Oλλανδία

Τβέντε, το πρώτο αίμα

Η πρώτη μάχη τελείωσε. Κυπελλούχος Ολλανδίας αναδείχθηκε η Τβέντε, που επικράτησε με 3-2 του Άγιαξ. Ολική ανατροπή από τους «κόκκινους» που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0. Ήρωας ο Γιάνκο που σκόραρε στο 117' το νικητήριο τέρμα. Το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας τους πανηγύρισε η Τβέντε. Όλα αυτά, μια εβδομάδα πριν τον… μεγάλο πόλεμο, αφού οι δύο ομάδες ξαναδιασταυρώνουν τα ξίφη τους για την τελευταία αγωνιστική του Ολλανδικού πρωταθλήματος, που θα αναδείξει και τον πρωταθλητή της χώρας.

Η πρώτη μάχη τελείωσε.

Κυπελλούχος Ολλανδίας, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Ντε Κάιπ του Ρότερνταμ, αναδείχθηκε η Τβέντε που επικράτησε με 3-2 του Άγιαξ.

Ολική ανατροπή από τους «κόκκινους» που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0. Ήρωας ο Γιάνκο που σκόραρε στο 117 το νικητήριο τέρμα.

Το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας τους πανηγύρισε η Τβέντε. Όλα αυτά, μια εβδομάδα πριν τον… μεγάλο πόλεμο, αφού οι δύο ομάδες ξαναδιασταυρώνουν τα ξίφη τους για την τελευταία αγωνιστική του Ολλανδικού πρωταθλήματος, που θα αναδείξει και τον πρωταθλητή της χώρας.

Ο Άγιαξ στο… εχθρικό Ρότερνταμ που διεξήχθη ο τελικός, ξεκίνησε πολύ δυνατά και προηγήθηκε με 2-0. Στο 16’ ο Ντε Ζέεου άνοιξε το σκορ και στο 40’ ο Εμπεθίλιο έκανε το 2-0 για τον «Αίαντα». Τα πανηγύρια είχαν αρχίσει στο γήπεδο από τους οπαδούς των πρωτευουσιάνων, αλλά οι «κόκκινοι» του Τβέντε, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Ο Μπράμα, μείωσε σε 2-1 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο (45’) και έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης. Ο Γιάνσεν το έλαβε, και στο 56’ έφερε το ματς στα ίσα. Μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω, χωρίς όμως να κατορθώσει μια εκ των δύο ομάδων να σκοράρει. Στην παράταση όλα έδειχναν πως το ματς θα οδηγηθεί στα πέναλτι, ο Γιάνκο όμως στο 117’ ξέρανε τους παίκτες του Άγιαξ, σηκώνοντας στον ουρανό του Ρότερνταμ το τρίτο κύπελλο της ιστορίας της Τβέντε, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Όμως οι μάχες μεταξύ των δύο ομάδων, δεν τελείωσαν. Σε μια εβδομάδα θα αγωνιστούν ξανά, αυτή τη φορά για τον τίτλο του πρωταθλητή. Η Τβέντε θα αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της και θα προσπαθήσει να κάνει το νταμπλ, κάτι, που καταφέρνει ακόμη και με ισοπαλία. Οι περσινοί πρωταθλητές προηγούνται στη βαθμολογία με 71 βαθμούς, 70 έχει ο Άγιαξ και ακολουθεί η Αϊντχόβεν με 68. Το κακό, για οποιον χάσει το πρωτάθλημα, είναι ότι ενδεχομένως θα χαθεί και το Τσάμπιονς Λιγκ. Εάν κερδίσει η Αιντχόβεν στο Γκρόνιγκεν(που παλεύει για το Europa League), βγαίνει δεύτερη, ό,τι αποτέλεσμα και να έρθει στο ντέρμπι των πρωτοπόρων!

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x