Γαλλία

Κύπελλο ή πρωτάθλημα;

Σε δίλημμα φαίνεται να αντιμέτωποι οι άνθρωποι της Λιλ. Από τη μία, θέλουν να διατηρήσουν τη διαφορά των τεσσάρων πόντων που έχουν από τη δεύτερη Μαρσέιγ, στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Σεντ Ετιέν, για την 35η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, ωστόσο το μυαλό τους θα βρίσκεται και στον σαββατιάτικο (14/5) τελικό Κυπέλλου με την Παρί Σεν Ζερμέν. Πιο εύκολο έργο -θεωρητικά- θα έχουν οι Μασσαλοί, οι οποίοι υποδέχονται στο «Βελοντρόμ» την Μπρεστ.

Σε δίλημμα φαίνεται να αντιμέτωποι οι άνθρωποι της Λιλ.

Από τη μία, θέλουν να διατηρήσουν τη διαφορά των τεσσάρων πόντων που έχουν από τη δεύτερη Μαρσέιγ, στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Σεντ Ετιέν, για την 35η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, ωστόσο το μυαλό τους θα βρίσκεται και στον σαββατιάτικο (14/5) τελικό Κυπέλλου με την Παρί Σεν Ζερμέν. Πιο εύκολο έργο -θεωρητικά- θα έχουν οι Μασσαλοί, οι οποίοι υποδέχονται στο «Βελοντρόμ» την Μπρεστ.

Αρκετές αλλαγές αναμένεται να γίνουν στην ενδεκάδα της Λιλ κόντρα στους «Στεφανουά», καθώς πλην του τιμωρημένου Ζερβίνιο και του τραυματία Φρο, ο Ρούντι Γκαρσία θα προφυλάξει και άλλους παίκτες ενόψει του τελικού Κυπέλλου. Όσον αφορά στην Παρί Σεν Ζερμέν, προτεραιότητά της είναι η τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, ωστόσο ο Αντουάν Κομπουαρέ σκέφτεται σοβαρά να κάνει ένα «φρεσκάρισμα» κόντρα στην Νανσί.

Με ανεβασμένη ψυχολογία από την νίκη στο ντέρμπι επί της Μαρσέιγ (3-2), η Λιόν πάει στο «Αμπέ Ντεσάμπ» να αντιμετωπίσει την Οσέρ. Διπλό όφελος αυτό το τρίποντο για την ομάδα του Κλοντ Πιελ, καθώς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την γκέλα της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Μονακό (1-1), αυξάνοντας έτσι κατά δύο βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά (59 έναντι 57).

Αναλυτικά η 35η αγωνιστική

Τρίτη, 10/5

Παρί Σεν Ζερμέν-Νανσί (22:00)
Σεντ Ετιέν-Λιλ

Τετάρτη, 11/5

Λανς-Μπορντό (20:00)
Μονπελιέ-Λοριάν
Νις-Αρλ
Οσέρ-Λιόν
Ρεν-Καέν
Σοσό-Μονακό
Τουλούζ-Βαλενσιέν
Μαρσέιγ-Μπρεστ (22:00)

Η επόμενη (36η) αγωνιστική

Κυριακή, 15/5

Αρλ-Τουλούζ (18:00)
Βαλενσιέν-Οσέρ
Καέν-Μονπελιέ
Μονακό-Λανς
Νανσί-Νις
Σεντ Ετιέν-Ρεν
Λοριάν-Μαρσέιγ (22:00)

Δεύτερα, 16/5

Μπρεστ-Λιόν (22:00)

Τετάρτη, 18/5

Λιλ-Σοσό (20:00)
Μπορντό-Παρί Σεν Ζερμέν

Παναγιώτης Κεφαλάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x