Stoiximan Super League

Ο «μπαμπούλας» της UEFA!

Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων ζητεί η Βουλή προκειμένου να εξεταστούν οι φάκελοι τόσο του Ηρακλή, όσο και των υπολοίπων ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Εξηγήσεις για τις αποφάσεις κλήθηκε να δώσει ο Σοφοκλής Πιλάβιος, αλλά παρουσίασε σημερινό έγγραφο της UEFA για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τις περίφημες ρήτρες εμπιστευτικότητας. Έξαλλοι οι βουλευτές με τον πρόεδρο της ΕΠΟ! Βόμβα Πιλάβιου: Με πλαστή ενημερότητα έκανε μεταγραφές ο "Γηραιός".

Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων ζητεί η Βουλή προκειμένου να εξεταστούν οι φάκελοι τόσο του Ηρακλή, όσο και των υπολοίπων ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Εξηγήσεις για τις αποφάσεις κλήθηκε να δώσει ο Σοφοκλής Πιλάβιος, αλλά παρουσίασε σημερινό έγγραφο της UEFA για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τις περίφημες ρήτρες εμπιστευτικότητας. Έξαλλοι οι βουλευτές με τον πρόεδρο της ΕΠΟ!

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την απόφαση για μη αδειοδότηση του Ηρακλή. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επικαλέστηκε τη ρήτρα εμπιστευτικότητας και μάλιστα κατέθεσε έγγραφο που απέστειλε σήμερα η UEFA στην ΕΠΟ, με το οποίο απειλεί ότι θα λάβει σκληρά μέτρα σε περίπτωση που θιγεί το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το έγγραφο αλλά και η συμπεριφορά του κ. Πιλάβιου προκάλεσαν την οργή των βουλευτών. Μάλιστα ο κ. Λιάνης ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ να το στείλει πίσω ως απαράδεκτο, ενώ άλλα μέλη του κοινοβουλίου του υπενθύμισαν πως ακόμη και πρωθυπουργοί λογοδοτούν μέσα στη Βουλή.

Η πρόταση που έγινε ήταν να συσταθεί μια διακομματική επιτροπή εμπειρογνωμόνων προκειμένου να εξεταστούν οι φάκελοι τόσο του Ηρακλή, όσο και των υπολοίπων ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Ο κ. Πιλάβιος πήρε διορία μίας εβδομάδας ώστε να συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ και να ενημερώσει τις ομάδες οι οποίες έχουν υπογράψει τη ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Από την πλευρά του ο Σοφοκλής Πιλάβιος τόνισε πως θα μεταφέρει το αίτημα για άρση του απορρήτου, αλλά πρόσθεσε πως θα πρέπει να κληθεί η ίδια η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να ανοίξει τους φακέλους.

Πλαστή η ενημερότητα του Ηρακλή!

Αίσθηση προκάλεσε το έγγραφο το οποίο κατέθεσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, σύμφωνα με το οποίο ο Ηρακλής έκανε μεταγραφές με ληγμένη ασφαλιστική ενημερότητα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κατέθεσε έγγραφο του ΙΚΑ Καλαμαριάς που αναφέρει πως η ασφαλιστική ενημερότητα του Ηρακλή είχε ισχύ μέχρι το Σεπτέμβρη του 2010, επομένως οι μεταγραφές του Ιανουαρίου έγιναν με πλαστή.

Επίσης τόνισε πως μετά την απόφαση για μη αδειοδότηση του Ηρακλή, τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν καταθέσει προσφυγές, δείγμα των οικονομικών προβλημάτων του «Γηραιού», ενώ άφησε υπόνοιες ακόμη και πλαστογραφημένες υπογραφές!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x