Final 4 2011

Μπλατ: «Παιχνίδι νεύρων»

Περισσότερη πίεση περιμένει εκατέρωθεν ο Ντέιβιντ Μπλατ στον ημιτελικό ανάμεσα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ρέαλ Μαδρίτης. Ο τεχνικός της «ομάδας του λαού» μίλησε στην Euroleague TV και τόνισε πως το παιχνίδι με τους Μαδριλένους θα είναι ματς νεύρων. Ο Αμερικανοισραηλινός στάθηκε επίσης στα σημεία που ενδεχομένως να κρίνουν το ματς ωστόσο συμπλήρωσε πως αυτό που έχει σημασία είναι να πετύχουν περισσότερους πόντους από τους παίκτες του Μολίν και να πάρουν τη νίκη.

Περισσότερη πίεση περιμένει εκατέρωθεν ο Ντέιβιντ Μπλατ στον ημιτελικό ανάμεσα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ρέαλ Μαδρίτης. Ο τεχνικός της «ομάδας του λαού» μίλησε στην Euroleague TV και τόνισε πως το παιχνίδι με τους Μαδριλένους θα είναι ματς νεύρων. Ο Αμερικανοισραηλινός στάθηκε επίσης στα σημεία που ενδεχομένως να κρίνουν το ματς ωστόσο συμπλήρωσε πως αυτό που έχει σημασία είναι να πετύχουν περισσότερους πόντους από τους παίκτες του Μολίν και να πάρουν τη νίκη ανεξάρτητα με το τι λένε τα στατιστικά στοιχεία.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ντέιβιντ Μπλατ:

Για το τι μπορεί να κρίνει το ματς δεδομένου ότι η Μακάμπι είχε την καλύτερη επίθεση και η Ρεάλ την καλύτερη άμυνα:

«Ελπίζουμε ότι στο τέλος θα σκοράρουμε περισσότερους πόντους από την άλλη ομάδα, ανεξάρτητα με το τι λένε τα στατιστικά στοιχεία. Αυτό που ξέρω είναι ότι το πρώτο παιχνίδι στο Final-4 είναι παιχνίδι νεύρων. Υπάρχει περισσότερη πίεση σε αυτό το ματς. Είναι δύσκολο να προβλέψεις ποια θα είναι τα ποσοστά ευστοχίας στα σουτ. Κάποιοι από τους σημαντικούς παράγοντες του ματς πιθανότατα θα είναι καθοριστικής σημασίας. Εμείς είχαμε την καλύτερη επίθεση αλλά αυτό ήταν αποτέλεσμα της καλής άμυνας. Η Ρεάλ αναμφισβήτητα έχει πολύ καλή άμυνα, έχουν σύστημα που δουλεύει και το εκτελούν σωστά. Θα είναι πρόκληση ελπίζω και για τις δύο ομάδες».


Για το πώς μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια νεανική ομάδα:

«Όντως έχουν νέους και ταλαντούχους παίκτες, όμως έχουν και αρκετούς έμπειρους είτε στα γήπεδα της Ευρώπης είτε στο ΝΒΑ. Για αυτό νομίζω πως δεν θα στερηθούν εμπειρίας. Επιπλέον είναι ομάδα που έρχεται με νέα σύνθεση για πρώτη φορά σε Final-4, δεν έχεις πολλούς παίκτες να έχουν παίξει μαζί, να έχουν βρεθεί μαζί και σε άλλα Final-4. Αυτό είναι το θέμα. Η εμπειρία της ομάδας παίζει σημαντικότερο ρόλο από την εμπειρία των παικτών σε τέτοιου είδους περιβάλλον. Η Μαδρίτη δεν συμμετείχε σε Final-4 για αρκετό καιρό, αν δεν κάνω λάθος. Όσον αφορά σε εμάς, και η δική μας ομάδα ως σύνολο είναι πολύ καινούργια και εμείς με αυτή τη σύνθεση δεν έχουμε παίξει σε Final-4. Και οι δύο ομάδες θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες».


Για το αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι η αντίπαλη ομάδα ήταν πρώτη στα ριμπάουντ:

«Το μπάσκετ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δεν μπορείς να εστιάσεις σε έναν. Αν η ομάδα έχει ένα συγκεκριμένο δυνατό σημείο πιθανότατα δεν θα φτάσει ως αυτό το σημείο. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της Ρεάλ που απέδειξαν ότι αξίζουν. Αυτό δεν σε αφήνει να επικεντρωθείς σε ένα μόνο στοιχείο. Σίγουρα, ωστόσο τα ριμπάουντ είναι ένα από τα δυνατά τους σημεία και θα έλεγα ότι σε τέτοιου είδους ματς τα ριμπάουντ γενικά είναι εξαιρετικά σημαντικά. Αυτό ναι, προκαλεί έναν προβληματισμό και είναι ένα πράγμα στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε προσοχή».


Για τον αν μπορεί μία από τις δύο ομάδες να έχει περισσότερη πίεση:

«Είναι δύσκολο να το πω αυτό. Δεν είμαι μέσα στις προπονήσεις της Μαδρίτης και δεν ξέρω ποιες είναι οι προσδοκίες της σε αυτό το σημείο. Αυτό που ξέρω ήταν ότι ο στόχος της το καλοκαίρι ήταν να βρίσκεται εδώ. Έφτιαξαν μια πολύ δυνατό ομάδα, με βάθος πάγκου, με ποιοτικούς παίκτες. Έκαναν σπουδαίες επενδύσεις, φέρνοντας παίκτες από αλλού ή ακόμα και βρίσκοντας νέους παίκτες. Και πιστεύω ότι το καλοκαίρι περίμεναν, είχαν την φιλοδοξία να δώσουν το «παρών» στο Final-4 και το ρόστερ τους επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός. Εμείς το καλοκαίρι ήμασταν μια εντελώς καινούργια ομάδα, με πολλούς άγνωστους αλλά εξελίξιμους παίκτες. Βελτιωθήκαμε μέσα στη χρόνια. Ο κόσμος περίμενε να κάνουμε κοιλιά όμως αυτό δεν συνέβη. Μείναμε σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο και νομίζω ότι δεν έχουμε τόση πίεση σε σχέση με τη Ρεάλ που το είχε ως στόχο. Εμείς λέμε μπορούσαμε να ήμασταν εδώ, μπορούσαμε κα να μην ήμασταν. Μπορεί και να μην τα καταφέρουμε , όμως οι παίκτες μου είναι φιλόδοξοι, οι καρδιές τους είναι στο σωστό μέρος και αναγνωρίζουν ότι είμαστε καλή ομάδα, μπορούμε να παίξουμε με τον οποιοδήποτε και να τον κερδίσουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x