Πόλο

Τσουρή: «Έχω ανάγκη να ξεκουραστώ»

Την απόφαση να μην αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης, τον προσεχή Ιούλιο, πήρε η Μαρία Τσουρή. Η τερματοφύλακας του Ολυμπιακού με γραπτή της δήλωση τονίζει ότι έχει ανάγκη από ξεκούραση καθώς νιώθει καταπονημένη τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Την απόφαση να μην αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης, τον προσεχή Ιούλιο, πήρε η Μαρία Τσουρή. Η τερματοφύλακας του Ολυμπιακού με γραπτή της δήλωση τονίζει ότι έχει ανάγκη από ξεκούραση καθώς νιώθει καταπονημένη τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Αναλυτικά η δήλωση της Τσουρή:

«Μου είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθώ την πραγματικότητα, αλλά οφείλω να το κάνω για να είμαι σωστή απέναντι στη συνείδησή μου και συνεπής προς τον προπονητή μου, τις συμπαίκτριές μου και την Ομοσπονδία που όλα αυτά τα χρόνια με στηρίζουν και με εμπιστεύονται.

Το μυαλό και το σώμα μου... υπαγορεύουν πως το φετινό καλοκαίρι έχω ανάγκη να ξεκουραστώ και να μη συμμετέχω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να αγωνίζεται η ομάδα σου και οι συμπαίκτριές σου για τη διάκριση κι εσύ να απέχεις. Θα αισθανθώ, όμως, ακόμα χειρότερα αν μπω σε αυτή τη διαδικασία χωρίς να διαθέτω τις ψυχικές και σωματικές αντοχές να ανταποκριθώ. Θα είναι λάθος, γιατί δεν θα καταφέρω να προσφέρω όσο πρέπει, μπορώ και περιμένει η ομάδα από εμένα σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση.

Μετά από 10 χρόνια στις εθνικές ομάδες, πέντε από αυτά στο υψηλότερο επίπεδο με τις γυναίκες, θα απέχω με "μαύρη" καρδιά, αλλά με καθαρή συνείδηση, από τις προσπάθειες της εθνικής.

Εύχομαι ολόψυχα στις συμπαίκτριές μου και στον προπονητή μου να επιστρέψουν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υπερήφανοι και ευτυχισμένοι.

Στην επόμενη μεγάλη πρόσκληση, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν και το τουρνουά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα είμαι πάλι στη διάθεση της Ομοσπονδίας και της εθνικής ομάδας».


Ο Γιώργος Μορφέσης αναφέρθηκε στην αποχώρηση της διεθνούς σταρ. «Σίγουρα, η θέση της τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερα σημαντική, πόσω μάλλον τα δύο τελευταία χρόνια, που η Μαρία συνέβαλε πολύ στις επιτυχίες που είχαμε. Έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα και η απόφασή της είναι απόλυτα σεβαστή. Το είχαμε συζητήσει πριν κάποιες μέρες και μου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θέλει να κάνει ένα διάλειμμα. Οπότε, δεν μπορώ να πω ότι αιφνιδιάστηκα. Κοιτάμε την επόμενη μέρα και στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την ομάδα σε τροχιά επιτυχιών».

Ολες οι διαθέσιμες τερματοφύλακες έχουν ίσες πιθανότητες να συμπεριληφθούν στην τελική 13άδα και πιστεύω ότι αυτό είναι και το πιο δίκαιο. Υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις και, όποια αξίζει περισσότερο, θα ενταχθεί στην ομάδα. Εξάλλου, στην Εθνική παίζουν οι καλύτερες από το διαθέσιμο έμψυχο υλικό που υπάρχει. Το μόνο αρνητικό για τη Μαρία είναι ότι, όταν μένεις εκτός μεγάλων διοργανώσεων, δεν εξελίσσεσαι. Αλλά, πιστεύω ότι θα είναι πάλι κοντά μας σύντομα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x