Ελλάδα

Διαμαντίδης: «Δεν θα έφευγα ποτέ από τον ΠΑΟ»

Ποτέ δεν σκέφτηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο χαρακτηρίζει ως μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Ο αρχηγός των «πρασίνων» μίλησε στην κρατική τηλεόραση και ξεκαθάρισε πως το κεφάλαιο «Εθνική ομάδα» έχει κλείσει οριστικά, ενώ τόνισε πως δεν του αρέσει να τον αποκαλούν «αναντικατάστατο».

Ποτέ δεν σκέφτηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο χαρακτηρίζει ως μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Ο αρχηγός των «πρασίνων» μίλησε στην κρατική τηλεόραση και ξεκαθάρισε πως το κεφάλαιο «Εθνική ομάδα» έχει κλείσει οριστικά, ενώ τόνισε πως δεν του αρέσει να τον αποκαλούν «αναντικατάστατο».

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Δημήτρη Διαμαντίδη στην εκπομπή «Προσωπικά» και στην Έλενα Κατρίτση, για:

- Τα πρώτα του χρόνια στο μπάσκετ:
«Στα 19 μου πήγα στη Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή, όπου στην αρχή ήταν λίγο δύσκολη η προσαρμογή μου. Είχα αφήσει το σπίτι μου (σ.σ. Καστοριά) σε μικρή ηλικία, αλλά από την Γ’ Εθνική, πήγα στην Α1».

-τη μετακίνηση στον Παναθηναϊκό:
«Τότε υπήρχε φιλολογικό ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μου έκανε την πρόταση. Στα 24 έφυγα από τον Ηρακλή για τον Παναθηναϊκό, όπου εκεί με βοήθησε ο συμπαίκτης που είχα από τον Ηρακλή (σ.σ. Χατζηβρέττας) και προσαρμόστηκα γρήγορα».

-το αν σκέφτηκε ποτέ να αφήσει τον Παναθηναϊκό:
«Ο Παναθηναϊκός είναι από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος από τη στιγμή που αισθάνομαι τόσο όμορφα να φύγω. Για να πάω σε ομάδα της Ευρώπης δεν υπάρχει καμία περίπτωση ούτε να το σκεφτώ. Όσον αφορά στο NBA, δεν είχε ποτέ καμία πρόταση, αλλά και πάλι δεν θα πήγαινα γιατί δεν θέλω να χαλάσω αυτό που έχτισα εδώ. Εντελώς διαφορετικό το μπάσκετ της Αμερικής, ενώ πιστεύω πως δεν διαθέτω τα ατομικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται και γι’ αυτό δεν θα τα κατάφερνα».

-Την εξέλιξη που είχε στο παιχνίδι του:
«Στα 14-16 δεν έπαιξα σε μικρή εθνική ομάδα. Σιγά-σιγά όσο μεγάλωνα γινόμουν καλύτερος. Όμως το μυστικό είναι η δουλειά. Υπάρχουν παιδιά με ταλέντο, αλλά χωρίς δουλειά δεν έκαναν τίποτα. Πρέπει να έχεις την όρεξη να πηγαίνεις στο γήπεδο και να γίνεσαι καλύτερος, όπως κάνουν ακόμα, πολλοί μεγάλοι παίκτες».

-ποιον τίτλο ξεχωρίζει από όλα αυτά τα χρόνια:
«Αυτό που ξεχωρίζω είναι το ευρωπαϊκό του 2005 με την Εθνική ομάδα. Πιστεύω ότι είναι μεγάλη τιμή να παίρνεις το τίτλο με τα εθνικά χρώματα».

-το αν είναι οριστική η αποχώρηση από την Εθνική ομάδα:
«Όλα τελείωσαν πλέον για μένα, όσον αφορά στην Εθνική ομάδα. Έζησα πολύ ωραίες στιγμές, σε Ολυμπιάδες, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα», είπε αρχικά, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε: «Ήταν μία συνειδητοποιημένη απόφαση. Είμαι 31 ετών και δεν μπορώ να ανταπεξέλθω όταν έχω υποχρεώσεις στην κανονική περίοδο, αλλά και το καλοκαίρι. Πρέπει να σταματήσω αν θέλω να συνεχίσω για άλλα τρία χρόνια. Είμαι σίγουρος πως δεν έχω κάτι άλλο να προσφέρω στην εθνική», κατέληξε.

-αν έχει μετανιώσει για την απόφαση αυτή:
«Όταν το καλοκαίρι θα είμαι πιο χαλαρός, θα νιώσω ένα συναίσθημα γιατί να μην είμαι και εγώ. Λογικό όταν παίζεις στην εθνική και να αισθάνεσαι κάτι, όλα τα καλά τελειώνουν κάποια στιγμή».

-την δυσαρέσκεια του κόσμου, μετά τα άσχημα αποτελέσματα στο παγκόσμιο της Τουρκίας:
«Στην Πολωνία είχαμε πάρει την τρίτη θέση. Έχουμε καλομάθει, όλοι μας και θέλουμε να τη βλέπουμε πάντα ψηλά. Όλοι θέλουν το κάτι παραπάνω, αλλά στον αθλητισμό περιέχονται όλα και τα καλά και τα κακά».

-τον προπονητή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς:
«Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης. Με το κύριο Ομπράντοβιτς είδα ότι μπάσκετ παίζεται αλλιώς. Έχουν περάσει χρόνια και παραμένει στην κορυφή».

-το final 4 της Βαρκελώνης:
«Το σίγουρο είναι πως θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Θέλουμε να πάρουμε το τρόπαιο, αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα στον ημιτελικό. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί αν θέλουμε να περάσουμε».

-τη σειρά με την Μπαρτσελόνα στα play off της Ευρωλίγκας:
«Όλη σειρά ήταν πολύ δύσκολη. Το πιο σημαντικό ήταν το πρώτο ματς, όπου φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη. Κάνοντας το 3-1 στις νίκες αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και δίκαια περάσαμε. Όλοι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και γι’ αυτό προκριθήκαμε».

-την υποστήριξη του κόσμου, αλλά και τα έκτροπα που γίνονται στα ελληνικά γήπεδα:
«Είμαστε μία ομάδα με πολλές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια και ο κόσμος μας στηρίζει, όταν δεν έχουμε καλή απόδοση. Σίγουρα στα ματς με τον Ολυμπιακό, υπάρχουν ακρότητες και αυτό δεν είναι καλό. Με αυτά που πέφτουν στον αγωνιστικό χώρο μπορεί κάποιος να χτυπήσει άσχημα. Φοβάμαι στα παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, στο ΣΕΦ, αλλά και στο ΟΑΚΑ. Ξέρω ότι πολλοί από αυτούς δεν πάνε να δουν μπάσκετ, αλλά για να πετάξει ο καθένας τα αντικείμενά του. Το κακό είναι πως δεν έχει ασχοληθεί κανείς και δεν έχει γίνει τίποτα για να σταματήσει αυτό».

-Τις αντιδράσεις ορισμένων παικτών που αντιδρούν πέραν του επιτρεπτού:
«Οι παίκτες παίζουν με τρομερή πίεση και δεν υπάρχει όμως καμία δικαιολογία για τις ακραίες αντιδράσεις του. Και εγώ έχω αντιδράσει λάθος. Κυρίως οι Έλληνες αντιδρούν άσχημα, λόγω πίεσης, αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Μπορεί να υπάρξει καμία διένεξη μεταξύ των παικτών την ώρα του αγώνα, ωστόσο πολλοί από αυτούς είναι φίλοι. Έχω και εγώ φίλους στον Ολυμπιακό. Όχι κολλητούς, αλλά τους σέβομαι και με σέβονται. Να υπάρχει φανατισμός σε λογικά πλαίσια, αλλά όχι να ξεφεύγουν. Γενικά και εγώ ξεφεύγω, αλλά χάνω την αυτοσυγκέντρωσή μου και κάνω κακό στην ομάδα».

-αν αποδέχεται τον ορισμό «αναντικατάστατος»:
«Δεν αισθάνομαι όμορφα, μάλλον περίεργα που με λένε αναντικατάστατο. Το μπάσκετ είναι ομαδικό, δεν είναι θέμα του ενός, με ομαδική δουλειά βγάζεις το αποτέλεσμα. Ξέρω πού είμαι καλός και τί μπορώ να κάνω, αλλά τον χαρακτηρισμό “καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη” δεν τον δέχομαι».

-τι θα κάνει όταν αποχωρήσει από το μπάσκετ:
«Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάνω όταν σταματήσω το μπάσκετ. Ξέρω πως θα μου λείψει και αυτό το επιβεβαιώνει και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ελπίζω μέχρι τότε να έχω δημιουργήσει οικογένεια. Τη μεγαλύτερη προσοχή αυτή τη στιγμή, την έχω στη δουλειά μου, που είναι το μπάσκετ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x