Ελλάδα

«Ύμνοι» Περπέρογλου για Διαμαντίδη, Ομπράντοβιτς

Το εγκώμιο των Δημήτρη Διαμαντίδη και Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έπλεξε ο Στράτος Περπέρογλου, μέσω του blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού έσταξε... μέλι για τον αρχηγό και τον προπονητή των «πράσινων», ενώ μίλησε για τα συναισθήματα μετά την κατάκτηση του έκτου τίτλου, για τον επικείμενο τελικό του ελληνικού Κυπέλλου, για τους φιλάθλους του «τριφυλλιού», αλλά και για την κορούλα του.

Το εγκώμιο των Δημήτρη Διαμαντίδη και Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έπλεξε ο Στράτος Περπέρογλου, μέσω του blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού έσταξε... μέλι για τον αρχηγό και τον προπονητή των «πράσινων», ενώ μίλησε για τα συναισθήματα μετά την κατάκτηση του έκτου τίτλου, για τον επικείμενο τελικό του ελληνικού Κυπέλλου, για τους φιλάθλους του «τριφυλλιού», αλλά και για την κορούλα του.


Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Στράτος Περπέρογλου:


«Γεια χαρά σε όλους από την Αθήνα για ακόμα μία φορά, αλλά και για τελευταία αυτή τη σεζόν. Σας γράφω νιώθοντας χαρούμενος… Απλά χαρούμενος. Πετύχαμε το στόχο μας, κατακτώντας το τρόπαιο της Euroleague. Τον έκτο ευρωπαϊκό τίτλο του Παναθηναϊκού! Αισθανθήκαμε μεγάλη ευτυχία και ζήσαμε μεγάλες στιγμές που είναι δύσκολο να περιγραφούν. Δεν είναι η πρώτη μέρα μετά τον τελικό, ούτε καν η δεύτερη, όμως τα συναισθήματα παραμένουν ίδια. Είναι αδύνατο να ξεχάσουμε ό,τι βιώσαμε στη Βαρκελώνη, πόσο μάλλον αυτό που μας περίμενε κατά την άφιξη μας στην Ελλάδα. Διαπιστώσαμε πως δεν ήμασταν μόνοι μας. Περίπου 2.000 φίλοι του Παναθηναϊκού μας περίμεναν στις 4:30 τα ξημερώματα και μας ακολούθησαν με μηχανές και αυτοκίνητα έως το ΟΑΚΑ. Είναι απίστευτο να βλέπεις και να εισπράττεις αυτή την αγάπη, να αντικρίζεις τόσα χαρούμενα πρόσωπα σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Είχαμε και εμείς ως ομάδα τις δύσκολες στιγμές μας.

Ήταν παράξενη χρονιά για μας, αφού κανείς δεν μας πίστευε όταν ξεκινούσαμε. Σημαντικοί παίκτες έφυγαν από την ομάδα στη διάρκεια του καλοκαιριού, κάποιοι άλλοι ήρθαν. Η σεζόν αυτή θα μπορούσε να είναι μεταβατική, αφού προστέθηκαν νέοι παίκτες. Όμως καταφέραμε να φτάσουμε στο ψηλότερο σημείο της Euroleague για ακόμα μια φορά. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, για την προσπάθεια που κάναμε από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Μόνο που τώρα δεν θα πρέπει να σταθούμε για πολύ σε αυτή τη χαρά, δεδομένου ότι ο τελικός του ελληνικού Κυπέλου βρίσκεται μπροστά μας, την Κυριακή, μόλις μία εβδομάδα μετά τον τελικό της Euroleague. Αυτή είναι η ζωή του μπασκετμπολίστα, του αθλητή γενικά. Να πηγαίνεις από τον έναν στόχο στον άλλον, να προσπαθείς να πετύχεις όλο και περισσότερα, να είσαι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι ανεξάρτητα με το συνέβη στο προηγούμενο. Πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Όλη η ομάδα.

Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ, όμως είναι σχεδόν αδύνατο να μην αναφερθώ σε δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, στον Διαμαντίδη και τον Ομπράντοβιτς. Τι μπορεί να πει κανείς για αυτούς τους δύο; Αυτή ήταν η χρονιά του Διαμαντίδη. Του εύχομαι να είναι πάντα υγιής. «Κουβάλησε» την ομάδα στους ώμους του όλη τη σεζόν. Ήταν από την πρώτη μέρα ο ηγέτης μας και είναι περισσότερο από δίκαια όλα τα βραβεία που του απονεμήθηκαν. Οφείλει όμως να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για το επόμενο Final-4… Πρέπει να πάρει μεγαλύτερη βαλίτσα για να χωράει όλα τα βραβεία που κερδίζει!

Όσον αφορά στον Ομπράντοβιτς… Είναι ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες, τους περισσότερους τίτλους και αποτελεί ικανοποίηση και χαρά να συνεργάζεσαι μαζί του. Υπάρχουν δυσκολίες στο να δουλεύεις μαζί του, όμως την ίδια στιγμή αισθάνεσαι ο πιο τυχερός άνθρωπος αφού σου δίνεται η δυνατότητα να βρεθείς υπό τις… διαταγές του.

Ελπίζω ο Θεός να με βοηθήσει να παραμείνω κομμάτι αυτής της ομάδας και επιπλέον να είμαστε σε θέση να ζήσουμε τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα φτάσει τους οκτώ ευρωπαϊκού τίτλους και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ που κατέχει μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης. Προς το παρόν θα παραμείνω με το έκτο. Δεν είναι μικρός αριθμός, έτσι δεν είναι; Θα ήθελα να το αφιερώσω στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, που έμειναν δίπλα μας στη διάρκεια δύσκολων στιγμών, όπως αυτές που βιώσαμε πέρυσι, στην οικογένεια μου και στην κόρη μου που μου άλλαξε τη ζωή. Ευελπιστώ του χρόνου, στο Final-4 της Τουρκίας, που θα είναι λίγο μεγαλύτερη και σε θέση να καταλαβαίνει περισσότερα πράγματα, να μπορεί να πανηγυρίσει μαζί μας.

Ευχαριστώ που μείνατε μαζί μας όλη τη χρονιά και ευχαριστώ που ακολουθήσατε αυτό το blog το οποίο μας έφερε για ακόμα μια φορά τύχη.

Να προσέχετε και να απολαμβάνετε κάθε λεπτό της ζωής σας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x