.

46’ Έναρξη δεύτερου μέρους.

45+1' Λήξη πρώτου μέρους.

45’ ΓΚΟΛ 0-1 η Βιγιαρεάλ. Σέντρα του Νιλμάρ από αριστερά, ο Κάνι πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

41’ Κίτρινη κάρτα στον Βαλέρο.

40’ Σουτ του Σαπουνάρου, η μπάλα πέρασε άουτ.

31' Δοκάρι για την Πόρτο. Ο Χουλκ δοκίμασε ένα συρτό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα "έξυσε" το δεξί δοκάρι της εστίας της Βιγιαρεάλ και πέρασε άουτ.

30’ Σουτ εκτός περιοχής του Καπντεβίλα, μπλοκάρε χωρίς πρόβλημα ο Έλτον.

29’ Κι άλλη ευκαιρία για τη Βιγιαρεάλ που πιέζει με αντεπιθέσεις να ανοίξει το σκορ. Ο Ρόσι κατάφερε να περάσει και τον Έλτον, αλλά βρισκόταν σε πολύ πλάγια θέση, δεξιά, μέσα στην περιοχή και το πλασέ του ήταν αδύνατο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ρολάντο έδιωξε την μπάλα κόρνερ.

26’ Κίτρινη κάρτα για θέατρο στον Χουλκ.

25’ Μεγάλη ευκαιρία για τη Βιγιαρεάλ. Σε μία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων ο Νιλμάρ μπήκε στην περιοχή από δεξιά, επιχείρησε να βρει με μία παράλληλη μπαλιά τον Ρόσι, όμως οι αμυντικοί της Πόρτο έδιωξαν την μπάλα.

18’ Σε αυτά τα πρώτα λεπτά, η Πόρτο έχει την κατοχή της μπάλας, όμως η Βιγιαρεάλ στις αντεπιθέσεις είναι «φωτιά».

7’ Τεράστια ευκαιρία για την Βιγιαρεάλ. Η ισπανική ομάδα βγήκε στην αντεπίθεση, ο Νιλμάρ βρέθηκε τετ-α-τετ απέναντι από τον Έλτον, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Πόρτο, ο οποίος έπεσε στη σωστή γωνία και απέκρουσε την μπάλα.

6’ Κίτρινη κάρτα στον Φερνάντο.

1’ Ευκαιρία για την Πόρτο με το «καλημέρα». Ο Ροντρίγκες έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, όμως ο Λόπεθ έδιωξε την μπάλα πριν φτάσει στα πόδια του Φαλκάο, ο οποίος βρισκόταν σε θέση βολής.

1’ Έναρξη της αναμέτρησης



Πόρτο (Αντρές Βίλας Μπόας): Έλτον, Αλβάρο Περέιρα, Γκουαρίν(79΄Σόουζα) Μουτίνιο, Φαλκάο, Ροντρίγκες, Χουλκ (84΄Ροντρίγκες Τ.), Ρολάντο, Σαπουνάρου, Φερνάντο, Οταμέντι

Στον πάγκο: Μαϊκόν, Βαρέλα, Βάλτερ, Μπέτο, Ρούμπεν

Βιγιαρεάλ (Μανουέλ Γκαρίδο): Ντιέγκο Λόπεθ, Μουσάτσιο, Μαρτσένα, Νιλμάρ, Καθόρλα, Κάνι, Καταλά, Μπόρχα Βαλέρο, Μπρούνο, Ρόσι, Γκασπάρ

Στον πάγκο: Ρούμπεν, Καπντεβίλα, Ματίγια, Σισίνιο, Χουάν Κάρλος, Κίκο, Βακάσο

Διαιτητής: Μπιόρν Κούιπερς
Γήπεδο: «Ντραγκάο»



Η Πόρτο φιλοξενεί τη Βιγιαρεάλ στο «Ντραγκάο» στο παιχνίδι μεταξύ των ομάδων που έχουν χαρακτηριστεί φαβορί για το φετινό Europa League. Παράλληλα τα ξίφη τους διασταυρώνουν οι δύο πρώτοι σκόρερ του θεσμού, ο Φαλκάο με 11 γκολ για τους γηπεδούχους και ο Τζουζέπε Ρόσι με 10 για τους φιλοξενούμενους.

Η Πόρτο έχει κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στους ομίλους του επόμενου Champions League, ενώ συμμετέχει και στον τελικό του Κυπέλλου, στοχεύοντας πλέον όχι μόνο στο νταμπλ, αλλά στο τρεμπλ. Ο Αντρέ Βίλας Μπόας δεν υπολογίζει στη βοήθεια των Φουσίλε, Μπελούτσι και Ράφαελ.

Η Βιγιαρεάλ μετά την ήττα της με 3-2 από τη Σεβίλλη το Σάββατο παραμένει μεν στην τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, αλλά απέχει μόλις έξι βαθμούς από την πέμπτη Μπιλμπάο κι ενώ απομένουν πέντε αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της Primera Division. Για το ματς του Οπόρτο ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μάρκος Σένα, Άνχελ Λόπεθ και Ολίβα.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στα Κύπελλα Ευρώπης. Η Πόρτο έχει αντιμετωπίσει 34 φορές ομάδες από την Ισπανία μετρώντας συνολικά 11 νίκες, 5 ισοπαλίες και 18 ήττες, ενώ ως γηπεδούχος έχει 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες. Η Βιγιαρεάλ έχει αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν μόλις μία πορτογαλική ομάδα, συγκεκριμένα την Μπενφίκα, στη φάση των ομίλων του Champions League την περίοδο 2005/06. Το ματς στην Ισπανία είχε λήξει ισόπαλο 1-1, αλλά στη ρεβάνς η Βιγιαρεάλ είχε επικρατήσει 1-0 με γκολ του Μάρκος Σένα.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την επόμενο Πέμπτη (5 Μαΐου) στην έδρα της Βιγιαρεάλ («Μαδριγάλ»).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x