Stoiximan Super League

I have a dream…

Το όραμά του να δημιουργήσει έναν Ολυμπιακό ανταγωνιστικό στην Ευρώπη θέλει να κάνει πράξη ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ζήτησε από τον νεοπροσληφθέντα Μαθία, αλλά και από τους Ερνέστο Βαλβέρδε και Ντάρκο Κοβάσεβιτς μεταγραφές από… το πάνω ράφι και ευρωπαϊκή διάκριση. Σεγούρα: «Θα βοηθήσει ο Μαθία»

Το όραμά του να δημιουργήσει έναν Ολυμπιακό ανταγωνιστικό στην Ευρώπη θέλει να κάνει πράξη ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ζήτησε από τον νεοπροσληφθέντα Μαθία, αλλά και από τους Ερνέστο Βαλβέρδε και Ντάρκο Κοβάσεβιτς μεταγραφές από… το πάνω ράφι και ευρωπαϊκή διάκριση.

Το στόχο του για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν έβαλε ο ιδιοκτήτης των «ερυθρόλευκων» τονίζοντας: «Η ομάδα θα δυναμώσει για να ξεφύγει κι άλλο στην Ελλάδα και να μπορεί να σταθεί στην Ευρώπη. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά μία καλή παρουσία μπορεί να αποτελέσει στόχο. Κι αν συνεχίσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ, να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε». Για το λόγο αυτό η ενίσχυση των Πειραιωτών θα είναι σημαντική και θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και όχι… της σειράς.

Στο μεταγραφικό σαφάρι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης στηρίζει πολλά στον Εντουάρντο Μαθία, ο οποίος έχει μια τεράστια λίστα από παίκτες, αλλά και από ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και θα πουλήσουν φθηνά. Εκτός, μάλιστα, από τους συλλόγους της Ισπανίας, της Αγγλίας και της υπόλοιπης Ευρώπης, ο Ισπανός έχει και μια μεγάλη βάση δεδομένων από ομάδες και παίκτες της Λατινικής Αμερικής. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός, ωστόσο, ξεκινάει από το μηδέν και τα περισσότερα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί ως στόχοι, παύουν να ισχύουν.

Στις συναντήσεις που είχε χθες ο Βαγγέλης Μαρινάκης με Βαλβέρδε, Μαθία και Κοβάσεβιτς δεν συζητήθηκαν ονόματα, ωστόσο πλέον έχουν προστεθεί στη μεταγραφική λίστα παίκτες ο Κάλστρομ της Λιόν, του Γιοβάνοβιτς της Λίβερπουλ, του Σαντάνα που μένει ελεύθερος από τη Φιορεντίνα, του Χλεμπ, ο οποίος ανήκει στην Μπαρτσελόνα και επίσης έχει προταθεί, του Μάξι Ροντρίγκες, που φέρεται να παραχωρείται από τη Λίβερπουλ, αλλά και του Αργεντινού αμυντικού μέσου Μπερναντέλο της Αλμερία, η οποία φέτος έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πουλάει.

Επείγει ο τερματοφύλακας

Με εξαιρετικά πιθανό πλέον το ενδεχόμενο ο Ούρκο Πάρντο να μην παραμείνει την επόμενη σεζόν, η αναζήτηση τερματοφυλάκων έχει μπει σε πρώτο πλάνο. Ο ένας θα είναι σίγουρα από το ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Μάχο να είναι το φαβορί και τον Γιακούποβιτς να ακολουθεί, ενώ ο δεύτερος κατά πάσα πιθανότητα από το εξωτερικό, με τα τελευταία δημοσιεύματα εκτός Ελλάδος να κάνουν λόγο για τον Καμενί της Εσπανιόλ. Πιθανή είναι η επιστροφή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, αν δεν βρεθεί καλός πορτιέρο από το εξωτερικό, για να καλύψει τη θέση του… Νο2.

Αδειάζει το ρόστερ

Τις εισηγήσεις του για το ποιοι παίκτες δεν βρίσκονται στα πλάνα του για την επόμενη περίοδο έκανε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στη συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Ισπανός τεχνικός θα παραδώσει ολοκληρωμένη έκθεση όταν ολοκληρωθούν οι προπονήσεις και τα φιλικά για φέτος, αφού θέλει να τσεκάρει κάποιους ποδοσφαιριστές, κυρίως τους δανεικούς. Στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται οι Μπράβο, Ζαϊρί, οι δανεικοί Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Σουμπίνιο, Επστάιν, Παπάζογλου, Νέμεθ και Γ. Παπαδόπουλος. Επίσης πιθανό είναι να αποχωρήσει ο Μάρκο Πάντελιτς, αν γίνει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού, αλλά και ο Κέβιν Μιραλάς, αν κάποιος σύλλογος προσφέρει τη ρήτρα των 4.2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σεγούρα: «Θα βοηθήσει ο Μαθία»

Την άποψή του για τον Εντουάρντο Μαθία εξέφρασε ο Πεπ Σεγούρα στην Sportday. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι θα βοηθήσει πολύ τους «ερυθρόλευκους», ενώ τόνισε ότι και ο ίδιος είναι στη διάθεση του Βαλβέρδε για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

«Πιστεύω ότι θα βοηθήσει. Ξέρει καλά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, είναι καλός σκάουτερ, έχει πολλές επαφές στην Ευρώπη και είναι πολύ καλός επαγγελματίας. Θα υπάρξουν φέτος ευκαιρίες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι ο Εντουάρντο θα έχει καλή συνεργασία με τον Βαλβέρδε. Ο Ερνέστο και ο Ολυμπιακός ξέρουν πάντα πως ό,τι χρειαστούν θα το έχουν από μένα. Αγαπώ την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό».


Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x