Stoiximan Super League

Live: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1 (Τελικό)

Στο μπάσκετ ισχύει ο νόμος του Ζοτς και των παικτών του, στην Τούμπα όμως δεν χωράνε... μαγκιές! Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στα πλέι οφ, επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού στην καυτή του έδρα, πήρε -προσωρινά τουλάχιστον- κεφάλι στη βαθμολογία και ξεκινά να… βλέπει τα αστεράκια του Champions League! Αθανασιάδης (57’) και Ελ Ζαρ (75’) οι σκόρερ του «Δικέφαλου του Βορρά». Μείωσαν με τον Σισέ (79’) οι «πράσινοι». To φιλμ του αγώνα από το www.sport-fm.gr

Στο μπάσκετ ισχύει ο νόμος του Ζοτς και των παικτών του, στην Τούμπα όμως δεν χωράνε... μαγκιές!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στα πλέι οφ, επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού στην καυτή του έδρα, πήρε -προσωρινά τουλάχιστον- κεφάλι στη βαθμολογία και ξεκινά να… βλέπει τα αστεράκια του Champions League!

Αθανασιάδης (57’) και Ελ Ζαρ (75’) οι σκόρερ του «Δικέφαλου του Βορρά». Μείωσαν με τον Σισέ (79’) οι «πράσινοι».

To φιλμ του αγώνα από το www.sport-fm.gr



90+5' Τελευταίο σφύριγμα. ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1.

90+5' Ο Χαλκιάς βλέπει την κίτρινη κάρτα.

90+3' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια βρήκε τον Μουσλίμοβιτς ο οποίος έχασε ακόμη ένα τετ-α-τετ!

90' Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

89' Κι άλλη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, πάλι χαμένη απο τον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος έπειτα απο εκτέλεση φάουλ βρήκε την μπάλα με προβολή αλλά την έστειλε αδύναμα άουτ.

86' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Μουσλίμοβιτς βγήκε μόνος του απέναντι απο τον Τζόρβα, πέρασε τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού αλλά άργησε να πλάσάρει και η μπάλα βρήκε στο τάκλιν του Ιωαννίδη που έσωσε την ομάδα του.

83' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μουσλίμοβιτς στη θέση του Αθανασιάδη.

79' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, 2-1! Ο Βύντρα απο δεξιά σέντραρε όμορφα στον αμαρκάριστο Σισέ ο οποίος με κεφαλιά μείωσε σε 2-1.

76' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Πετρόπουλος στη θέση του Νίνη.

75' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, 2-0!. Ο Βιεϊρίνια με κάθετη βρήκε τον Ελ Ζαρ, ο οποιος μπήκε ταχύτατα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Τζόρβα, κάνοντας το 2-0.

70' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Αποχωρεί ο Ετό, στη θέση του περνάει ο Σνάουτσνερ.

67’ Ο Σαριέγκι βλέπει την κίτρινη κάρτα για χέρι.

66' Δεύτερη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Καραγκούνης παίρνει τη θέση του Σιμάο.

57' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, 1-0! Σέντρα του Βιεϊρίνια από δεξιά, δεν μπορεί να διώξει ο Βύντρα, και ο Αθανασιάδης με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα!

55’ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Βγήκε ο Μαρίνος, στη θέση του πέρασε ο Γκοβού.

51’ Ο Ιωαννίδης κόβει με φάουλ τον Βιεϊρίνια και βλέπει την κίτρινη κάρτα.

50’ Ο Σισέ γύρισε από δεξιά, στην κεφαλιά ο Χριστοδουλόπουλος, πάνω από την εστία.

49’ Δεν βοηθούν ούτε οι καιρικές συνθήκες για να βελτιωθεί το θέαμα. Εδώ και λίγη ώρα βρέχει, ενώ και ο αέρας είναι αρκετά δυνατός.

48’ Επικίνδυνο φάουλ από τον Νίνη, η μπάλα περνάει από όλους και καταλήγει λίγο άουτ.

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

45+1’ Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

40’ Μακρινό συρτό σουτ από τον Νίνη, ο Χαλκιάς ελέγχει την πορεία της μπάλας και την βλέπει να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

32’ Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Πάμπλο Γκαρσία βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Αθανασιάδη, αυτός μοίρασε στον Έτο, ο Βραζιλιάνος σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κατσουράνη.

30’ Καλή φάση για τον ΠΑΟΚ. Κόρνερ από αριστερά, ο Τσιρίλο πιάνει ένα μονοκόμματο σουτ, αλλά ο Τζόρβας πέφτει στη δεξιά γωνία και σώζει.

17' Ο Παναθηναϊκός μοιάζει πιο σίγουρος στις κινήσεις του, έχει την κατοχή, την ώρα που ο ΠΑΟΚ -στα πρώτα λεπτά τουλάχιστον- προσπάθησε να χτυπήσει από δεξιά για να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του Ιωαννίδη στα αμυντικά του καθήκοντα.

12' Παράλληλο γύρισμα του Νίνη από δεξιά, ο Σισέ στοπάρει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και σουτάρει, αλλά ο Χαλκιάς είναι σε ετοιμότητα και μπλοκάρει σταθερά.

5' Άλλο ένα σουτ από τον Γάλλο, ούτε τώρα κινδυνεύει η εστία του Χαλκιά.

2' Η πρώτη επιθετική ενέργεια από τα πόδια παικτών του Παναθηναϊκού. Ο Σισέ δοκιμάζει το πόδι του αλλά δεν βρίσκει στόχο.

1' Έναρξη του αγώνα.



ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Ετό(70' Σνάουτσνερ), Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης(83' Μουσλίμοβιτς).

Στον πάγκο έμειναν οι: Κρέσιτς, Ελ Ζαρ, Μαλεζάς, Φωτάκης, Τσουκαλάς.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Κατσουράνης, Σαριέγκι, Ιωαννίδης, Ζιλμπέρτο, Σιμάο (66' Καραγκούνης), Μαρίνος (55' Γκοβού), Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Σισέ.

Στον πάγκο έμειναν οι: Κοτσώλης, Λουίς Γκαρσία, Πετρόπουλος, Μαχλελής, Κλέιτον.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Γούκος (Ηπείρου)
Γήπεδο: Τούμπα



Πλάνα ενδεκάδας:

Με σύστημα 4-2-3-1 αναμένεται να παρατάξει τον ΠΑΟΚ ο Μάκης Χάβος. Με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Ετό-Λίνο ακραία μπακ και τους Τσιρίλο-Κοντρέρας κεντρικό δίδυμο. Γκαρσία και Βιτόλο θα βρεθούν στα χαφ, με τους Σαλπιγγίδη, Ίβιτς και Βιεϊρίνια να αποτελούν την τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Αθανασιάδη.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Τζόρβας, με τις σοβαρές απουσίες στα μετόπισθεν να μην αφήνουν περιθώρια στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Με Κατσουράνη-Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας, τους Βύντρα-Ιωαννίδη ακραία μπακ. Στα χαφ ρε ρόλο «σκούπας» θα βρίσκεται ο Σιμάο, μπροστά του τους Ζιλμπέρτο και Νίνη και στην επίθεση τους Μαρίνο (αριστερά), Χριστοδουλόπουλο (δεξιά) και Σισέ (κορυφή).

Γεμάτη αναμένεται απόψε η Τούμπα. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στο κάλεσμα της διοίκησης, αγοράζοντας 21,000 ξεχωριστά διαρκείας για τη διαδικασία των πλέι οφ. Οι εκδρομείς μάλιστα από την επαρχία πρόκειται να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το νούμερο, δημιουργώντας νέο ρεκόρ.

Ανάμεσα σε όσους θα παρακολουθήσουν τη σημερινή αναμέτρηση θα βρίσκονται και δυο όχι και τόσο παλιοί γνώριμοι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος και ο εκ των άμεσων συνεργατών του, Ζήσης Βρύζας, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί για τελευταία φορά την έδρα του «Δικέφαλου του Βορρά» στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (1-0).

Τα συνεχόμενα κρούσματα βίας, με πιο πρόσφατο τα εκτεταμένα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου, προκάλεσαν την επέμβαση της Πολιτείας η οποία… απείλησε με αναβολή η ακόμη και με ματαίωση των πλέι οφ. Τελικά οι αγώνες θα γίνουν κανονικά, φτάνει βέβαια να μη συμβεί το παραμικρό.

Στις δύο φετινές συναντήσεις ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, οι «πράσινοι» επικράτησαν και στις δύο με σκορ 1-0. Στο ΟΑΚΑ με μια φωτοβολίδα Βύντρα και στην Τούμπα με απευθείας χτύπημα φάουλ του Νίνη.





Η βαθμολογία:

2. Παναθηναϊκός 3
3. AΕΚ 1
4. ΠΑΟΚ 0
5. Ολυμπιακός Βόλου 0

Το πρόγραμμα:

1η Αγ.: Κυριακή 8/5

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου

2η Αγ.: Τετάρτη 11/5

Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

3η Αγ.: Κυριακή 15/5

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός

4η Αγ.: Τετάρτη 18/5

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου

5η Αγ.: Κυριακή 22/5

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

6η Αγ.: Τετάρτη 25/5

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x