Γερμανία

Όταν αγρίεψε η Μπάγερν!

Μία θέση τουλάχιστον στα προκριματικά του Champions League εξασφάλισε η Μπάγερν διασύροντας με 8-1 τη Ζανκτ Πάουλι εκτός έδρας για την 33η αγωνιστική. Ελπίδες ακόμη και για απευθείας εισιτήριο στους ομίλους, αφού η Λεβερκούζεν έμεινε στο 1-1 με το Αμβούργο και η διαφορά της από τους Βαυαρούς μειώθηκε στους τρεις. Εξασφάλισε θέση στο Europa League η Μάιντς, σε θέση υποβιβασμού η Άιντραχτ μετά την εντός έδρας ήττα με 2-0 από την Κολωνία. Μάχη για να σωθούν δίνουν Γκλάντμπαχ και Βόλφσμπουργκ.

Μία θέση τουλάχιστον στα προκριματικά του Champions League εξασφάλισε η Μπάγερν διασύροντας με 8-1 τη Ζανκτ Πάουλι εκτός έδρας για την 33η αγωνιστική. Ελπίδες ακόμη και για απευθείας εισιτήριο στους ομίλους, αφού η Λεβερκούζεν έμεινε στο 1-1 με το Αμβούργο και η διαφορά της από τους Βαυαρούς μειώθηκε στους τρεις. Εξασφάλισε θέση στο Europa League η Μάιντς, σε θέση υποβιβασμού η Άιντραχτ μετά την εντός έδρας ήττα με 2-0 από την Κολωνία. Μάχη για να σωθούν συνεχίζουν να δίνουν Γκλάντμπαχ και Βόλφσμπουργκ.

Aναλυτικά:

Η Μπάγερν θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την επόμενη περίοδο μία θέση στον τελικό του Champions League που θα γίνει στο «σπίτι» της. Οι Βαυαροί συνέτριψαν με 8-1 τη Ζανκτ Πάουλι εκτός έδρας (με τρία γκολ του Μάριο Γκόμεζ που έφτασε τα 27) για την 33η και προτελευταία αγωνιστική της Bundesliga και σε συνδυασμό με την ήττα που γνώρισε με 2-1 το Ανόβερο στη Στουτγκάρδη εξασφάλισαν μαθηματικά τουλάχιστον την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Δεδομένου, δε, πως η Λεβερκούζεν έμεινε στο 1-1, η διαφορά της Μπάγερν από αυτή μειώθηκε στους τρεις βαθμούς και σε περίπτωση που καλυφθεί την τελευταία αγωνιστική, οι Βαυαροί υπερτερούν στην ισοβαθμία (έχουν συνολικά πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων, +40 έναντι +19) και παίρνουν αυτοί τη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους.

Το Ανόβερο πάντως βρίσκει παρηγοριά σε με ένα εισιτήριο για το Europa League, όπως επίσης και η Μάιντς, που νίκησε με ανατροπή και τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο τη Σάλκε με 3-1 στη «Φέλτινς Αρένα». Σε όλο το ματς έπαιξε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ενώ ο Άγγελος Χαριστέας μπήκε σαν αλλαγή στο 68’.

Από εκεί και πέρα, εκκρεμεί πλέον ποια ομάδα θα ακολουθήσει ως 17η την-και μαθηματικά πλέον-τελευταία και υποβιβασμένη Ζανκτ Πάουλι στη δεύτερη κατηγορία, ποια θα τερματίσει στη 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου/παραμονής με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας, αλλά και ποια ομάδα θα βρεθεί στην ασφαλή 15η θέση.

Σε πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Άιντραχτ, που γνώρισε την ήττα με 2-0 στη Φρανκφούρτη από την Κολωνία (βασικός ο Γκέκας, στο 75’ πέρασε σαν αλλαγή ο Αμανατίδης) και με 34 βαθμούς είναι 17η, έναν βαθμό πίσω από Γκλάντμπαχ και Βόλφσμπουργκ. Η πρώτη πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-0 επί της Φράιμπουργκ στο «Μπορούσια Παρκ», ενώ η δεύτερη έχασε χρυσή ευκαιρία να... ξεμπλέξει γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 στη «Φολκσβάγκεν Αρένα» από την Καϊζερσλάουτερν. Οι ισοβαθμίες ευνοούν τη Βόλφσμπουργκ, καθώς έχει -17, έναντι -17 της Γκλάντμπαχ και -16 της Άιντραχτ.

Η πρωταθλήτρια από την περασμένη αγωνιστική Ντόρτμουντ ηττήθηκε με 2-0 από τη Βέρντερ στη Βρέμη με 2-0, ενώ η Χόφενχαϊμ επιβλήθηκε 2-1 της Νυρεμβέργης στη Βαυαρία στα δύο αδιάφορα ματς της αγωνιστικής.

Αναλυτικά η 33η αγωνιστική:

Σάββατο 7/5 (16:30)

Σάλκε-Μάιντς 1-3
(47’ Χούντελααρ-52’ Σούρλε, 82’ Χόλτμπι, 85’ Νοβέσκι)

Βέρντερ Βρέμης-Ντόρτμουντ 2-0
(6’ Σιλβέστρ, 64’ Πισάρο)

Λεβερκούζεν-Αμβούργο 1-1
(54’ Κίσλινγκ-2’ Βέστερμαν)

Στουτγκάρδη-Ανόβερο 2-1
(58’ Χάιναλ, 61’ Οκαζάκι-66’ Στιντλ)

Βόλφσμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν 1-2
(6’ Μαντζούκιτς-25’ Λάκιτς, 44’ Αμεντίκ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Κολωνία 0-2
(24’ Τσίχι, 92’ πεν. Ποντόλσκι)

Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ 2-0
(80’ Χάνκε, 82’ Ρόις)

Νυρεμβέργη-Χόφενχαϊμ 1-2
(16’ Βόλσαϊντ-40’ Φιρμίνο, 86’ Σίγκουρντσον)

Ζανκτ Πάουλι-Μπάγερν Μονάχου 1-8
(78’ Έγκερ-10’, 52’, 86’ Γκόμεζ, 32’ Βαν Μπούιτεν, 54’, 84’ Ρόμπεν, 74’, 88’ Ριμπερί)

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 14/5 (16:30)

Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη
Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Καϊζερσλάουτερν-Βέρντερ Βρέμης
Κολωνία- Σάλκε
Μάιντς -Ζανκτ Πάουλι
Αμβούργο-Γκλάντμπαχ
Ανόβερο-Νυρεμβέργη
Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x