Ισπανία

Το πρώτο…

Μετά από την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, οι παίκτες του Πέπε Γκουαρντιόλα πανηγυρίζουν από χθες το βράδυ την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας, του 21ου στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Ισοπαλία 1-1 για την "Μπάρτσα" κόντρα στη Λεβάντε. Ήττα-σοκ για τη Σεβίλλη. Βαθμολογική ανάσα για Σοσιεδάδ, μεγάλος κίνδυνος για Σαραγόσα...

Μετά από την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, οι παίκτες του Πέπε Γκουαρντιόλα πανηγυρίζουν από χθες το βράδυ την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας, του 21ου στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.

Μπορεί η κατάκτηση του τροπαίου να μην συνδυάστηκε με νίκη –όπως πολλοί θα ήθελαν- αλλά το γεγονός αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα. Η «Μπάρτσα» ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Λεβάντε εκτός έδρας, πήρε τον έναν βαθμό που χρειαζόταν και κατοχύρωσε και μαθηματικά τον τίτλο, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο Κεϊτά στο 28ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την Μπαρτσελόνα, την οποία όμως ισοφάρισε η Λεβάντε στο 41ο λεπτό με τον Καϊθέδο.



Το δεύτερο ημίχρονο πέρασε με την Μπαρτσελόνα, ναι μεν να έχει την πρωτοβουλία και τις επιθέσεις αλλά να μην ενοχλείται και από το γεγονός ότι δεν σκόραρε. Το τέλος του αγώνα έδωσε αφορμή στους παίκτες της Μπάρτσα να ξεσπάσουν σε τρελούς πανηγυρισμούς για το τέταρτο σερί πρωτάθλημα, όλα υπό τις οδηγίες του Γκουαρντιόλα.





Σοκ για τη την Σεβίλλη – Ανάσα για Οσασούνα
Απέδειξε ότι ήθελε περισσότερο την… παραμονή, από την έξοδο στο Europa League. Η Οσασούνα μέσα σε τρία λεπτά –από το 87’ μέχρι το 90’- ανέτρεψε το εις βάρος της 2-1 και πήρε τη νίκη 3-2 απέναντι στη Σεβίλλη. Οι γηπεδούχοι πήραν μεγάλη βαθμολογική ανάσα για την παραμονή, την στιγμή που η Σεβίλλη δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις χθεσινές ήττες των Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο για να αποκτήσει το πάνω χέρι για την έξοδο στο Europa League.

Λίγο πιο πάνω στη βαθμολογία, στη μάχη της απευθείας πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η Βαλένθια έχει το πάνω χέρι. Ήρθε ισόπαλη 2-2 εκτός έδρας με την Εσπανιόλ, την στιγμή που η Βιγιαρεάλ έμενε στο «μηδέν» κόντρα στην Αλμερία. Έτσι οι «νυχτερίδες» πέρασαν από μια δύσκολη έδρα διατηρώντας τη διαφορά των πέντε βαθμών από το «κίτρινο υποβρύχιο» και χρειάζονται έστω μια νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια για να πανηγυρίσουν άλλη μια συμμετοχή σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη Σεγούντα η Έρκουλες, μεγάλος κίνδυνος για Σαραγόσα
Ισόπαλη 2-2 ήρθε η Έρκουλες με την Μαγιόρκα ένα αποτέλεσμα που την έφερε … πίσω από εκεί που ήρθε στη φετινή Πριμέρα Ντιβισιόν. Η Έρκουλες με την ισοπαλία αυτή έμεινε στους 34 βαθμούς και μπορεί να ελπίζει σε παραμονή μόνο σε περίπτωση που η Σαραγόσα δεν πάρει ούτε έναν βαθμό στις άλλες δύο αγωνιστικές, την ίδια στιγμή που αυτή θα συγκεντρώσει έξι…

«Η Σαραγόσα μπορεί να μείνει», ήταν το σχόλιο του Αγκίρε μετά από την εκτός έδρας ήττα 2-1 από την Σοσιεδάδ, η οποία –αντίθετα- έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή…

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικη
Τρίτη, 10/05

Λα Κορούνια – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1
(22’ Αντριάν, 71’αυτ. Καστίγιο - 3’ Τοκέρο)

Μάλαγα – Σπόρτινγκ Χιχόν 2-0
(10’ Ζούλιο Μπαπτίστα, 68’ Ελισέου)

Σανταντέρ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1
(38’ Κένεντι, 48’ Ρόζενμπεργκ – 11’ Σουάρες)

Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε 4-0
(24’, 58’ 90’ πεν. Κριστιάνο Ρονάλντο, 77’ Μπενζεμά)

Τετάρτη, 11/05

Αλμερία – Βιγιαρεάλ 0-0

Σοσιεδάδ – Σαραγόσα 2-1
(24’ Ταμούδο, 88’ Αρανμπούρου – 54’ Γκάμπι)

Λεβάντε – Μπαρτσελόνα 1-1
(41’ Καϊθέδο – 27’ Κεϊτά)

Εσπανιόλ – Βαλένθια 2-2
(19’ Οσβάλντο, 76’ Γκαλάν – 9’ Σολδάδο, 25’ Μάτα)

Έρκουλες – Μαγιόρκα 2-2
(12’, 42’ Σεντόα – 76’ Βίκτορ, 80’ Ουεμπό )

Οσασούνα – Σεβίλλη 3-2
(47’, 87’ Κίκε Σόλ, 90’ Λέκιτς - 26’, 28’ Νεγκρέδο)

Η επόμενη αγωνιστική (37η)

Κυριακή 15/05/2011
(Κοινή ώρα έναρξης στις 22.00)

Αλμερία – Μαγιόρκα
Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης
Χετάφε – Οσασούνα
Σεβίλλη – Σοσιεδάδ
Σαραγόσα – Εσπανιόλ
Βαλένθια – Λεβάντε
Μπαρτσελόνα – Λα Κορούνια
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μάλαγα
Σπόρτινγκ Χιχόν – Ρασίνγκ Σανταντέρ
Ατλέτικο Μαδρίτης – Έρκουλες

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x